BAŞKAN'IN HEDEFİ 10-0

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Edirne ziyareti sırasında kendisine 2019 hedefini sorduğunda büyükşehir olmaları halinde 10-0'ı hedeflediklerini söylediğini belirten Başkan Gürkan, Genel Başkan tarafından da hedeflerinin beğenildiğini ifade etti.

BAŞKAN'IN HEDEFİ 10-0

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Edirne ziyareti sırasında kendisine 2019 hedefini sorduğunda büyükşehir olmaları halinde 10-0'ı hedeflediklerini söylediğini belirten Başkan Gürkan, Genel Başkan tarafından da hedeflerinin beğenildiğini ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Kasım 2017 Çarşamba 10:35
BAŞKAN'IN HEDEFİ 10-0

    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında birçok konuya değindi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Edirne ziyaretinden bahseden Gürkan, Genel Başkan tarafından 2019 adaylığının meydanda tescil edilmesinin gurur verici bir şey olduğunu dile getirdi. Koltuk verilmediğinde de partiye küslük olmayacağını ifade eden Gürkan, Atatürk'ün kurduğu parti dışındaki partilerde görev yapmayı içine sindiremeyeceğini söyledi. 
    Başkan Gürkan, geçtiğimiz yıl açılan Doktor Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi'nin bünyesinde kurulan Edirne Akademi'de vatandaşlara ve personele yönelik derslerin 15 Kasım'da resmi olarak başlayacağını ifade etti. Asansörde yaşanan kazalar nedeniyle 2 yıl önce bir yaptırım kararı aldıklarını belirten Başkan Gürkan, denetlenen ve kırmızı etiket alan asansörlerin mühürlenmeye başlanacağını söyledi. Ağalık bedelinin tamamının yatırılıp yatırılmadığına ilişkin sorulara ise, önümüzdeki haftayı işaret ederek, “Kısa bir süre sonra önümüzdeki hafta her şey açığa kavuşur. Önümüzdeki hafta süreç bitecek.” dedi.
    “BAŞKA PARTİDE GÖREV ALMAYI İÇİMİZE SİNDİREMEYİZ”
    3 Kasım'da Edirne'ye gelerek toplu açılışlar yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinden bahseden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; “Bizim açımızdan o gün fevkalade başarılı ve iyi bir gündü. Sayın Genel Başkan Edirne'de, sabah Keşan'dan başlayarak toplam 6 açılış yaptı. Yeni kurduğumuz Edirne Akademi'de Sayın Genel Başkanımız ilk dersi muhtarlarımıza verdi. Bu açılışlarda 3 buçuk yıldır şehrimizde neler yaptık, yapmadık onları hem genel başkanımıza hem de katılımcılarla detaylı açıkladık. O gün de bahsettiğim üzere seçimlerde söylemiş olduğumuz 43 projemiz vardı. 38'ini yerine getirmiş durumdayız. Kalan 1 buçuk yıl içerisinde de kalanları yaşama geçirmeye çalışacağız. Bu yaptıklarımızı bir kitapçık ve broşür halinde çok yakında tüm Edirne'ye dağıtacağız. Çünkü Edirne'de zaman zaman inanılmaz bir dedikodu mekanizması çalışıyor. Örneğin çöplükte yaşadık bunu. O inşaatın yarısına gelmiştik ama halen o fotoğrafların sahte olduğu, aslında böyle bir inşaatın olmadığını söyleyen zavallılar vardı. Bizim bu 3 buçuk yılda yaptıklarımız ortada, geçmiş de ortada. Herkes çıksın projelerini saysın o zaman. Sayın Genel Başkanımıza bir teşekkür etmek istiyorum. Ciddi bir şekilde bizi onurlandırdı. 2019'daki adaylığımızı şimdiden tescil etti, Sayın Genel Başkanımız. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Görev verildiği sürece görevlerimizi yapacağız, verilmediği zaman da yine partimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Öyle bir anlayışımız var. Koltuk verilmedi diye partiye küsüp, partiyi bırakıp gidecek halimiz yok. Çünkü biz Atatürk'ün evlatlarıyız, Atatürk'ün kurduğu partiden başka bir partide de ne üye olmayı ne de başka unvanlarla görev almayı kendimize ve içimize sindiremeyiz. Bu lafla olmuyor tabii icraatla oluyor. O yüzden Sayın Genel Başkanımızın seçimlere 1,5 yıl kala 2019 adaylığımızı 'Onun gelecekte de güzel hizmetleri olacak, gelecekte de hizmetler yapacak' diyerek şimdiden açıklaması bizim için de bir gurur vesilesi oldu. Demek ki doğru işler yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 
    “EDİRNE AKADEMİ'DE DERSLER BAŞLIYOR”
    Doktor Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi bünyesinde kurulan Edirne Akademi'nin resmen açıldığını ve uzman kişiler tarafından hem personele hem de vatandaşlara eğitimler verileceğini ifade eden Başkan Gürkan; “Geçtiğimiz yıl Kaleiçi Eski Vali Konağı'nda Doktor Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi'ni açmıştık. Bu kadın merkezimizin bünyesinde Edirne Akademi adıyla bir akademi kurduk. Bu akademide çeşitli atölyeler, söyleşiler ve eğitimler olacak. Akademimiz genel başkanımızın ilk dersiyle resmen açıldı. Şimdi 15 Kasım itibariyle de resmi olarak derslerimize başlıyoruz. Burada insan hakları, demokrasi, etik ve medya gibi çeşitli konularda halkımıza, personelimize eğitimler vereceğiz. Bu eğitimler de Türkiye'de alanlarında uzman kişiler tarafından verilecek. Eğitimlerle ilgili belediye başkanlığımızın web sayfasında formlar olacak, vatandaşlarımız buradan ulaşabilirler ya da doğrudan Fatma Şakir Memik Kadın Merkezimize giderek orada başvuruda bulunabilirler. İlk olarak Belediye Personeline yönelik toplam Betxlarge 56 saat halkla ilişkiler eğitimi verilecek.” dedi.
