“BÖLGE KALKINMASININ ANAHTARI, TRAGEP”

Dsİ 11. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen basınla tanışma toplantısında Edirne'ye yapılan projeler hakkında bilgiler veren 11. Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Murat; “Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illeri ile Çanakkale'nin Trakya'da kalan Gelibolu kısmını kapsayan TRAGEP, bölge kalkınmasının anahtarı olacaktır.” dedi.

“BÖLGE KALKINMASININ ANAHTARI, TRAGEP”

Dsİ 11. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen basınla tanışma toplantısında Edirne'ye yapılan projeler hakkında bilgiler veren 11. Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Murat; “Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illeri ile Çanakkale'nin Trakya'da kalan Gelibolu kısmını kapsayan TRAGEP, bölge kalkınmasının anahtarı olacaktır.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Ekim 2017 Perşembe 10:56
“BÖLGE KALKINMASININ ANAHTARI, TRAGEP”

    DSİ 11. Bölge Müdürlüğü tarafından Meriç Sosyal Tesisleri'nde basın mensupları ile tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıya, DSİ 11. Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Murat, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Rümeysa Günalp Demir ve basın mensupları katıldı. Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Murat basın mensuplarıyla sohbet ettikten sonra, Edirne'ye yapılan çalışmalar hakkında bilgiler de verdi. 
    “BASINIMIZA TEŞEKKÜR ETMEK İSTEDİK”
    Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Murat, basın mensuplarıyla bir tanışma kahvaltısı düzenlendiğini belirterek; “Bugün DSİ 11. Bölgemiz, yerel basınımızla böyle bir tanışma kahvaltısı düzenledi. Bölge Müdürümüzün programları yoğun olduğu için sizlere selamlarını gönderdiler. Katılmak istiyordu ama işlerinin yoğunluğundan dolayı katılamadı. Bugünkü toplantımızın tek amacı, basınımıza teşekkür etmektir.” dedi.
    “ÇİFTÇİLERİMİZE YILLIK 192 MİLYON TL ZİRAİ GELİR ARTIŞI SAĞLADIK”
    DSİ 11. Bölge Müdürlüğü Müdür Yardımcısı İbrahim Murat, Edirne'de yapılan projeler hakkında bilgiler vererek; “Edirne'ye tamamladığımız içme suyu tesisleri ile Edirne şehir merkezi ve 3 beldeye yıllık 6,46 milyon metreküp içme suyu temin ettik. 6 baraj (Çakmak Barajı, Hamzadere Barajı, Keşan Sazlıdere Barajı, Keşan Seydiköy Barajı, Lalapaşa Dombay Barajı ve Uzunköprü Harmanlı Barajı) ve 28 gölet inşa ettik. Edirne'de 427 bin 880 dekar araziyi sulamaya açtık. Çiftçilerimize yıllık 192 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 87 derenin ıslahını tamamladık.” dedi.
    “TRAGEP, BÖLGE KALKINMASININ ANAHTARI OLACAKTIR”
    Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) hakkında da bilgiler veren Murat; “Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli İnterbahis illeri ile Çanakkale'nin Trakya'da kalan Gelibolu kısmını kapsayan TRAGEP, bölge kalkınmasının anahtarı olacaktır. TRAGEP, sulamadan içme suyu teminine, atıksu arıtımından dere ıslahı ve taşkın erken uyarı sistemine, meteorolojiden ağaçlandırmaya kadar pek çok alanda yürütülecek dev bir bölge gelişme projesidir. TRAGEP ile 2019 yılı sonuna kadar 10 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirilecektir. Bölgede bulunan illere, 2019 yılı sonuna kadar 506 adet su işleri tesisi kurulacaktır.” dedi.
    “YÜRÜTTÜĞÜMÜZ ÇALIŞMALARLA ERGENE'DE KİRLİLİK AZALDI”
    2011 yılında Ergene Nehri'nin hayata döndürülmesi için 'Şafak Eylem Planı' başlatıldığını da hatırlatan Murat; “Ergene Havza Koruma Eylem Planı'nda belirlenen 15 başlık tek tek uygulamaya konulmuş ve havzada dönüşüm başlamıştır. Plan dahilinde yürüttüğümüz çalışmalarla Ergene Nehri'nin su kalitesinde iyileşme ciddi düzeylere ulaşmış ve kirlilik azalmaya başlamıştır.” ifadelerini kullandı.  
    “BELEDİYELERİN GÖREVİNİ ÜSTLENDİK”
    Belediyelerin kanuni yükümlülüğünde olan atıksu arıtma tesislerinin kurulması görevini DSİ'nin üstlendiğini aktaran Murat; “Aslında tamamen belediyeleri kanuni yükümlüğünde olan atıksu arıtma tesislerinin kurulması görevini DSİ üstlenmiştir. Ergene Havzası'nda son teknolojiye sahip 13 ileri biyolojik atıksu arıtma tesisinin inşaatları tamamlanarak işletmeye alınmıştır. Bu tesislerle her bir ilçenin 2045 yılı için öngörülen nüfusunun atıksuyu, ileri biyolojik atıksu arıtma tesislerinde arıtıldıktan sonra dere yatağına deşarj edilecektir.” dedi. 
    “YENİ TESİSLERLE EDİRNE'NİN, 2050 YILINA KADAR OLAN SU İHTİYACI KARŞILANACAK”
    Murat, 2003 yılından itibaren 4 adet içmesuyu tesisinin tamamlandığını ve toplamda 162 bin 664 kişi için yıllık 6,46 milyon metreküp içmesuyunun temin edildiğini dile getirdi. İnşaat safhasındaki Edirne İçmesuyu Kayalıköy Barajı İsale Hattı ve Edirne İçmesuyu Kayalıköy Barajı Arıtma Tesisi hakkında da bilgiler veren Murat; “Edirne İçmesuyu Kayalıköy Barajı İsale Hattı'yla, Kayalıköy Barajı'ndan alınacak su, 58 bin metre uzunluğundaki isale hattı vasıtasıyla Edirne'ye iletilecektir. Böylece Edirne'nin 2050 yılına kadar olan, yıllık 20,05 milyon metreküp içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacı karşılanmış olacaktır. Edirne İçmesuyu Kayalıköy Barajı Arıtma Tesisi'yle ise, Kayalıköy Barajı'ndan temin edilecek olan yıllık 20,05 milyon metreküp içme ve kullanma suyunun arıtılması sağlanacaktır. Mevcut olan günlük 30 bin metreküp kapasiteli içmesuyu arıtma tesisine ilave olarak 1. kademe günlük 30 bin metreküp kapasiteli arıtma tesisi yapılacaktır.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.