“BÜTÇEYİ 6 KATINA ÇIKARDIK”

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, görev yaptıkları 4 yıl boyunca belediye bütçesini 6 katına çıkardıklarını ve borcu 15-20 milyon lira azalttıklarını ifade etti.

“BÜTÇEYİ 6 KATINA ÇIKARDIK”

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, görev yaptıkları 4 yıl boyunca belediye bütçesini 6 katına çıkardıklarını ve borcu 15-20 milyon lira azalttıklarını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Şubat 2018 Pazartesi 10:19
“BÜTÇEYİ 6 KATINA ÇIKARDIK”

    Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, 4 yılda yapılan hizmet ve yatırımlar hakkında bilgi vermek üzere Enez Belediye Binası'nda Enez Halkı ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bostancı göreve geldiklerinde belediye bütçesinin 5 milyon lira, borcun ise 56 milyon lira olduğunu, çalışanların 12 ay boyunca maaş almadığını ve belediye kapısında icra memurlarının beklediğini ifade etti. 4 yıllık görev süresi boyunca belediye özbütçesini 13 milyon liraya, kurulan kilit taş fabrikasıyla birlikte ise 32-33 milyon liraya çıkardıklarını belirten Bostancı, yapılan tüm yatırımlara rağmen borcun da 15-20 milyon lira azaltıldığını söyledi. 
“BÜTÇE VE ARAÇ FİLOSU”
Toplantının başında bütçe konusunda açıklamalar yapan Bostancı, bütçeyi büyüttüklerini ve borçları da azalttıklarını ifade etti. Bostancı, göreve geldiklerinde ilk olarak 12 ay boyunca maaş alamayan işçilerin maaşlarını ödediklerini ve belediye çalışanlarının 4 yıldır gününde maaş aldığını ifade etti. Göreve geldiklerinde makam arabası, çöp aracı ve cenaze arabasının bulunmadığını, 4 yıllık görev süresi boyunca araç filosunu 3TIR, 10 kamyon, 43 tane iş makinesine çıkarttıklarını söyledi. 
    “İŞSİZLİĞİ YÜZDE 10'UN ALTINA DÜŞÜRDÜK”
İşsizliği 4 yılda çok büyük oranda azalttıklarını aktaran Bostancı, “2014 yılında Enez'deki işsizlik oranı yüzde 70'ti. İŞKUR rakamlarına göre geçen yıl yapılan bir toplantıda, Enez Edirne'nin işsizliği yüzde 10'un altına düşen tek yer. 4 yılda geldiğimiz nokta bu.” dedi.
”İŞÇİ SAYISINI 54'TEN 400'LERE ÇIKARDIK”
    Göreve geldiklerine belediyede 54 kişinin çalıştığını belirten Bostancı, “4 yılda bu sayıyı yaz aylarında 400'lere, kış aylarında ise 200'lere çıkardık. Yeni araçların filomuza katılması ve fabrikanın açılması işçi sayısının artmasında büyük etkenler oldu.” ifadelerini kullandı. 
”YÜZDE 10'UNA FABRİKA KURDUK”
    Enez'e 30-35 milyon liralık kilit taş döşenmesi gerektiğini, bunları satın almak yerine fabrika kurarak temin etme yoluna gittiklerini söyleyen Bostancı, “Enez'e 30-35 milyon lira değerinde kilit taş döşenmesi gerekiyordu. Biz bu parayı vermek yerine yüzde 10'u fiyatına fabrika kurduk. Hem fabrika kurduk kendi taşımızı ürettik daha düşük fiyatlara hem de Enez'deki işsizliği azaltmış olduk. Bu fabrikadan 300-400 bin metrekare kilit taş döşedik Enez'e. Fabrikanın iş hacmi şuanda 20 milyon lira.” dedi.
    ”DİĞER İLÇELER GİBİ DEĞİLİZ”
Enez'in diğer ilçeler gibi olmadığını ifade eden Bostancı, bu konuya şöyle açıklık getirdi: “Projeler üretiyoruz. Örneğin Pazar yeri projemizin çoktan bitmiş olması gerekiyordu. Ancak Enez, diğer ilçeler gibi değil. Yerlerimizin çoğu SİT alanı. Herhangi bir şey yapmak istediğimizde, yapımının uygun olup olmadığına bakılması gerekiyor. Bugün alınan kararı 2 yıl sonra ancak uygulayabiliyoruz. Pazar yeri projesi kapsamında 26 Şubat'ta ilk kazma vurulacak, 15 Haziran'da da açılışı gerçekleşecek.” 
“2017 ENEZ YILI, FİYASKOYA DÖNÜŞTÜ”
2017 yılının Enez Yılı ilan edilmesi konusunda da açıklamalar yapan Bostancı, “2017 Yılı Enez Yılı olarak ilan edildi. Festival düzenledik. 20-30 bin kişi katıldı. Enez Yılı ilan edenler bir 'Hayırlı olsun' bile demediler. 2017 Enez Yılı tam bir fiyasko haline dönüştü. Hiçbir şey yapılmadı Enez için. Bu yılda bir festival düzenlemeyi düşünüyoruz. 20-21-22 Temmuz tarihleri olarak düşündük festival tarihini ancak Kırkpınar'ın düzenleneceği tarihe göre değişiklik gösterebilir bu tarih. ” şeklinde konuştu. 
    “EDİRNE, KESİNLİKLE BÜYÜKŞEHİR OLMAYACAK”
    Edirne'nin Büyükşehir olup olmayacağı konusuna da değinen Bostancı, “Edirne kesinlikle Büyükşehir olmayacak. Bütünşehir olma ihtimali var, bunun üzerinde çalışılıyor. Edirne'ye bağlanmayacağız bu çok net bir durum. Edirne'nin kendi sorunlarını bitirmeden 200 km ötede bulunan Enez'e yetişmesi zaten mümkün değil.” dedi. 
KEŞAN-ENEZ YOLU VE DOĞALGAZ NE ZAMAN YAPILACAK?
2018 yılı içerisinde yapılacaklar hakkında da bilgiler veren Bostancı, “Keşan-Enez yolu ek ödenekten 2018 yılı içerisinde yapılacak. 56-58 kilometre arasında bir yol olacak, bu yol. Doğalgaz hakkında 2018 yıl sonu ya da 2019 ocak ayında ilk kazma vurulacak. Bitimi 2023 yılını bulabilir. 2. Toki 2018 yılında yapılacak.” dedi. 
“3 VAADİMİZİ GERÇEKLEŞTİREMEDİK”
Vaat edip yapamadıkları hakkında da bilgi veren Bostancı, “60 dönümlük park, hizmet binası ve köylerin temizlenmesi konularını yapamadık. Bunlar bizle alakalı durumlar değil. Çok uzun ve maliyetli projeler. Bu konularda biraz zayıf kalmış olabiliriz.” dedi.
    ”BENDEN ÖNCE 681 BİN, GEÇEN Sekabet YIL İSE 22 BİN”
    Yemek ve otel masrafları hakkında da açıklamalar yapan Bostancı, “Biz göreve gelmeden önce 146 bin lira bir otele, 122 bin lira yemek parası olmak üzere 681 bin lira ağırlama ücreti ödemişiz. Bizim geçen yıl ağırlamalarda ödediğimiz yemek parası toplam 22 bin lira.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.