“KIRMIZI ETİKET ALAN ASANSÖRLERİ MÜHÜRLEMEYE BAŞLAYACAĞIZ”    
    Edirne'de 2153 adet asansör bulunduğunu ve bunların 819'unun 2017 yılında denetlendiğini ifade eden Başkan Gürkan, kırmızı etiket alan asansörleri mühürlemeye başlayacaklarını söyleyerek; “12 Ağustos 2015'te, yani 2 yıl önce bir karar almıştık. Asansörlerde üst üste kazalar olmuştu. Biz de Edirne'deki asansörlerle ilgili yaptırım kararları almıştık. Bunda da yetkili kurum olan Makine Mühendisleri Odası'yla bir protokol yapmıştık. Edirne'deki asansörlerin denetim görevini odaya vermiştik belediyemizle eşgüdümlü olarak denetlemek üzere. Akabinde denetlemenin nasıl olacağını, kuralların ne olacağını Edirne'deki bütün apartman yönetimlerine mektupla duyurmuştuk. O günden bu yana denetimler ciddi şekilde planlı olarak devam ediyor. Bugün geldiğimiz noktada maalesef asansör konusunda durum pek iç açıcı değil. 0-5 Katlı binalarda asansör bakımı KDV dahil 195 lira, 6-10 katlı binalarda 220 lira, 11-15 katlı binalarda ise 260 lira. Edirne'de 24 mahallemizin 18'inde asansör kullanan bina mevcut. Toplam asansör sayısı da 2153 adet. 2017'de 819 adet asansör denetlenmiş şu ana kadar. Bu denetlemelerde 172 asansör bir sorun yok anlamına gelen yeşil etiket almış. 266 adet asansör kısmen sorunlu mavi etiket almış. 26 adet sorunu daha fazla anlamına gelen sarı etiket almış. Maalesef 355 adet asansör hiçbir surette kullanılmaması gereken anlamına gelen kırmızı etiket almış.  Kırmızı etiket olmasına rağmen asansörünüz çalışıyor olabilir ama bu sizin kullanmanız anlamına gelmiyor. Gerçekten hayati anlamda bir risk olduğu anlamına geliyor kırmızı etiket. Biz özellikle kırmızı etiket almış bu 355 asansörü mühürlemeye başlayacağız. Bu resmi kurumsa resmi kurum, evse ev, işyeriyse işyeri. Buna mecburuz. Vatandaşlarımız belki bize kızıp tepki gösterecekler ama bu 355 adet asansörün birinde bir kaza meydana gelirse, ölümü hiç düşünmek bile istemiyorum, bunun hem hukuki sorumluluğu hem vicdani sorumluluğunu bizim kaldırmamız mümkün değil. Bu mekanizmayı bugün itibariyle çalıştırmaya başlıyoruz. Vatandaşlarımızın bunu önce can sonra da mal güvenliği için yaptığımızı bilmesini isterim.” şeklinde konuştu. 
“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA HER ŞEY AÇIĞA KAVUŞACAK”
    Kırkpınar Ağalık Bedelinin tamamının ödenip ödenmediğine dair bir soruya yanıt veren Başkan Gürkan; “Kırkpınar gibi UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmiş ve gerçekten Edirne'mizin gururu ve Türk milletinin ata sporu olan alanın bu tür tartışmalarla gündeme gelmesini doğru bulmuyorum. Türkiye'deki birçok belediye yağlı güreşlerindeki ağalığı sözle yapıyorlar. Sözlü ağalık ihalesi yapıyorlar biz resmi, kanuna göre yapıyoruz. 2886 sayılı devlet ihale kanununa göre yapıyoruz. Dolayısıyla bizim hangi süreci izleyeceğimiz o kanunda yazıyor. Ağanın hakları da Kırkpınar yönetmeliğinde yazıyor. Dolayısıyla bundan ne alınacak, ne de gücenecek bir şey yok. Kişisel bir şey de değil bu. Şartlar, taahhütname belli. Hepsi ortada. Kısa bir süre sonra önümüzdeki hafta her şey açığa kavuşur. Önümüzdeki hafta süreç bitecek.” dedi.
    “HEDEFİMİZ 10-0”
    Genel Başkan Kılıçdaroğlu programında yaşananlardan bahseden Başkan Gürkan, “Genel Başkanımız sanata ve kültüre çok duyarlı. Hasan Rıza Heykeli'ni daha önce biz konuşmuştuk, hep merak ediyordu. Ziyaretten önce Ankara'daki görüşmemizde görmek istediğini söylemişti, çok da beğendi. 2019'daki hedefimizi sordu. Şimdi 2 opsiyon var. Birincisi mevcut şekilde devam etmek. Yani il belediyesi olarak. İkincisi büyükşehir olmamız. Büyükşehir olursak merkezde yeni bir ilçe ve belediye kurulacak. Büyükşehir ile beraber 10 belediye olacak Edirne'de. Mevcut düzen devam ederse de 8 tane ilçe belediyemiz, bir de il belediyemiz ve belde belediyelerimiz olacak. Onunla ilgili konuştuk. Hedeflerimizi söyledim. O da hedeflerimizin güzel olduğunu söyledi. Mesela büyükşehir olursak hedefimiz 10-0. Bunu yapacağız.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.