BALKANLI, EDİRNE'NİN KURTULUŞUNU KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı ,Edirne'nin  Kurtuluş Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

BALKANLI, EDİRNE'NİN KURTULUŞUNU KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı ,Edirne'nin  Kurtuluş Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Kasım 2023 Cuma 00:00
BALKANLI, EDİRNE'NİN KURTULUŞUNU KUTLADI

Balkanlı mesajında''Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesi tarihi yüzyıllarca süren kahramanlık dolu bir geçmişe sahiptir.Tarih sahnesindeki bu önemli günü şanlı bir direnişin ve özgürlüğün simgesi olarak,Edirne halkı 25 Kasım'da Kurtuluş Bayramı ile kendi mücadelesini ve bağımsızlığını büyük bir   coşkuyla kutlamaktadır. Edirne Osmanlı İmparatorluğu'nun sınırlarının en batısında yer alması dolayısıyla tarih boyunca birçok medeniyet ve devletin hüküm sürdüğü bir kent olmuştur.Ancak 1. Dünya Savaşı'nın ardından imzalanan Mondros mütarekesi ile ülkemiz işgal altına alındı.Edirne'de bu süreçte düşman işgaline uğramış ve halk işgale karşı direnişe geçmiştir. Kurtuluş Savaşı'nın başladığı günlerde Edirne halkı da kendi topraklarına özgürlük getirmek için var gücüyle mücadele etmiştir.İşte bu direnişin zaferle sonuçlandığı gün olan 25 Kasım,Edirne'nin Kurtuluş Bayramı olarak kutlanmaya başladığı gündür. Bu tarih bir milletin bağımsızlık ateşini yaktığı, işgal güçlerine karşı dik durarak kendi topraklarına özgürlüğü ve bağımsızlığı getirdiği gündür.  Edirne'nin Kurtuluş Bayramı sadece bir şehir halkının değil, tüm Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin bir yansımasıdır.Bu kutlu gün geçmişteki zaferlerin anıldığı ve geleceğe olan inancın pekiştirildiği bir gündür. Edirne'nin bu tarihi günü, milletimizin birlik ve beraberlik içinde daha aydınlık yarınlara ilerlemesi adına bir ilham kaynağı olmaya devam edecektir.Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ile vatan topraklarımız için kendisini feda eden şehit ve  gazilerimizi  rahmet ve minnetle anıyoruz. Edirne’mizin Kurtuluş Bayramının 101.yılı  kutlu olsun.”dedi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.