Flaş Haber
Kapat

ALTYAPIDA, 'OYBİRLİĞİ’

Altyapı çalışmalarına başlamak üzere Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne diğer müdürlüklerden ödenek aktarılması konusunda olağanüstü toplanan Edirne Belediye Meclisi'nde, maddeler 3 partinin oybirliğiyle kabul edildi ve altyapı çalışmalarına başlama konusunda son adımlardan biri daha aşılmış oldu.

ALTYAPIDA, 'OYBİRLİĞİ’

Altyapı çalışmalarına başlamak üzere Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne diğer müdürlüklerden ödenek aktarılması konusunda olağanüstü toplanan Edirne Belediye Meclisi'nde, maddeler 3 partinin oybirliğiyle kabul edildi ve altyapı çalışmalarına başlama konusunda son adımlardan biri daha aşılmış oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Ekim 2017 Cumartesi 05:00
ALTYAPIDA, 'OYBİRLİĞİ’

    Edirne Belediye Meclisi Olağanüstü toplanarak, içme suyu şebekesinin tamamen yenilenmesi, yeni yerleşim bölgesindeki kanalizasyon hatlarının yenilenmesi ve ilave yağmur suyu hatlarının yapılmasından oluşan altyapı çalışmalarına başlamak üzere diğer müdürlüklerden Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne bütçe aktarımını görüştü. Çalışmalar için 6 milyon 900 bin TL ve 17 milyon 670 bin 570 lira ek ödenek aktarımının görüşüldüğü toplantıda maddeler oybirliğiyle kabul edildi. Geçtiğimiz gün CHP'den istifa eden Belediye Meclis Üyesi Aytaç Dilci, toplantıya bağımsız üye olarak katıldı. 
    GÜRKAN: “KALICI BİR ÇÖZÜM GEREKİYOR”
    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, artık kalıcı bir çözümle altyapı sorunun çözülmesi gerektiğini ifade ederek; “Uzun yıllardır Edirne'de altyapı sorunu var. Aşırı yağışlarda göllenmeler oluyor, yer yer patlaklar oluşuyor. Bugüne kadar bu sorunları lokal yöntemlerle hallettik, artık kalıcı bir çözüm gerekiyor. Bakıyorsunuz özellikle içme suyu konusunda 1934'teki çalışmanın dışında planlı bir çalışma yok. Biz de bu sorunların üzerine 2015 yılının başında altyapı çalışmalarının hazırlığına başladık. Fakat bu süreçte proje çizimleri özellikle içme suyu projesinin çizimi uzun sürdü. Çünkü biz tüm şehrin içme suyu hattını yenileyeceğimiz için detaylarıyla birlikte beklediğimizden uzun sürdü süreç.” dedi. 
    GÜRKAN: “TÜM ŞEHRİN İÇME SUYU ŞEBESİNİ YENİLEYECEĞİZ”
    Biyolojik Arıtma Tesisi hakkında da bilgiler veren Başkan Gürkan; “Bu tesisimizi de 2 yılda bitirmeyi planlıyoruz. Yeri Paşaçayırı mevkiinde olacak. Öte yandan Kırklareli Kayalı'dan gelen suyun 58 km'lik isale hattı yapımı ve arıtma tesisi de bitti. Bunların açılışı aldığım duyuma göre 21 Kasım'da Sayın Bakan Veysel Eroğlu'nun katılımıyla olacak. Dolayısıyla Youwin Edirne'nin su sorununu çözmüş olacağız. Bu sorunu çözüyoruz ama bu suyu mevcut hatla taşıyamıyoruz. Dolayısıyla tüm şehrin içme suyu şebekesini yenileyeceğiz.” ifadelerini kullandı. 
    Diğer müdürlüklerden Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne aktarılan para nedeniyle, aktaran müdürlüklerin sıkıntı yaşayıp yaşamayacağı hakkında ayrıntıları merak eden AKP ve MHP Grubuna Başkan Gürkan detayları anlattı. 
    TERZİ: “BAŞTA NEDEN DİYE SORDUK?”
    Ak Parti Grup Sözcüsü Turgut Terzi, kararların oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından; “Bu olağanüstü toplantı aslında bakarsanız ilk başta '4 gün sonra rutin toplantı yapılacaktı, ne gerek vardı?' şeklinde soru oluşturdu. Bunun yansımasını 3 partinin de hep beraber Edirne'nin kaybedecek 1 günü yok sloganıyla bir an önce sorunlarının çözülmesi anlamında değerlendirilmesini gündeme getirmek istiyorum.” dedi. 
    GÜRKAN: “ACİL SORUNLARLA İLGİLİ 1 GÜN BİLE BEKLEMEDİĞİMİZİN SONUCUDUR”
    Olağanüstü toplanmaları hakkında konuşan Başkan Gürkan, bir günün bile çok önemli olduğunu vurgulayarak; “Niye bu kadar acele ettiğimizi şöyle izah edeyim. Birincisi bu altyapı işi özellikle içme suyu kısmı o kadar acil ki emin olun dün yapabilsek dün yapardık. 3 Kasım'da genel başkanımız geliyor ve biz rutin meclis toplantısını 6 Kasım'da yani 10 gün sonra yapmak zorunda kalacaktık. Yani 10 gün böyle büyük işlerde bir tarafıyla çok önemli bir süre gibi görünmeyebilir ama önümüz kış ve bizim için bu süreçte 1 gün bile önemli. Aslında burada ironik de olsa bir mesaj var, Edirne'nin seçerek yetki verdiği belediye meclis üyelerinin ve belediye başkanının Edirne'nin acil sorunlarıyla ilgili 1 gün dahi beklemediğinin bir sonucudur bu toplantı.” ifadelerini kullandı. 
    GÜRKAN: “BİZ DEĞİL, ÇALIŞMA HATIRLANACAK”
    Başkan Gürkan, bundan 30 yıl sonra yapan kişiler değil, yapılan işin hatırlanacağını ifade ederek; “İkincisi de burada bir partizanlık söz konusu değil. Burası için herkes her şeyi söyleyebilir, söylenemeyecek şey partizanlık yapıldığıdır. Ne şahsım tarafından ne de 31 meclis üyemizin hiçbiri tarafından. Sonuç itibariyle herkes gelir gider. 1966'daki altyapıyı kimin yaptığını hatırlıyor muyuz? Hatırlamıyoruz. Ama yapılmış. Birileri cesaretlenmiş ve o yılın koşullarıyla altyapı işine girmiş. Bugün hala kanalizasyonu, yağmur suyu toplamayı kullanabiliyorsak, iyi veya kötü çeşmeyi açtığımızda su akıyorsa bu sayede. Bu yapılan 1934, 1966 ve 1986'nın sayesinde. Bundan 30 yıl sonra bizi de kimse hatırlamayacak ama bu çalışma hatırlanacak, aslolan bu.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.