Akşener, “Edirne 'İYİ' olacak”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Edirne'deki programı kapsamında düzenlediği basın toplantısında, İYİ Parti'nin anketlerdeki oy oranından bahsederek; “Durumumuz çok iyi. Barajın çok üzerinde. Bir mucize var. Oranını söylemeyeceğim. Parti kurulmadan önce sabit bir kitlesi oluşmuş. Bugüne kadar Türkiye'de hiç olmayan bir şey bu.” dedi.

Akşener, “Edirne 'İYİ' olacak”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Edirne'deki programı kapsamında düzenlediği basın toplantısında, İYİ Parti'nin anketlerdeki oy oranından bahsederek; “Durumumuz çok iyi. Barajın çok üzerinde. Bir mucize var. Oranını söylemeyeceğim. Parti kurulmadan önce sabit bir kitlesi oluşmuş. Bugüne kadar Türkiye'de hiç olmayan bir şey bu.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Kasım 2017 Pazartesi 10:10
Akşener, “Edirne 'İYİ' olacak”

    İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Edirne programı Havsa Hayvan Pazarı'nı ziyaret etmesiyle başladı. Akşener ardından Edirne Merkez'de özel bir tesiste kadınlarla toplantı gerçekleştirdi. Basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından Akşener, basın toplantısı düzenledi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akşener, anket sonuçlarının çok iyi olduğunu ve Türkiye'de ilk defa böyle bir mucizeye tanıklık edildiğini ifade etti. 
    “EDİRNE'YE DE 'İYİ' GELECEK”
    Akşener, basın toplantısı öncesinde bir konuşma yaparak; “Yaptığımız programların amacı halkla buluşmak, onları dinlemek. 'İYİ Parti Dinliyor' adı altında programlar. İYİ Parti 1 ayını doldurmamış bir parti. Bizim yaptığımız bu programların amacı halkla buluşmak. İYİ Parti 1 ayını doldurmamış bir parti. Fakat şu andan itibaren Türkiye'nin pek çok problemli alanında iyileşmeye neden oldu. Başından beri söylerdik: Rekabet iyi bir şeydir. Önce seçmene, sonra basın mensuplarına yarar. Göreceksiniz bizim gittiğimiz her yere hem muhalefetten hem de iktidardan gelip seçmenle buluşacaklar. İYİ Parti kurulduktan sonra yıllardır savaş açtıkları Atatürk, en değer verdikleri bir büyüğümüz haline döndü. Bütün bunlar olumlu gelişmeler. Seçmen lehine çok karara neden olacağız. Bu gezilerimiz devam edecek. Bu gezilerimiz devam edecek. Haftaya Mardin'de, ardından Artvin olmak üzere Türkiye'yi dolaşacağız. Her hafta 1 il olmak üzere arkadaşlarımızla dolaşacağız. Dolayısıyla İYİ Parti, İYİ yolda o nedenle İYİ Parti Edirne'ye de iyi gelecek. Buradaki müthiş alakadan çok mutlu oldum. Hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum.” dedi.
    “2. TUR'DA SONUNA KADAR YANINDA OLURUZ”
    Akşener'in daha önce dediği, 'CHP ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ortak aday olur musunuz? derseniz kesinlikle hayır derim' şeklindeki sözleri hatırlatılarak sorulan soruya;“Evet öyle cevap verdim sorulan soruya. Ama benim inancım şu: Cumhuriyet Halk Partisi bir aday çıkarmalı. Kim olursa olsun. İYİ Parti bir aday çıkarmalı.  Zaten Adalet ve Kalkınma Partisi bir aday çıkaracak. HDP bir aday çıkaracak. Öyle görünüyor. Keşke Saadet Partisi ve Demokrat Parti de bir aday çıkarsa. Biz 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir şey yaşadık. Ekmeleddin Bey üzerinden iki siyasi parti yan yana geldi. Çıkan sonuç: İki partinin toplamından az oy aldı. Buna karşılık 16 Nisan Referandumunda ben ve Betgaranti çalışma arkadaşlarım, CHP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti 'hayır' bloku içerisinde yer aldı ve çok çalıştık. Bu çalışmanın sonucunda 50-50 sonuç çıktı. 50 evet, 50 hayır. Benim söylemeye çalıştığım şey şu: Siyasi partiler birer aday çıkarmalı. 2. İYİ Parti bir aday çıkaracak. CHP ile ortak bir aday çıkarmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Ama 2. Tura kim kalırsa bu 'hayır' blokundan, elbette ki biz sonuna kadar yanında durup çalışacağız.Ama 1'inci turda siyasi partiler aday çıkarabilmeli diye balkıyoruz. Daha evvel yaşadığımız bir travmadan dolayı. 16 Nisam tarihinde yapılan referandumu hatırlayın. Ak Parti, MHP ve BBP'nin toplam oyları yüzde 61'di.  Onun da neresi belli olmayan bir soru işaretiyle ancak yüzde 51,4 oy alabildiler. Bunları topladığınız zaman eşit sonuç çıkarmıyor. Ama 2'nci tura kim kalırsa İYİ Parti olarak o adayın arkasında olacağız. Eğer biz kalırsak İYİ Parti olarak biz de arkamızda olmaları için talepte bulunacağız.” yanıtını verdi.
    “HERKESE KAPIMIZ AÇIK”
    Akşener, MHP'den 10 vekilin istifa edip İYİ Parti saflarına katılacağı yönündeki iddiayı soran bir gazeteciye;  “Bu yönde bilgim yok. Geçmişte de olduğu gibi milletvekili transferi üzerinden bir sistemin içerisinde olmayacağız. Ama bu tipten arkadaşların hangi siyasi partiden olursa olsun kurucu iradeye saygılı olan her arkadaşımıza kapımız açık.” cevabını verdi. 
    “PRENSİP OLARAK MHP İLE POLEMİK YAPMAYACAĞIZ”
    Akşener, MHP cephesinden barajın düşürülmesiyle ilgili konuşmaları hatırlatan bir gazeteciye; “MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'nin böyle bir talebi var. Kendisinin talebidir. Biz prensip olarak mümkün olduğunca MHP ile polemik yapmayacağız. Ama baraj konusu ilginç. Yıllardır baraj iyidir demişlerdi. Sayın Bahçeli '2019'a kadar biz Adalet ve Kalkınma Partisi ile yola devam edeceğiz' dediğine göre hemhal olmuş bir durum var. Sorunun cevabı herhalde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yetkililerinde.” yanıtını verdi
“BİR MUCİZE VAR”
    İYİ Parti'nin yapılan anketlerde ne durumda olduğunun sorulması üzerine ise Akşener;“Çok iyiyi gösteriyor. Ben Sayın Erdoğan'dan sonra en fazla anket yaptıran siyasetçiyimdir. Durumumuz çok iyi. Barajın çok üzerinde. Bir mucize var. Oranını söylemeyeceğim. Parti kurulmadan önce sabit bir kitlesi oluşmuş. Bugüne kadar Türkiye'de hiç olmayan bir şey bu. Ben Ak Parti'nin kuruluş dönemini de hatırlıyorum. Orada kararsız bir seçmen tablosu vardı yüzde 40 dolaylarında. Ama onlar şu kişi bir parti kursun oy verelim durumu yoktu. Bugün farklı bir şey var. Barajın üzerinde ve bize her koşulda oy veren seçmen kitlesi var. Bu ilk defa oluyor. Bunu iktidar partisi de biliyor. Yüzde 18'lik bir seçmen kitlesi bir görelim verebilirim diyor. Yüzde 20'lik kesim kesin vereceğim, diyor.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.