BEBEK EMZİRME KABİNLERİ GELİYOR

Edirne Belediye Meclisi’nde Bebek Emzirme ve Bakım Kabinleri Projesi’nin hayata geçmesi için Başkan Gürkan’a Sosyal Bağış Sözleşmesi yapılması için imza yetkisi verildi. Gürkan, söz konusu kabinlerin başta Saraçlar, Gölet ve Selimiye Camii çevresi olmak üzere ihtiyaç duyulan alanlara kurulacağını söyledi.

BEBEK EMZİRME KABİNLERİ GELİYOR

Edirne Belediye Meclisi’nde Bebek Emzirme ve Bakım Kabinleri Projesi’nin hayata geçmesi için Başkan Gürkan’a Sosyal Bağış Sözleşmesi yapılması için imza yetkisi verildi. Gürkan, söz konusu kabinlerin başta Saraçlar, Gölet ve Selimiye Camii çevresi olmak üzere ihtiyaç duyulan alanlara kurulacağını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Haziran 2018 Salı 10:18
BEBEK EMZİRME KABİNLERİ GELİYOR

Edirne Belediyesi Haziran Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında toplandı. Toplantıda 1’i gündem dışı olmak üzere toplam 16 madde görüşüldü.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden 1. Murat Mahallesi Muhtarı İsmail İnak’ın isminin evine yakın bir mahalleye verilmesini önerdiklerini ifade eden Gürkan, “Bu talebimizi Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu uygun gördü. 1. Murat Mahallesi’nde ki 32 Sokağa, İsmail İnak’ın isminin verilmesi hakkında raporları var” diyerek oylamaya sunduğu madde oy birliğiyle kabul edildi.

Öte yanda mecliste Bebek Emzirme ve Bakım Kabinleri Projesi’nin hayata geçmesi için Başkan Gürkan’a Sosyal Bağış Sözleşmesi yapılması için imza yetkisi verildi. Bebek Emzirme ve Bakım Kabinleri ile ilgili bilgi veren Gürkan, “Vatandaşlardan bu anlamda talep geliyor. Arkadaşlarım araştırdılar. Hemen hemen bütün şehirlerde bu işle ilgili bir vakıf var. Bu vakıf kabinleri ücretsiz olarak getiriyor. Sadece kabinin dışında bir billboard alanı bazı yerlerde de bankamatik alanı var. Bu işi yapan vakıfla bir sözleşme yapılıyor. Bütün partilerden bu vakıfla sözleşme yapan belediyeler var.  Bizde Saraçlar Caddesi, Gölet ve Selimiye Camii civarı başta olmak üzere ihtiyaca göre bebek emzirme kabinlerinden koymak istediğimizi söyledik. Bununla ilgili bir sözleşme yapılacak” dedi.

EDİRNE’NİN 8 BİN 300 YILLIK KANAYAN YARASI SON BULACAK     

Gürkan, Edirne’nin Atık Su Arıtma Tesisi’nin temelinin atılacağını belirterek, “Edirne, ilk kez atık su arıtma tesisine kavuşacak. Atıklar bugüne kadar hiçbir arıtmaya tabi tutulmadan Meriç Nehri’ne veriliyordu. Yarın Saat 15.00’te Paşaçayır Mevkii’nde Edirne’nin 8 bin 300 yıllık kanayan yarası son bulacak. Bazı arkadaşlar bana 8300 yıl öncede mi arıtma vardı demişler. Onlar ne dediğimizi anlayamamışlar sağlık olsun. Edirne kurulduğundan bu yana ilk defa bir arıtma yapılıyor. Bu güne kadar Edirne’de kaç bin insan yaşadıysa insanlardan kaynaklanan gerek evsek sular gerek kanalizasyon atıkları binlerce yıldır nehirlere veriliyordu. Biz burada bu ironiyi vurgulamak istedik. Bazı arkadaşlar ısrarla bunu anlamadı bence bu tür bakan arkadaşlarında  algılarının arıtmaya sokulması gerekiyor. Tesisin temelini atacağız. Tüm meclis üyelerini bekliyorum. Bu hepimizin ortak başarısıdır. Ayrıca Ramazan Bayramı’nın ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve adalet getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Toplantıda şu maddeler görüşüldü:

“İlan ve Reklam Vergisi ile Çevre Temizlik Vergisi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün yazısı. Arsa Satışı ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün yazısı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olan Protokol Evi Birimi, İzzet Arseven Mesire Alanı Kent Ormanı Kahvaltı Salonu ve Edirne Kent Müzesinin bütçeleri ve çalışanları ile birlikte İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne bağlanması. Merkez Balıkpazarı Mevkii pafta:12 ada:194 parsel:17 adresinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce kiralanan ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından kullanılan binanın yeni kurulan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi. Muhtelif tarihlerde Belediyeye yapılan taksi duraklarında değişiklik talebi ile ilgili 5 adet konunun Ulaşım Komisyonuna havale edilmesi. Belediye Meclisince kabul edilen Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Çalışma Yönetmeliğinin Üçüncü Bölüm Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Görev Yetki ve Sorumlulukları bölümüne ekleme yapılması.  Edirne Belediye Başkanlığı tüzel kişiliğine devir alınan Ergene Enerji Anonim Şirketine sermaye aktarılması. Belediye Avukat kadrosunda çalışan tam zamanlı sözleşmeli personel ücretinin belirlenmesi. Belediyenin  %100 hisse ile kurucu ortak üye olarak iştirak etmiş olduğu Edbel Personel Anonim Şirketine 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/i maddesi gereğince 300.000,00.-TL(Üçyüzbin Türk Lirası) ortaklık katılım payının ödenmesi. Muhtelif tarihlerde Belediyeye yapılan İmar Planı Değişikliği talepleri ile ilgili 2 adet konunun İmar Komisyonuna havale edilmesi. İmar komisyonuna havale edilen konular ile ilgili olarak imar komisyonunca alınan 30.05.2018 tarih ve 2018/21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 sayılı imar komisyon kararları”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.