BRAVO GENÇLER!

Edirne Lisesi Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü ile Edirne Kızılay Kan Merkezi işbirliğinde 5'inci kez kan verme kampanyası düzenlendi.

BRAVO GENÇLER!

Edirne Lisesi Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü ile Edirne Kızılay Kan Merkezi işbirliğinde 5'inci kez kan verme kampanyası düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Kasım 2018 Çarşamba 09:23
BRAVO GENÇLER!

2 öğretmenin kontrolünde 47 öğrencinin çalışmalarda bulunduğu Edirne Lisesi Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü, Edirne Kızılay Kan Merkezi ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde 5'inci kan verme kampanyasını dün Edirne Lisesi'nde gerçekleştirdi. 2016 yılından bu yana sürdürülen kampanyayı geleneksel hale getirdikleri kaydeden kulüp yetkilileri, "Amacımız öncelikle öğrencilerimize, sonra velilerimize ve temasa geçtiğimiz Edirne halkına kan bağışının önemini anlatabilmek,öğrencilerimizin geleceğin düzenli kan bağışçıları olmalarını sağlayabilmektir." dediler.

Edirne Lisesi Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü tarafından yapılan basın açıklamasında, "Okulumuzda

Kızılay ve Kan Bağışı Kulübümüz ve Edirne Kızılay Kan Merkezi'nin işbirliği ile 5’nci kan bağışı düzenliyor. 2016 yılından beri bu etkinliği geleneksel hale getirdik. Geçen yıldan itibaren yılda iki kez düzenlemeye başladık. Amacımız öncelikle öğrencilerimize, sonra velilerimize ve temasa geçtiğimiz Edirne halkına kan bağışının önemini anlatabilmek,öğrencilerimizin geleceğin düzenli kan bağışçıları olmalarını sağlayabilmektir. Düzenlediğimiz her kampanyada bu hedefimize ulaştığımızı gördük. Özellikle Mart ayında yapılan kampanyada 18 yaşını dolduran öğrencilerimizin katılımı bizleri hem gururlandırdı hem de gelecek için umutlarımızı tazeledi. Öğrencilerimizin kulübümüzde görev alma isteklerinde müthiş bir artış oldu. Kızılay ve Kan Bağışı Kulübümüz 2016 yılında kuruldu. 2017-2018 Öğretim Yılından beri kulübümüzün danışman öğretmenliğini Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Bahire Yıldıran ve Biyoloji Öğretmeni Burak Üremen yapmaktalar. Bu yıl kulübümüzde 47 öğrencimiz gönüllülük esasına dayalı olarak canla başla çalışmaktalar. Öğrencilerimiz sadece kan bağış' etkinliklerinde görev almıyor aynı zamanda Kızılay ve Kan bağışı ile ilgili çalışmalarını da yıl içerisinde büyük bir özveri ile sürdürüyorlar." denildi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.