“BİR DAKİKA SONRA OHAL’İ KALDIRACAK”

CHP Edirne 27’inci dönem Milletvekili adayları il başkanlığında düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıda Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu “Muharrem İnce, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ayarlarına dönmesi için çalışacak ve yemin ettikten bir dakika sonra OHAL’i kaldıracak. Böyle bir yetkisi vardır.” Diye belirtirken Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da birlik ve beraberlik mesajı verdi.

“BİR DAKİKA SONRA OHAL’İ KALDIRACAK”

CHP Edirne 27’inci dönem Milletvekili adayları il başkanlığında düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıda Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu “Muharrem İnce, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ayarlarına dönmesi için çalışacak ve yemin ettikten bir dakika sonra OHAL’i kaldıracak. Böyle bir yetkisi vardır.” Diye belirtirken Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
31 Mayıs 2018 Perşembe 13:02
“BİR DAKİKA SONRA OHAL’İ KALDIRACAK”

CHP Edirne 27’inci dönem Milletvekili adayları il başkanlığında düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı Fevzi Pekcanlı “Seçim çalışmalarımıza dün start verdik. Dün Meriç ilçemizden başlayarak toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Ben bu zamana kadar böyle bir heyecan görmedim. 24 Haziran’ın habercisi bir sevgi ve kalabalık var. Çalışmalarımız sürüyor. 24 Haziran'da Muharrem İnce'yi cumhurbaşkanı CHP'yi de iktidar yapacağız inşallah. Ama ve fakatsız çalışmaya başladık. Bu saatten sonra konuşulacak hiçbir şey kalmadı. Tek konuşulacak olan Edirne'de 4-0'a giden CHP'nin iktidara yürümesidir. Örgütümüzle el ele, kol kola yürüyoruz. Bu saatten sonra yapacağımız tek şey kapı kapı dolaşıp çalışmaktır.

“CHP FIRININDAN BU DÖNEM SİZE HİÇ EKMEK YOK”

Toplantıda konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise birlik ve beraberlik mesajları verirken “Edirne’yi yine CHP’nin en çok oy aldığı il yapacağız. Fakat bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Şu anda burada milletvekili adaylarımız var aday adaylarımız var. Hani hep CHP içinde bir karışıklık çıksın da bizde bundan faydalansak diyenler vardır. CHP’liler birbirine düşse de bizde uzaktan ellerimizi ovuşturarak seyredelim diyenler vardır. Herkes bu tabloya iyice bir baksın 2’inci sıraya konulmuşken vazgeçilen Çiğdem Gegeoğlu burada. 2’inci sıraya konulmuşken YSK tarafından adaylığı uygun görülmeyen Ediz Ün burada. İYİ Parti’nin seçimlere katılmasına sağlayarak demokrasiyi taçlandıran milletvekilimiz Okan Gaytancıoğlu burada. O yüzden CHP fırınından bir parça ekmek düşer de karnımızı doyururuz diyenler boşuna beklemesinler. CHP fırınından bu dönem size hiç ekmek yok. Bir lokma bile yok. Çünkü Cumhuriyet Halk Partililer bu ülkeyi kuran partinin üyeleri olmanın bilinciyle yine bu ülkeyi kurtaran partinin neferleri olarak hareket ediyorlar ve edecekler.” Dedi.

“NE KADAR BÜYÜK BİR GÖREV YAPTIĞIMIZI SONRADAN ANLADIK”

İYİ Parti'ye geçtikten sonra yeniden partisine dönen Edirne milletvekili Okan Gaytancıoğlu da parti değişikliği ile ilgili “annem kızar, eşim kızar” dediğini belirterek  “Beni arayıp 'Ankara'ya gel önemli bir konu var' dediler. Kesin bir hatam oldu, bir şey var diye düşündüm. Meğer bir gün önce YSK 11 üye ile toplanıyor, 1 üye hasta olduğu için katılamıyor. Oylama da İYİ Parti'nin seçimlere girmesi için 5'e 5 kalıyorlar. Hasta olan ve gelmeyen üyenin rengi de belli dediler. Gelmiş olsaydı 6'ya 5 olacaktı. Bunlar cumartesi günü oluyor, pazar bizi çağırıyorlar. Çünkü YSK pazartesi yeniden toplanacak. Gece başlayan yoğun trafik, 15 kişi seçiliyor. Bizim haberimiz yok, kurbanlık koyun gibi gittik. Hemen aklıma CHP'den seçildikten sonra Ak Parti'ye geçen Necdet Budak geldi. Bir zamanlar benim için de 'geçer' diye dedikodular oldu. Hemen aklıma o geldi. Dedim 'Ben yapamam; annem kızar, eşim kızar, halkım kızar'. Ne kadar büyük bir görev yaptığımızı sonradan anladık. İnanın bir hafta telefonlar susmadı, tebrikler geldi.

“YÜZDE 60 OYLA MUHARREM İNCE’Yİ CUMHURBAŞKANIMIZ OLACAK”

Yaklaşan seçimle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Gaytancıoğlu “Millet İttifakı'nın mimarı da CHP’dir. 24 Haziran akşamı 4 milletvekilini buradan çıkartacağız. Saha da geziyoruz ve değişimi gözlemliyoruz. Gelen bilgiler 320 civarında milletvekilinin millet ittifakından olacağını gösteriyor. Cumhur ittifakı mecliste azınlığa düşecek. Böyle giderse belki ilk turda, kuvvetle ihtimal yüzde 60 oyla Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanımız olacak göreceğiz. Muharrem İnce, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ayarlarına dönmesi için çalışacak ve yemin ettikten bir dakika sonra OHAL’i kaldıracak. Böyle bir yetkisi vardır. Sayın İnce nasıl bir cumhurbaşkanı olması gerekiyorsa gündüz Çankaya’da günlük işlerini yapacak, akşam da evine gidecek. Bisikletine binecek, eşiyle alışveriş yapacak. Bizim istediğimiz cumhurbaşkanı budur. Herkesten korkan, herkesi suçlu bilen, aman bana bir şeyler yaparlar diyen bir cumhurbaşkanımız olmayacak. Herkesin istediği örnek aldığı bir cumhurbaşkanımız olacak. Bizim seçim bildirgemiz bir sene öncesinden hazırdı. Tek adam gelecek yatırımlar gelecek dediler, tek adam gelecek anarşi bitecek dediler hiç biri olmadı. Sadece doların artması yüzünden 288 kat trilyon borçlandık. Dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz ama 16 sene boyunca kötü yönetildik. Artık güzel yönetileceğiz. Şeker fabrikalarını geri alacağız. Özelleştirmeyi durduracağız. Anında yapacağımız şeylerden biri budur. En büyük hamlemizi de tarımda yapacağız. Çiftçiye mazotu 3 liradan vereceğiz. İthalatı anında durduracağız, üreten bir Türkiye oluşturacağız. Böylelikle köyden kente göçü durduracağız 17 bin köy okulunu da anında açacağız. Çok fazla projemiz var. Seçimlere en hazır parti CHP’dir” Diye konuştu.

CHP Edirne ikinci sıra milletvekili adayı Erdin Bircan da AK Parti'yi eleştirerek, "Bugüne kadar hiçbir hükümet, Cumhuriyet değerleriyle oynamadı. Cumhuriyet değerlerinden bizler uzaklaştırmak istemelerine rağmen seçimle birlikte ayaklarına dolaşacak. Yeni, özgürlükçü bir anayasa yapılacak." dedi.

Diğer milletvekili adayları M Yakup Atalay ve Erdoğan Gümülcineli de düzenlenen toplantıda kendilerini tanıttı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.