Başkan Gürkan’dan İlk Açıklama “BURASI HEPİMİZİN BELEDİYESİ”

31 Mart Yerel Seçimlerinde yeniden Edirne Belediye Başkanı olarak seçilen Recep Gürkan ve  Edirne Belediyesi Meclis Üyeleri Edirne Adliyesi’nde düzenlenen törenle mazbatalarını alarak göreve başladılar.  Mazbatasını aldıktan sonra Edirnelilere seslenen Gürkan, “Asla birine hizmet götürürken, birileri gibi buradan bize oy çıkmış mıydı, kaç oy çıkmıştı diye bakmadık. Bundan sonra bakarsak da gözlerimiz kör olsun. Bu belediye herkesin belediyesidir.” Dedi.

Başkan Gürkan’dan İlk Açıklama “BURASI HEPİMİZİN BELEDİYESİ”

31 Mart Yerel Seçimlerinde yeniden Edirne Belediye Başkanı olarak seçilen Recep Gürkan ve  Edirne Belediyesi Meclis Üyeleri Edirne Adliyesi’nde düzenlenen törenle mazbatalarını alarak göreve başladılar.  Mazbatasını aldıktan sonra Edirnelilere seslenen Gürkan, “Asla birine hizmet götürürken, birileri gibi buradan bize oy çıkmış mıydı, kaç oy çıkmıştı diye bakmadık. Bundan sonra bakarsak da gözlerimiz kör olsun. Bu belediye herkesin belediyesidir.” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Nisan 2019 Cumartesi 09:28
Başkan Gürkan’dan İlk Açıklama  “BURASI HEPİMİZİN BELEDİYESİ”

 

31 Mart Yerel Seçimlerinde yeniden Edirne Belediye Başkanı olarak seçilen Recep Gürkan ve CHP’li  Edirne Belediyesi Meclis Üyeleri Edirne Adliyesi’nde düzenlenen törenle mazbatalarını alarak göreve başladılar.

Mazbatasını aldıktan sonra konuşan Gürkan, “31 Mart’ta ülkemizde özgür bir demokratik ortamda yapılan seçimlerde halkımızın iradesi yine özgür bir şekilde sandıklara yansıdı. Bu sandıklardan çıkan özgür iradeyle bu gün mazbatalarımızı alıyoruz. Öncelikle bu yoğun dönemde büyük emekler gösteren ilçe seçim kurulu üyelerimize, başkanımıza, personelimize, müdürümüze çok teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten zor bir süreç bu, kolay bir süreç değil. Edirne hepimizin kenti ve hepimiz hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin ve herkese eşit hizmet götürerek hep beraber yönetmeye devam edeceğiz. Hepimize hayırlı olsun.” Dedi.

Edirne Belediye Meclisi Üyesi olarak seçilen, Necamettin Attay, Yaver Tetik, Ahmet Baran Yazgan, Filiz Gencan Akın, Duygu Şener, Nuray Yılmaz Geldi, Mevlüde Baş, Emine Kahyalar, Selçuk Çakır, Ayhan Murat Dursunoğlu, Ali Şükrü Atamgüç,  Ali Yazıcı, Cenk Benakman, Engin Yağcılar, Mehmet Özçuhacı, Savaş Üner, Hakan Giyik, Abdullah Yeşen, Ergun Dönmez, Feridun Acar, İsmail Demirhan, Nergiz İnce, Mehmet Çapoğlu, Engin Makak, Pınar Ersaçmış, Halil Çavuş, Mehmet İlktan, Kerim Kazan, Ayhan Dinç, İsmail Taşdemir, Bahattin Ulusoy da mazbatalarını aldılar.

Mazbata töreninin ardından Edirne Belediye Başkanlığı Binası önünde konuşan Başkan Gürkan, “Halkımız hepimize bir beş yıl daha görev verdi. Bu nedenle bize oy vermiş olsun, vermemiş olsun bütün hemşerilerimize minnettarım. Onlara en iyi şekilde, en güzel şekilde ayrımsız, ötekileştirmeden, kimseye bizden değildi diye bakmadan hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Tüm Edirne’ye, Edirne’mizin 24 mahallesinin tümüne en derin sevgilerimizi, saygılarımızı sunuyoruz. Bu seçim bel altıların, bel üstülerin her şeyin birbirine karıştığı bir seçim oldu. O kadar çirkefleşmeler, o kadar haksızlıklar, iftiralar, kumpaslar yapıldı ki sadece Recep Gürkan’a değil, Ekrem İmamoğlu’na hala yapılmaya çalışılıyor. Tunç Soyer’e, Mansur Yavaş’a, Meral Akşener’e, Kemal Kılıçdaroğlu’na aklınıza kim gelirse. Oysa bu saydığım insanların, yani bizlerin, yani bu halkın çocuklarının hayatları boyunca Türkiye Cumhuriyeti’ni payidar kılmaktan başka hiçbir derdi olmamış bu insanların, tek derdi vardı. Bu ülkede özgürlük olsun, demokrasi olsun adalet olsun, hak, hukuk olsun ve bu ülkenin bu güzel bayrağı binlerce, on binlerce yıl gönderde kalsın. Biz bir tek bunu istedik.” Dedi.

