BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI

Bir takım ziyaretler ve yapılan hizmetleri yerinde incelemek için Keşan'a giden AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI

Bir takım ziyaretler ve yapılan hizmetleri yerinde incelemek için Keşan'a giden AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Aralık 2020 Cuma 06:12
BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI

Edirne'deki Kovid-19 vaka durumları ve sınır kapılarının kapanıp kapanmayacağı ile ilgili sorulara cevap veren İl Başkanı Belgin İba, kent gündemini değerlendirdi.

"Edirne genelinde her şeyin kontrol altında olduğunu ve gereken her müdahalenin yapıldığını öğrendik. Hastane Müdürümüz ve İl Sağlık Müdürümüz ile yaptığımız görüşmede yoğun bakımlarda bir sıkıntımız yok. Hastalarımızın hepsinin tedavisi, durumunlarına göre devam ediyor. Daha kritik durumdaysa hastanede, daha iyi durumdaysa tedavileri evlerinde devam ediyor. İl Sağlık Müdürümüz tüm hastalarımıza yetişebildiğimizi, herhangi bir sıkıntı yaşamadığımızı bildirdi. Pozitif hastalarımızı da Kredi Yurtlar Kurumu'nda (KYK) bakmaya devam ediyoruz. İl olarak herhangi bir sıkıntımız yok. Ama tabi amacımız sayıları kontrol altında tutabilmek ve yükselmesini engellemektir. Bunun için zaten bakanlığımızın aldığı tedbirler başladı. Sokağa çıkma kısıtlamaları ve önlemler arttırıldı. İnşallah alınan bu tedbirlerle ve kısıtlamalarla birlikte vaka sayılarımız azalacaktır.

Keşan'da 18 yatak kapasite artışı oldu. Geçtiğimiz günlerde Keşan devlet hastanemizi ziyaret ettik. Yoğun bakım ünitesine baktık. Edirne'de de daha önce bazı bölümleri pandemi servisine çevirdiğimizi anlatmışlardı. Şuan yoğun bakımlarda sıkıntımız olmadığını çok net ifade edebiliriz.

Son günlerde sınır kapılarının kapanıp kapanmayacağının merak edildiğini ve son durumun ne olduğu ile ilgili sorulara da yanıt veren AK Parti İl Başkanı Belgin İba,

Şuan sınır kapılarının kapanması söz konusu değil. Bizim hastalarımızın artma sebebi sadece gelen ziyaretçilere bağlı değil. Sadece Edirne'de artmadı tüm Türkiye genelinde bir artış söz konusu oldu. Bu yüzden bu artışın sebebinin sınır il olmamız olduğunu düşünmüyorum. Dün, Edirne Valimiz Ekrem Canalp bey ile bu konuyla ilgili 3 saatlik bir toplantı yaptık. Tüm verileri aldık ve değerlendirdik. Tüm illerde artış var. O yüzden bu artış sınır kapılarına bağlı değildir. Cuma pazarımız Kovid-19 tedbirleri kapsamında kapatıldı. Hafta sonu yasakları da başlıyor. Bu tedbirlerle gelen sayısı da düşecektir. Sınır ili olmamızdan kaynaklı bir artış yok.

AVM'nin hastaneye dönüştürüleceği ile ilgili de firma sahibiyle görüşme yaptıklarını belirten Başkan İba, bu şekilde bir görüşmenin olmadığı bilgisini aldıklarını ifade etti.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.