AKGÜN “BOŞ ŞEYLERLE HALK ALDATILIYOR”

Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün halkın boş vaatlere aldatıldığını belirterek siyasilerin halkın gerçek taleplerini dikkate alması gerektiğini söyledi.   

AKGÜN “BOŞ ŞEYLERLE HALK ALDATILIYOR”

Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün halkın boş vaatlere aldatıldığını belirterek siyasilerin halkın gerçek taleplerini dikkate alması gerektiğini söyledi.   

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Haziran 2018 Pazartesi 10:11
AKGÜN “BOŞ ŞEYLERLE HALK ALDATILIYOR”

Köyde görevli bir kişinin dahi söylememesi gereken şeyleri, devletin üst kademesinde görevli yetkililer tarafından söylenmesinin halkla alay etmek anlamına geldiğini iddia eden Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, “Devlet büyüklerimizin halkla alay edercesine gereksiz şeyleri özellikle insanları tembelliğe itecek karat hane gibi yerlerin açılmasına öncülük etmesi ne demek oluyor. Böyle boş vaatlerle insanlarımız avutulmamalı. Devletin görevi kıraathane açmak değildir.

Devletimizin en önemli görevi fabrika, işyeri açıp işsizliği önlemektir. Türkiye’de olduğu gibi bölgemizin de en önemli sorunu işsizliktir.

Ona çözüm bulunmalı. Bunun kıraathane açarak bulamazsınız. 16 yıl devam eden AKP döneminde Devlet üretme çiftlikleri batırıldı ve sattılar.

Cumhuriyetimizin ilk yıllarında zor imkanlarla kurulmuş olan fabrikaları yandaşlarına sattılar.” Dedi

BİR ADAY İŞ, DİĞERİ KIRAATHANE DİYOR

Bu uygulamayı doğru bulmadıklarını belirten Akgün, “

Cumhurbaşkanı adaylarından biri iş ekmek ve su diyor.

Bir diğer Cumhurbaşkanı adayımız ise ben her mahalleye millet kıraathanesi açacağım diyor. Bizler bedava bir şeyin verilmesinden yana değiliz. Her şeyin bir emek karşılığı verilmesinden yanayız.

Biz alın teri ile kazanıp onun karşılığını almak istiyoruz.

Bu halkın taleplerinin dikkate alınmaması demektir.

Bu vaat bizleri gerçekten çok üzmüştür.

Bunu köyde görevli bir aza dahi halkına vaat olarak duyurmaz. Bu vaatler yerine  el konulan toprakların alınıp az topraklı köylülere vereceğim vaadi bulunsa ben de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy veririm.

Bu arada satılan fabrikaları tekrar geri alıp üretime geçileceği vaadi olsa inandırıcı olur.

Bu şekilde boş vaatlerle halkımız kandırılmamalı” dedi.

HIZLI TREN BİR HAYAL

Başbakan Binali Yıldırım’ın Edirne’de yaptığı konuşmasında halka hızlı tren vaadinde bulunduğunu belirten, Akgün; “ Başbakanımızın belirttiği hızlı tren vaadi bir hayaldir. Bunun kısa zamanda gerçekleşmesi mümkün değildir. Bir şey hayal olabilir. Bunların bir kısmı gerçekleşir.

Bunların dedikleri öyle değil, gerçekleşmeyen hayaller. Bu da onlardan biri.

Bu hızlı tren sorunu 10 yıldan bu yana gündemde. Şimdi de bir müjde gibi sunuluyor, halktan alkış alıyor.

Bu daha proje aşamasında gerçekleşmesi, alt yapı çalışmaları uzun süre alacak.

Suakacağı barajı ile halkı on yıllarca aldattılar bu da onun gibi bir hayal.” dedi

SiVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE TOPLANTI YAPILMALIYDI

 Başbakan Binali yıldırım Edirne’ye geldiğinde ilin sivil toplum kuruluşları ile görüşme yaparak Edirne’nin sorunları hakkında sağlıklı bilgi alınması gerektiğini belirten Akgün, “Bu kurum yetkililerinden kentin sorunları nedir diye sorması gerekirdi.

Burada tanrımla ilgili Ziraat Odası Başkanı veya meclis başkanı olmalıydı.

Aslında iyi ve doğru bilgi alması için bizim dertlerimizi bize sormalıydı. Bu yapılmadı.

 Kendisine dikte ettirilen bilgilerle konuşma yaptı. Onlar Edirne’nin gerçek sorunları değildir.

Bölgemizin en büyük sorunu, büyük sermayeye karşı kaybedilen yüz binlerce dönümlük topraklarımızdır. Bölgemizin bir diğer önemli sorunu Cumhuriyetin kurulmasından sonra kurulan, halka istihdam için açılan şeker fabrikalarımız, üretme çiftliklerimiz ve diğer kamu kurumlarıdır.

Bunlar birbiri ardına kapatıldı çoğu yandaşlara satıldı. Bundan sonra da bölgeye hızlı tren gelecek diye halk kandırılmaya çalışılıyor. Ben hızlı tren filan istemiyorum.

Topraklarımız elde kalsın ve alın terimizin karşılığı alınsın istiyorum” dedi.

Resmi 12 haziranda

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.