Flaş Haber
Kapat

CEM EVİ ÖNÜNDE ATATÜRK BÜSTÜ AÇILDI

Havsa ilçesine bağlı Musulça köyünde öğretmenlerin katkısı ile köyün Cem Evi önünde yapılan Atatürk Büstünün törenle açılışı yapıldı. Törene köylüler ve bu köyden yetişen öğretmenler katıldı.

CEM EVİ ÖNÜNDE ATATÜRK BÜSTÜ AÇILDI

Havsa ilçesine bağlı Musulça köyünde öğretmenlerin katkısı ile köyün Cem Evi önünde yapılan Atatürk Büstünün törenle açılışı yapıldı. Törene köylüler ve bu köyden yetişen öğretmenler katıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Kasım 2021 Pazartesi 06:22
CEM EVİ ÖNÜNDE ATATÜRK BÜSTÜ AÇILDI

Musuldan gelen bir kişinin kurduğu söylenen Havsa ilçesine bağlı Musulça köyündeki Cem Evi önünde yaptırılan Atatürk Büstü törenle açıldı. Sunuculuğunu özel okulda görevli öğretmen İlkgün Aytın'in yaptığı açılış törenine Cem Evi ve Atatürk Büstünün yapılışına katkı sağlayan öğretmenler, bu köyde görev yapan eğitimciler ile köy halkı katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması, göndere bayrak çekilmesi ile başlayan törende ilk olarak ilçenin en genç muhtarı olan köy muhtarı Deniz Bosdan söz aldı. Konuşmasında Cumhuriyet'in önemine, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının ülkeyi çağdaş ülkeler düzeyine getirmedeki katkısını değinen Bosdan, köy halkının bu konuda duyarlı olduğunu söyleyerek Atatürk büstü ve Cem Evi yapılışında katkıları olan öğretmenlere teşekkür etti.

İSTİKLAL MARŞI'NIN 10 KITASINI EZBERE OKUDU

Köy muhtarının konuşmasından sonra İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere okuyan ilkokul 2.sınıf öğrencisi Hazal Rüzgar törene katılanlardan büyük alkış aldı.

Ardından söz alan Anıtın yapılışında önderlik eden bu köylü emekli öğretmen Mustafa Erdaş yaptığı konuşmasında köyde görev yapan öğretmenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında daha sonra şunları söyledi. "Bizler öğretmenlerimizin yetiştirdiği yolda Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün izinden ayrılmadık, ayrılmayacağız. Bu eserin kazanılmasında katkı yapan Musulça köyü halkıyla gurur duyuyorum. Bilindiği gibi bu yıl Cumhuriyetimizin 98.yılını kutladık. Bayramınız kutlu olsun. Cumhuriyetin ilanı ile ülkemiz çağdaş ülkeler düzeyine gelmek için ilk adım atıldı "dedi.

Daha sonra köyde görev yapan emekli öğretmenler söz alarak duygularını dile getirdi.

Konuşmaların ardından büstün açılışı gerçekleşti.

Köyde yetişen ses sanatçıları sazlarıyla alevi kültürünü ve Atatürk sevgisini içeren bir müzik ziyafeti sunda. Köylü Alevi dedesi Mustafa Çetin alevi kültürüne değindi katılımcılara teşekkür etti.

Törenin ardından yapımı tamamlanan köyün Cem Evi ziyaret edildi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.