Bu yıl 7.si gerçekleşecek

Keşan Belediyesi ve Keşan DOÇEK işbirliğinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Keşan DOÇEK Dağ Bisikleti Festivali" Cuma günü saat:11.00'de Cennet Parkından start alacak.

Bu yıl 7.si gerçekleşecek

Keşan Belediyesi ve Keşan DOÇEK işbirliğinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Keşan DOÇEK Dağ Bisikleti Festivali" Cuma günü saat:11.00'de Cennet Parkından start alacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Eylül 2018 Perşembe 08:21
Bu yıl 7.si gerçekleşecek


Bisikletçiler, Kurtuluş Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, İsmail Saraç Caddesi ve Anafartalar Caddesi boyunca Keşan içinden geçerek parkurlarına devam edecekler. Yunanistan ve Almanya dışında yurdun dört bir yanından gelen yaklaşık 350 kişinin festivale katıldığı ve ilginin yine yoğun olduğu belirtildi.Festivale katılanlar 7-8-9 Eylül 2018 tarihleri arası Keşan DOÇEK tarafından özel olarak hazırlanmış dağ bisikleti parkurlarında ve arazide pedal çevirmenin keyfini yaşayacaklar.Keşan'dan başlayacak olan festival güzergâhı içinde 3 gün boyunca “Mercan-Dişbudak-Yeşilköy-Beyköy-Suluca-Erikli-Danişment-Koruklu” köylerinden geçilecek.Bisikletçilerin bu yılki kamp alanı da geçmiş yıllardan farklı olarak Yayla Sahili Mustafa Altunhan Tesisleri olacak.

Her yıl bir temanın belirlendiği Keşan DOÇEK Dağ Bisikleti Festivalinin bu yılki tema'sı da "Sarosuma dokunma" oldu.

Dernek yetkilileri Saros Körfezine yapılması düşünülen FSRU Gemi İskelesinin bir turizm bölgesi olan Saros Körfezi için doğru bir proje olmadığını ve iptal edilmesi gerektiğini belirttiler.

Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, "Festivalimizin bu yıl 7'ncisini gerçekleştiriyoruz. Derneğimiz doğa sporlarının bölgemizde yaygınlaşması ve her yaştan, her kesime hitap etmesi için uzun yıllardır özveriyle çaba gösterdiğini; bu açıdan festivalin alanında kaliteli ve prestij dolu çizgisini ilk günden bu yana koruduğunu; dağ bisikleti ve doğa sporlarının bölgemizde alternatif eko-turizm potansiyellerini de ortaya çıkardığını ve bu anlamda geleceğe yönelik önemli katkılar yaptığını vurgulayarak; festivale katkı ve işbirliğini sunan Belediye Başkanımız Op. Dr. Sn. Mehmet Özcan nezdinde Keşan Belediyesi ve birim amirlerine; ana destekçimiz, sektöründe ülkemizin en büyük firmalarından olan JÜPİTER Barkod ve Kırtasiye AŞ'ne, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Keşan Ticaret Borsası'na, Mercan, Suluca ve Mecidiye Muhtarlıklarına; Gelişim Tekstil, Altunhan Beach ve Egemen Çay Evi ile kişisel katkılarından dolayı Ender Mağden'e ve gönüllü katkılarından dolayı tüm dernek üyeleri ile katılımcı bisikletçilere teşekkür etti.

Eşme, “Festival haberlerinin Türkiye'nin en büyük macera ve keşif dergilerinde yayınlandığını, ülkenin en geniş ağa sahip spor marketleri zinciri ve sosyal medya bloglarında "Muhakkak gidilmesi gereken festivaller listesinde" yer aldığını belirterek; Keşan'da kurulmuş resmi bir derneğin, alanında vizyon, misyon ve çabalarıyla bir marka değeri yarattığını, kazanılan deneyimle bunun önümüzdeki yıl "bisiklet, doğa yürüyüşü, kano, yön bulma" gibi diğer spor dallarını da içine alacak şekilde komşu ülkelerin de katılımıyla "Balkanlar Doğa Sporları Festivali"ne dönüştüreceklerini” söyledi

Eşme, Planlama, organizasyon ve icra aşaması ile festivalinin içeriğinin tamamen yerel ve gönüllülük kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini, bu anlamda özgün bir konsepti bulunduğunu belirterek, gücümüzü, birlik, beraberlik, gönüllülük ve içtenlikten aldığımız derneğimizin 01 Eylül 2018 tarihi itibariyle çeyrek asrı devirip 26 yaşına bastığını, bunun uzun bir deneyim ve birikim anlamı taşıdığını, özenti ve bire-bir taklit olmadığını altını çizerek ifade etti.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.