Darbeye kadeh kaldırdığı iddiaları hakkında da konuşan Gürkan, “Seçimlere dört gün kala yeni bir iftira kampanyası; ‘Başkan darbecilerin şerefine kadeh kaldırdı.’ Bizim kim olduğumuz belli, geçmişimiz belli, ailemiz, yedi sülalemiz belli, eşimiz, dostumuz belli. Hayatı boyunca ne FETÖ ile ne başka bir terör örgütüyle, ne PKK ile yolumuzun hiçbir kesişme noktası olmamış. Hayatımız boyunca Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan sapmamışız. Bu ülkenin bağımsızlığına, birliğine, bütünlüğüne, bu bayrağa göz diken herkesin gözünü oyma taşında olmuşuz. Dediler ki; ‘Darbe’ye kadeh kaldırmış.’ Buradan söylüyorum. Hangi terör örgütü olursa olsun, hepsinin hayatımız boyunca karşısında olduk. Hayatımız boyunca da karşısında olacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. O gece diyorum ki, 36 yıl önce haberimiz yoktu. Teknoloji yoktu, sabah kalktık askerler darbe yapmış. 12 Eylül 1980’de o darbede gözaltına alınanlardan birisiyim. Sabah kalktık, kapının önünde asker. Şimdi teknoloji var. Saat 9’dan itibaren bütün televizyonlar, bütün dünyaya canlı yayın yaptı. Şimdi haberimiz var diyoruz, senin haberin mi var? Senin olduğu kadar benim de haberim var. Buradan bir kez daha söyleyip bu konuyu kapatıyorum. Hayatı boyunca vatanı milleti için çalışmış olan Recep Gürkan, o gece bırakın darbeyi bir tane bu memleketin aleyhinde bir işini bulursanız namerttir, namussuzdur. Bu kadar net söylüyorum. Biz hep dedik ki, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Biz bu yeminle büyüdük, bu yeminle yaşamaya devam edeceğiz.” Dedi.

“HERKESİN BELEDİYESİDİR BU BELEDİYE”

Edirne Belediyesi’nin herkesin belediyesi olduğunu söyleyen Gürkan, “Halkımızın bize 5 sene daha yönetmek için görev verdiği bu belediyenin önünden bütün Edirnelilere şunu söyleyeceğim. Edirne’de nefes alan, yaşayan, Edirne’nin toprağına basan, Edirne’nin havasını teneffüs eden herkesin belediyesidir bu belediye, seçkinlerin belediyesi değildir, bir partinin belediyesi değildir. Yüreği bu kent için atan, bu şehir için atan, bu millet için atan herkesin bu belediyede oturacak bir sandalyesi, bir odası vardır. Biz birileri gibi şuradan oy alamadık, buradan oy alamadık, hadi göreceğiz bakalım demedik, demeyeceğiz. Dersek dilimiz kopsun.” Dedi.

“ZİYARETLERE EN DÜŞÜK OY ALDIĞIMIZ MAHALLEDEN BAŞLAYACAĞIZ”

Teşekkür ziyaretlerine en düşük oyu aldıkları mahalleden başlayacaklarını vurgulayan Gürkan, “Önümüzdeki hafta teşekkür gezilerine başlayacağız. İlk ziyaret edeceğimiz yer, en çok ay aldığımız mahalle değil. Ziyaretlere en düşük oy aldığımız mahalleden başlayacağız. Ve sevgili Edirneliler şundan emin olun başlamış olduğumuz bütün işler bitecek. Alt yapı da bitecek, yollar da bitecek. Geçtiğimiz dönem Edirne’nin geleceği için zor bir karar verdik. Edirne’nin geleceğini kurtarmak mı, Recep Gürkan’ın geleceğini düşünmek mi? Altyapı işleri zordu, 30 yıldır yapılmayanları yapmak zordu, yeni bir çöplük yapmak, yeni çevre yolları yapmak, arıtmayı yapmak, elektrik üretmek, elektrik fabrikasını restore etmek zordu. Biz zor kararı verdik. Edirne için, Edirneliler için verdik. Bildiğimizden şaşmadık, Edirnelilerin bizi anlayacağından emindik ve anladılar.” Dedi.

“KİMİN OYU DÜŞTÜ?”

31 Mart seçimlerinde oy kullanmadıklarını ifade eden Gürkan, “Millet ittifakı olarak çıktığımız bu yolda sonuç itibariyle geçen dönem 31 meclis üyeliğinin 17’sini almıştık, bu dönem 19’unu aldık. AKP ve MHP beraberdi geçen dönem 14 meclis üyeleri vardı, şimdi 12 var. Diyorlar ki oylarımız düştü. Geçen dönem 35500 oyla kazandık belediyeyi, bu dönem 42388 oyla kazandık. Nasıl düştü oylarımız? Yüzde 37 ile kazanmıştık, yüzde 45 ile kazandık. Kimin oyu düştü. Ben Edirnelilere hep güvendim, hep güvenmeye de devam edeceğim. Bütün Edirnelilere sözümüzdür. Asla birine hizmet götürürken, birileri gibi buradan bize oy çıkmış mıydı, kaç oy çıkmıştı diye bakmadık. Bundan sonra bakarsak da gözlerimiz kör olsun.” Dedi.

“MERAL AKŞENER VE KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA DA SELAM OLSUN”

Edirne Belediye Başkanlığı binası önünden 2 değerli insana seslenmek istiyorum diyerek konuşmasına devam eden Gürkan, “ Onlar yola çıkarken kendilerini düşünmediler, onlar yola çıkarken bu ülkenin evlatlarını düşündüler, bu ülkenin insanlarını, bu ülkenin geleceğini düşündüler. Edirne Belediyesi önünden Sayın Meral Akşener ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da selam olsun diyorum.”  Dedi.

Barış Karapaça

Son Güncelleme: 06.04.2019 09:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.