“Beklentimiz, kiralamadan vazgeçilmesi”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Çevre Vakfının Saros Körfezinde bulunan 14 yeri kiralama ihalesine çıkacağını hatırlatarak, “Bu konuda önerimi sayın valimize ilettim. Beklentimiz, kiralama ihalesinden vazgeçilmesi” dedi.

“Beklentimiz, kiralamadan vazgeçilmesi”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Çevre Vakfının Saros Körfezinde bulunan 14 yeri kiralama ihalesine çıkacağını hatırlatarak, “Bu konuda önerimi sayın valimize ilettim. Beklentimiz, kiralama ihalesinden vazgeçilmesi” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Haziran 2021 Salı 06:23
“Beklentimiz, kiralamadan vazgeçilmesi”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, son günlerde gündem konusu Edirne Valiliğine bağlı olan Çevre Vakfı tarafından olan Saros Körfezindeki yerlerin kiralanması ihalesi hakkında açıklamalarda bulundu. Pekcanlı, Çevre Vakfının bir an önce kiralama ihalesinden vazgeçmesi gerektiğini ifade ederek,  sahillerin özelleştirilmesinden sonra bu alanların zaman içinde halka kapatılma tehlikesine açık olduğunu dile getirdi.

Pekcanlı,  ihalenin önümüzdeki Çarşamba yapılacağını da hatırlatarak, bu kiralama ihalesine bölge halkının büyük tepkisinin olduğunu dile getirdi.

Özelleştirmenin halkın plajlarını kapatmak anlamına geldiğini dile getiren, Pekcanlı, “Özelleştirme sonrası bölge halkımız plajları kapatılacağı ve özel sektörün halkın girmesine müsaade etmemesi gibi bir çok haklı eleştiride bulunuyor. Bu konuyu Sayın Valimize ilettim. Burada ayrıca öneride de bulundum. Umarım sayın valimiz sağ duyulu davranır ve bu ihaleden vazgeçilir” dedi.

SAHİLLERİ ÇEVRE VAKFININ DESTEĞİYLE HALKA AÇALIM

Pekcanlı konuyla ilgili önerisini de şöyle bildirdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı olarak benim önerim bu ihaleden vazgeçilmesi. Yerler Çevre Vakfında kalmalı. Ama Çevre Vakfı da burayı ticari amaçlı değil tamamen hizmete dönük çünkü vakfımızın ciddi geliri var. Halkımıza hizmet anlamında soyunma kabinleri duş kabini gibi insanların temizliği ile alakalı bazı hizmetleri çevre vakfı tarafından karşılanıp buranın halkımızın ücretsiz olarak kullanılması. Tuvalet hizmetinden halkımız faydalanmalı kabin ihtiyacını karşılamalı. Bunlar Çevre Vakfının mevcut geliri ile çok rahat karşılanır. Sayın valimizden beklentim vakıf olarak ihaleden vazgeçmesi. Vakıf olarak işletsinler ama bu hizmetleri de ücretsiz olarak halka versinler. Halkımız da memnun olur. Özel sektör girince doğal olarak para yatıran insanlar para kazanmak için yatırım yaptıklarında bu işlerin hepsini ücretli yapacaklar. Çevre Vakfının zaten ciddi bir geliri var. Ayda 8-10 milyon rakamlardan bahsediliyor. Kazanılacak ihaleden gelecek olan para zaten vakfın aylık gelirinin 15-20 günlük bir kısmı kadardır. Çevre vakfımız bu masrafları karşıladıktan sonra personel de çalıştırabilir. Biz hizmetlerin Çevre Vakfı kontrolünde yapılmasından yanayız.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.