"ALANDA BULUŞALIM"

Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi Saraçlar Caddesi’nde düzenlediği basın açıklamasıyla, tüm Edirne halkını alanlara davet etti. Eğitim-İş Edirne İl Temsilcisi Nedim Zobar tarafından okunan açıklamada, emekçilerin insanca yaşam hakkı, güvenceli çalışma koşulları ve demokratik hak talepleri dile getirildi.

"ALANDA BULUŞALIM"

Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi Saraçlar Caddesi’nde düzenlediği basın açıklamasıyla, tüm Edirne halkını alanlara davet etti. Eğitim-İş Edirne İl Temsilcisi Nedim Zobar tarafından okunan açıklamada, emekçilerin insanca yaşam hakkı, güvenceli çalışma koşulları ve demokratik hak talepleri dile getirildi.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
29 Nisan 2025 Salı 00:00
"ALANDA BULUŞALIM"

Zobar, Türkiye’de emekçilerin uzun süredir düşük ücretlerle, güvencesiz koşullarda çalıştığını belirterek, işçi ve kamu emekçilerinin haklarına sahip çıkmak için 1 Mayıs’ta alanlarda olunması gerektiğini söyledi. “Bizler, emeğin sömürülmediği, herkesin kadrolu ve güvenceli çalıştığı, alın terinin karşılığını aldığı bir düzen istiyoruz” diyen Zobar, sendikal hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Açıklamada ayrıca, ekonomik krizlerin ve afetlerin faturasının halka ve emekçilere kesilmesine karşı çıkıldı. Kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve cinsiyet temelli eşitsizliklerin sona erdirilmesi talep edilirken; kimsenin inancı, kimliği ya da cinsiyeti nedeniyle dışlanmaması gerektiği ifade etti.

Düşünce ve ifade özgürlüğünün cezalandırılmadığı, yargının bağımsız olduğu ve halkın iradesine saygı duyulduğu demokratik bir sistem vurgusu yapılan açıklamada; sağlık ve eğitimin nitelikli ve parasız olması gerektiği dile getirildi. Emeklilerin geçim sıkıntısı çekmeden yaşayabilecekleri bir gelir düzeyine ulaşmaları gerektiği belirtildi. Ayrıca çevre ve doğa talanına karşı da ekolojik bir yaşam savunuldu.

Zobar, “Bu talepler yalnızca emekçilerin değil, tüm halkın talepleridir. Yoksulluğa, hayat pahalılığına, hak gasplarına karşı sesimizi yükseltmek için tüm Edirne halkını 1 Mayıs’ta alanlara davet ediyoruz” dedi.

1 MAYIS PROGRAMI BELLİ OLDU

1 Mayıs yürüyüşü saat 11.30’da Şükrüpaşa İlkokulu önünde başlayacak. Katılımcılar saat 12.00’de yürüyüşe geçecek ve saat 13.00’te Saraçlar Caddesi’nde yapılacak basın açıklamasıyla etkinlik devam edecek.

Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu bileşenleri arasında TÜRK-İŞ, DİSK, BİRLEŞİK KAMU-İŞ, KESK, TMMOB, TTB, TDB ve sivil toplum kuruluşları , diğer yerel örgütler yer alıyor.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.