BALKAN ÇOCUK ŞENLİĞİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Balkan ülkelerinden ve çevre illerden gelen çocuklarla birlikte Edirne'de eğitim gören öğrenciler bir araya gelerek gönüllerince eğlendi.

BALKAN ÇOCUK ŞENLİĞİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Balkan ülkelerinden ve çevre illerden gelen çocuklarla birlikte Edirne'de eğitim gören öğrenciler bir araya gelerek gönüllerince eğlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Nisan 2024 Salı 00:00
BALKAN ÇOCUK ŞENLİĞİ

Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen şenlikte, Balkan ülkelerinden gelen çocuk halk oyunları ekipleri çeşitli gösteriler yaptı. Gösterilere, çocukların dışında burada bulunan vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. Şenlikte, okullarda düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri de verildi.

ARPACI "BU BAYRAM DÜNYA ÇOCUKLARINA ARMAĞANDIR"

Şenlik nedeniyle konuşan Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, 23 Nisan'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına bir armağanı olduğunu belirterek,şunları söyledi:

"Milletimizin egemenlikle bağımsızlığının simgesi olan TBMM'ye açılış eden 104. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk ve Dünya çocuklarına armağan edilen aziz milletimizin ve geleceğimizin umudu çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerle kutluyorum. 23 Nisan tarihimizin dönüm noktası Gazi Meclisimizin açılışı dönemidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocukları çok sevdiği için bu tarihi günü, bayramı geleceğimizin temnatı olan siz sevgili çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Atatürk çocukları olan güvenimi şöyle belirtiyor. Küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk ışığısınız. Memleketi asıl aydınlığa taşıyacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, ne kadar kıymetli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Hedefimiz geleceğimizin teminatı olan en kıymetli tarzıyla sevgili çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlüklerini de başarabilecek özel donanımlı, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirmelerini sağlamaktır. Bugünü anlamlı kılan 146 yıldır büyük bir coşkuyla kutladığımız 23 Nisan çocuklarımızı mutlu eden ülkemizin yarınlarını özdeşleştiren demokrasinin başlangıç noktasıdır. Medeniyete inananın, millete değer vermenin ve tek üyesi olmanın adıdır. Bugün özgürlüğü, karakteri ve kaderi haline getiren aziz Türk milletinin bağımsızlık yönüdür. Bizler de eğitim camiası olarak en öncesi sıramızın bilincinde Türkiye Cumhuriyeti'ni inanarak yaşatma gayesiyle vatanlığımızın çizdiği hedefler doğrultusunda mutlu çocuklar düşük Türkiye yolunda haramlı adımlarla inanacaktır. Çok iyi biliyoruz ki demokrasiye hayat veren güç eğitimdir. Bu düşüncelerimle Türk milleti olarak geleceğin hepimiz için, dünyamız için daha mutlu, daha huzurlu ve daha güvenli olacağına yürekten inanıyorum. En güzel günler sizlerin olsun"

VALİ SEZER "EDİRNE ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNDÜ"

Vali Yunus Sezer'de, "Bugün Edirne'miz çiçek bahçesine dönmüş durumda. Yavrularımızı  misafir ediyoruz. Öğretmenlerle beraber 240 misafirimiz var. Aynı zamanda bugün Çanakkale ve Tekirdağ'dan öğrencilerimiz, yavrularımız buradalar. Bizim açımızdan çok önemli. Çünkü Edirne, Osmanlı'ya başkenti yapmış, Balkanlar'ın da başkenti sayılabilecek önemli bir şehir. Bu şehir tarihi misyonunu yerine getiriyor. Çünkü sınırları aşan, binleri aşan bir gönül birliklerimiz var. Bu dostluklar devam ediyor ülkeler arasında. Edirne de bugün bu tarihi misyonuna yakışıklı bir şekilde burada ev sahipliği yapıyor. Öğrencilerimiz, evlerimizin yanında kalıyorlar, evlerde misafir ediliyorlar. Hem alışı dostlukların temeli atılıyor, hem de bu ülkeler arasında kültürel paylaşma geleceği yönelik olarak önemli kültürel paylaşma söz konusu. Bizim açımızdan çok sevindirici. Ülkelerin folklor gösterilerini izliyoruz. Yine sunumları var, onları izliyoruz. 2  gündür devam eden aktiviteler var. Bugün de akşama kadar devam edebiliriz. Ben tekrar hoş geldiniz diyorum. Hem Uluslararası Egemenlik, Çocuk Bayramımız bütün ülkemize ve bütün dünyaya kutlu olsun diyorum" dedi.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.