AKALIN, “BUĞDAYDA KAYIP VAR”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Tarım İl Müdürlüğü’nün buğdayda rekoltenin çok yüksek olacağı yönündeki açıklamalarının doğru olmadığını söyledi.

AKALIN, “BUĞDAYDA KAYIP VAR”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Tarım İl Müdürlüğü’nün buğdayda rekoltenin çok yüksek olacağı yönündeki açıklamalarının doğru olmadığını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Mayıs 2024 Cumartesi 00:00
AKALIN, “BUĞDAYDA KAYIP VAR”

Milletvekili Prof.Dr. Akalın, özellikle Uzunköprü ve Meriç ilçelerinde buğdayda pas hastalığına rastlandığını, 2 ilçeye bağlı köylerde ürün kaybının yüzde 20’ler civarında olmasının beklendiğini ifade etti.

SIKINTI BÜYÜK

Meriç ve Uzunköprü ilçelerinde buğdayda yaşanan pas hastalığı ile ilgili değerlendirmede bulunan İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın "şimdi burada Uzunköprü köylerinde işler gel gör ki buğdayda sıkıntı var. Pas hastalığı söz konusu. Maalesef, bir tarım müdürlüğünden rekoltenin çok yüksek olacağı söyleniyor ama genelde Meriç ve Uzunköprü köylerinde yüzde yirmiye varan pas hastalığı görülüyor. Bu yağışların çok olmasından kaynaklanan nemle ilgili bir hastalık ve neredeyse yüzde yirmiye varan verim kayıplarına yol açacak” diye konuştu.

Yağış ve beraberinde gerçekleşen sıcak hava artan nemle beraber buğdayda pas hastalığını arttıĝını , yapılan ilaçlamalarda dahi pas hastalığının devam ettiği çiftçilerin sorunlarını dile getiren İYİ Parti Meriç İlçe Başkanı Ömer Ergin’de şöyle konuştu:

"Bu yıl bölgemizde yoğun bir pas hastalığı görünüyor. Daha önce böyle bir yoğunlukta görülmemişti. İlaçlama da yaptık, ben kendi adıma iki kez ilaçlama yaptım. Buna rağmen pas yayılmaya devam etti, hala da yayılmaya devam ediyor. Tarlada da gördüğümüz gibi pas hastalığı ciddi oranda etkiliyor. İlçemiz genelinde ürün kayıpları yaşanacak, hatta yüzde yirmiye kadar. İlaçlarda da bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ben, çiftçi olarak. Bu kadar ilaçlamaya, kaliteli ilaçlar kullanmamıza rağmen geri dönüş olmadı, aksine hastalık son bir haftadır hızla yayılmaya başladı ve artmaya devam ediyor. Şimdi burada mevcut buğdayı da görüyoruz”

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.