Büyük Destanın 103’üncü yılı !

Edirne’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’ü yıldönümü sebebiyle Edirne Asker Hastanesi Şehitliği’nde ve Halk Eğitimi Merkezinde törenler düzenlendi.

Büyük Destanın 103’üncü yılı !

Edirne’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’ü yıldönümü sebebiyle Edirne Asker Hastanesi Şehitliği’nde ve Halk Eğitimi Merkezinde törenler düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Mart 2018 Pazar 20:36
Büyük Destanın 103’üncü yılı !

Edirne’deki törenler Çanakkale Şehitliği’nden sonra Türkiye’de ikinci büyük şehitlik olan Edirne Asker Hastanesi Şehitliği’nde yapıldı. Anma törenine Edirne Valisi Günay Özdemir, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Akgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Doğan, rütbeli askerler, şehit yakınları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Anıta çelenklerin koyulmasından sonra askerler saygı atışlarını yaptılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Betticket Edirne Valisi Günay Özdemir Şehitlik Defteri’ni imzaladı. Şehitlik Defteri’nin imzalanmasından sonra  Edirne İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Okuş tarafından şehitler için dua okundu. Günay Özdemir ve Recep Gürkan beraberindekilerle şehitliği gezerek, ellerindeki karanfilleri şehit mezarlarına bıraktı.

“ANMA TÖRENİ HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE DEVAM ETTİ”

Edirne Askeri Şehitlik’teki törenin ardından etkinlikler Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti. Halk Eğitim Merkezi’ndeki etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlhan Alpaslan “Bu gün ülkemizin milli beraberliğini sağlamak için canını hiçe sayan kahraman askerlerimizi saygıyla anıyoruz. Bu gün bayrağımızın sonsuza kadar göklerde dalgalanmasını diliyor, canlarıyla bayrağımızı renklendiren kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.Tarihimiz kahramanlık destanlarıyla doludur Malazgirt’te, Balkanlar’da, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, Kıbrıs’ta, Terörle mücadelede, 15 Temmuz’da ve devam etmekte olan Zeytindalı Harekatında destanlar yazılmış ve Türk vatanseverlik asaletle kazanılmıştır. Bizler bu günleri şehitlerimize borçluyuz bizlere emanet edilen bu şanlı bayrak ve ulusal vatan için nöbet sırası şimdi bizlerde.” ifadelerinde bulundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından şehitlere olan vefa borçlarını şiirle, müzikle, kompozisyonla ifade etmeye çalışan öğrenciler için düzenlenen yarışmalarda dereceye giren ilkokul ve ortaokul öğrencilerin ödül töreni yapıldı.

Seçimde 369 üye oy kullanırken 175 oy ile seçime mavi listeden katılan Hakan Gönay başkan seçildi. Kırmızı listeden Mehmet Avcı 104 oy alırken, beyaz listeden Adil Tuna 68, sarı listeden de Cemil Dere 22 oy aldı.

Hakan Gönay seçime Aziz korkmaz, Can Karakoyun, Bülent Kayalar, Nihat İpkin, Bedri Taner, Turgut Bıyıklı’nın olduğu yönetim kurulu ve Tufan Düvenci, Şaban Büyükgalın ve Erdinç Takas’ın olduğu denetim kurulu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.