ASLAN; “İLÇE EKONOMİSİ İYİYE GİDİYOR”  

AKP Lalapaşa İlçe Başkanı İsmail Aslan bölgede sulama göleti sayısının artığını belirterek, köylerde tarla satışlarının da devam ettiğini söyledi.

 ASLAN; “İLÇE EKONOMİSİ İYİYE GİDİYOR”  

AKP Lalapaşa İlçe Başkanı İsmail Aslan bölgede sulama göleti sayısının artığını belirterek, köylerde tarla satışlarının da devam ettiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Mart 2018 Salı 19:43
 ASLAN; “İLÇE EKONOMİSİ İYİYE GİDİYOR”  

AKP Lalapaşa İlçe Başkanı İsmail Aslan Lalapaşa ilçesi ekonomisini her geçen gün daha iyiye gittiğini belerterek; “ Topraklarımız için sulama çok önem taşıyor. Partimiz buna dikkat ederek bölgemizde sulama gölet yapımına ağırlık veriyor. Bunların arasında Lalapaşa-1 göledimiz tamamlandı. İlçemiz Büyünlü köyünde yapılacak sulama göledi için de geçen hafta Orman ve Su işleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun da katılımlarıyla temeli atıldı. Şimdi sırada Doğanköy göledimiz var. Bu da şu anda ihale aşamasında” dedi

KÜÇÜKBAŞ HAYVANA İLGİ FAZLA

Bölgede hayvancılığa ilginin devam ettiğini,  tarımla geçimini sağlayamayan çiftçilerin hayvancılığa yöneldiğini belirten Aslan; “ Bölgemizde şu anda küçükbaş hayvan daha çok ilgi Kaçak Bahis görüyor. Üreticilerimiz küçükbaş hayvana yöneldi. Bu koşullarda küçükbaş hayvanın gelire büyükbaşa göre daha iyi. Bu arada maliyetler üreticileri zora sokuyor. Yem fiyatlarına son zamanda büyük zam yapıldı. Bu maliyetin artmasına neden oluyor. İlçemiz içinde iktidar partisi olarak halkımızın sorunlarıyla yakından ilgileniyor, çözüm yılları arıyoruz.

Gerek ilçede gerekse köylerde zaman zaman ziyaret edip sorunlarını dinliyoruz. Bu sorunların çözebildiklerimizi çözüyor çözemediklerimizi ise üst makamlara iletiyoruz. Halkımızın en büyük talebi iş. Bazen de işi olan işini beğenmiyor, işi olmayan ise iş arama peşinde, kısaca bölgemizin sorunları ülkenin diğer bölgelerindeki sorunlarından farkı yok”

TARLALARIMIZ SATILIYOR

Edirne ve genelde Trakya’da tarla satışlarının devam ettiğini belirten AKP Lalapaşa İlçe Başkanı Aslan, “ Genellikle ihaleli olan tarla ve arsaları Ziya Tarım adındaki firma satın alıyor, kimselere bırakmıyor. Bazı köylülerimiz tarlaları para ettiği için seviniyor. Fakat toprağından kopmasının acısını zamanla anlayacak. Köylülerimizin tarlalarını satmamalarını öneriyoruz. Toprak köylülerimizin ekmek kapısı ondan koptukları zaman yaşam koşulları zorlaşıyor. Halkımızın bunun bilincinde olmasını bekliyoruz” dedi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.