ATEŞ,” SEÇİM KARARI YASAL DEĞİL”

Vatan Partisi İl Başkanı Hasan Ateş,Saraçlar Caddesinde imza kampanyası başlattı. 

ATEŞ,” SEÇİM KARARI YASAL DEĞİL”

Vatan Partisi İl Başkanı Hasan Ateş,Saraçlar Caddesinde imza kampanyası başlattı. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Nisan 2018 Cumartesi 13:45
ATEŞ,” SEÇİM KARARI YASAL DEĞİL”


 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perincek’in Cumhurbaşkanı adayı olması için başlatılan imza kampanyası ile ilgili olarak açıklama yapan  İl Başkanı   Hasan Ateş Şunları kaydetti,  “Erken seçim önerisinin 24 Nisan 2018 Salı günü Meclis’te görüşüleceği açıklandı. O gün kabul edilip 25 Nisan 2018 günü Resmi Gazete’de yayımlansa, geriye 60 gün kalıyor. Anayasa’da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 17. maddesi ile Anayasa’ya eklenen Geçici Madde 21/A’ya göre; “Bu kanunun yayım tarihinden itibaren en geç altı ay içinde TBMM, bu kanunla yapılan değişikliklerin gerektirdiği... kanuni düzenlemeleri yapar” denilmektedir. Bu Kanunun kabulüne ilişkin halk oylamasının sonuçları 28 Nisan 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmış ve yürürlüğe girmiştir. Başka deyişle 2017 Ekim ayı sonuna kadar bu yasal düzenlemelerin yapılmış olması gerekirdi. Kamuoyunda “Uyum Yasaları” diye bilinen bu düzenleme, -bırakınız altı ayı- aradan bir yıl geçmesine rağmen halen yapılmamıştır. Yasal düzenleme yok iken nasıl seçim kararı alınacak, nasıl seçime gidilecektir?       

         Anayasa’nın 67. maddesinin son fıkrasına göre, “Seçim kanunlarında yapılacak değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz” hükmü var. Anayasa’ya eklenen Geçici Madde (21/H) ile bu seçimlerde uygulanmayacağı, yani altı ay içinde çıkarılması zorunlu olduğu halde halen çıkarılmayan “Uyum Yasaları”nın, seçim sürecinin başlamasından sonra çıkarılması karşısında seçim takvimi nasıl hazırlanacak ve nasıl uygulanacaktır? Seçimin hukukî düzeni yok, fakat seçime gidiliyor. Hukuku yapılmadan seçim kararı alınamaz.Uyum Yasaları düzenlenmediği için, siyasal partilerin ve vatandaşların temel siyasal haklarını kullanma olanakları bulunmuyor.“Önce Seçim Kararı alırız, sonra hukukunu getiririz” anlayışı hukuk dışıdır. Önce hukukî düzen konur, hakkın kullanılması koşulları fiilen oluşturulur. Ondan sonra seçim kararı alınır.Anayasaya göre, Yüz bin imza toplanması yoluyla Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi, aynı zamanda vatandaşların bireysel hakkıdır. Şu anda vatandaşların bu hakkını nasıl kullanacağını gösteren bir hukuki düzenleme yok. Bu durumda hakkın kendisi de yoktur. Yüz bin imzanın bireysel başvuruyla yapılacağı söyleniyor. Bu mümkün müdür? Bunun için yeterli süre var mıdır? Bu yurttaşların seçilme hakkına vurulan bir darbe değil midir?

           Hukuk varsa, seçim vardır. Hukuk yoksa, yapılan iş hukukun dışındadır. Paldır küldür seçim olmaz, darbe olur! İki ay beş gün sonra sandığa gidilmesi durumunda siyasal partiler nasıl ön seçim yapacaklar?   Ön seçim için propaganda ne zaman yapılacaktır?24 Haziran’da Baskın Seçim Kararı, siyasal partilerin ön seçim yapma hakkını ve olanağını ortadan kaldırmaktadır. Bu durumda siyasal partilerin milletvekili adaylarının lider mafyaları tarafından deneme bonusu veren siteler tayin edilmesi zorunlu kılınmaktadır. Zaten mevcut ekonomik ve siyasal sistem, siyasal partilerde demokratik işleyişe olanak vermiyor, hele iki ayda seçim dayatmasıyla ön seçim kaldırıldığı için parti içi demokrasi bütünüyle yok edilmektedir. Bu durumda Baskın Seçimde milletvekili seçilmesinin önü kapatılıyor, lider piyonlarının önü açılıyor. İki ayda Baskın Seçim kararı, meclisin lider mafyalarından oluşmasına hizmet etmektedir.Parti içi demokrasi bütünüyle ortadan kaldırılmakta, mevcut siyasal sistem, mafyalaşmaktadır.” Dedi.

          Cumhurbaşkanı adaylarına ve siyasal partilere propaganda yapmaları için zaman bırakılmıyor.

          Türkiye’nin büyük sorunlarla karşı karşıya olduğu bir ortamda, Siyasal partilerin ve Cumhurbaşkanı adaylarının programlarını ve çözümlerini vatandaşa anlatabileceği yeterli süreler ve olanaklar ortadan kaldırılmaktadır. Bu durumda demokratik karar süreçleri dinamitleniyor.

24 Haziran’da seçim, hukuk düzeni içinde yapılan bir seçim değildir, iktidara hukuk dışı yollardan el koyma girişimidir.Siyasal partilerin eşitliği çiğneniyor.Siyasal partilerin hakları çiğneniyor.Vatandaşın hukuku çiğneniyor.

TBMM’YE ÇAĞRI

  Bütün milletvekillerine sesleniyoruz:Hukuksuz “seçime” izin vermeyiniz!Ön seçimsiz “seçime” izin vermeyiniz!Adayların lider mafyaları tarafından atanacağı sahte “seçime” izin vermeyiniz!

Millet Meclisinin yetkilerinin gasp edilmesine izin vermeyiniz!24 Haziran Darbesine izin vermeyiniz!Kaosa izin vermeyiniz!Vatan Partisi olarak, TBMM’yi yetkilerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Erken Seçim kararı alma yetkisi Meclisindir.Erken Seçim tarihini hukuka ve demokrasinin gereklerine göre belirleme yetkisi Meclisindir.

TBMM, 1 Mart 2003 Tezkeresini reddettiği tarihî kararda olduğu gibi, yetkilerine sahip çıkmalıdır.

Erdoğan-Bahçeli ikilisi, Türkiye’yi borç batağında çaresizliğe sürüklüyorlar.

Komşularımızla Türkiye’nin ilişkilerini dinamitliyorlar.Vatan Savaşımızın bir an önce zafere ulaşmasını baltalıyorlar.Kaos ve çözümsüzlük dayatıyorlar.

Ancak Türkiye, her durumda onların dayattığı çözümsüzlükten çıkış yolu bulacak birikime sahiptir.

Türkiye, Erdoğan-Bahçeli ilişkisine mahkum değildir.Türkiye, ABD’nin dayattığı bölücü ve Fetöcü güçlerle birlikte iktidar projesine de mahkum değildir.

Vatan Partisi, bu zorlu koşullardan Vatan Bütünlüğü ve Üretim Ekonomisiyle çıkışı başaracaktır. Komşularla iş birliğini, aydınlanmayı, laikliği ve Avrasya ülkeleriyle dayanışmayı hayata geçireceğiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.