“ÇÖZÜM ÜRETMEYEN BİR İKTİDARLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, ülkeyi ithalat kafasıyla yöneten ve yaşanan ekonomik krize rağmen çözüm üretmeyen bir iktidarın olduğunu belirtti. İstanbul 24’inci Dönem Milletvekili Umut Oran’da, Türkiye’nin tarihinin en kötü dönemini yaşadığını söyledi.

“ÇÖZÜM ÜRETMEYEN BİR İKTİDARLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, ülkeyi ithalat kafasıyla yöneten ve yaşanan ekonomik krize rağmen çözüm üretmeyen bir iktidarın olduğunu belirtti. İstanbul 24’inci Dönem Milletvekili Umut Oran’da, Türkiye’nin tarihinin en kötü dönemini yaşadığını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Eylül 2018 Pazartesi 08:10
“ÇÖZÜM ÜRETMEYEN BİR İKTİDARLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 24’inci dönem İstanbul Milletvekili Umut Oran’ında katılımıyla CHP Edirne İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

“ÇİFTÇİMİZİ BİRAZ DÜŞÜNÜN”

Ülkeyi ithalat kafasıyla yöneten, çözüm üretmeyen bir iktidarla karşı karşıya olunduğunu belirten Gaytancıoğlu, “Durmak yok yola devam sözünü aldım durmak yok ithalata devam diye değiştirdim. Ekonomik saldırı var diyorlar madem saldırı var o zaman dövizi kullanıp, tasarruf etmek lazım. Tarım ürünlerine ciddi anlamda döviz ödüyoruz. Bölgemizi yakından ilgilendiren ayçiçeği ithalatına yılda yaklaşık 4,5 milyar dolar harcıyoruz. Bu ithalatı hükümet durdurmuyor. Yerli ve milli olduğunuzu ispat edin gümrük vergisini eski haline çekip, parayı üreticiye ödeyin. Çiftçimizi biraz düşünün. AKP’nin böyle bir politikası olmadığını yıllardır görüyoruz. Dövizin yüksek olduğu bu dönemde vergileri yükseltip ithalat yerine yerli üretim desteklenmeli. Aynı şekilde çeltikte de hasat başladı. Verimler çok iyi. Çeltikte de üreticiler iyi bir fiyat bekliyor.” Diye konuştu

“HİÇ OLMADIĞI KADAR BÜYÜK BİR BORÇ İÇİNDE”

Oran’da Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinin en kötü dönemini yaşadığını belirterek, “Türkiye bu güne kadar hiç olmadığı kadar büyük bir borç içinde ve hala üretmiyor, ithalata dayalı bir politika izliyor. Ekonomiye baktığımızda, ekonomi iflas etmiş durumda. Türkiye’nin daha kötü durumlarla karşılaşmaması için ve bu durumdan bir an evvel kurtulması için ana muhalefet partisi olarak mücadele ediyoruz. Türkiye parası yüzde 40 değer kaybetti. Dünya’daki para birimleri değer kazanırken Türk parası sürekli değer kaybediyor.” Diye konuştu.

“TÜRKİYE DIŞ POLİTİKADA DA BAŞARISIZ”

Dış politikada da Türkiye’nin başarılı olamadığına değinen Oran, “Suriye ile ilgili bizi de yakından ilgilendiren bir görüşme gerekleşti. Bu görüşme’nin Türkiye açısından bir hüsran olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin oynadığı rolün çok etkisiz olduğunu görüyoruz. Hatay sınırındaki bu toplantıya Türkiye’nin daha hazırlıklı olması gerekirdi. Ortak bir görüş çıkmadı.” Dedi.

“CUMHURBAŞKANIN DA KATILDIĞI BİR TOPLANTIDA PYD VE PKK BİR TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GEÇMİYOR”

Yapılan görüşmede 12 maddenin konuşulduğunu ve terör örgütü olan PYD ve PKK ile ilgili bir maddenin görüşülmeyip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konuyu o metine koyduramadığını vurgulayan Oran, “PYD’nin yöneticileri daha evvel bu hükümet tarafından kırmızı halılar ile karşılandı. Bu gün kırmızı bültenle aranıyor olarak görünse de zamanında onlarla iş birliği yapılmak istendi. Bu konuyu cumhurbaşkanımız çok dile getirdi ama kendisini bir kez daha kınıyorum çünkü bu metinde PYD’nin ve PKK’nın terör örgütü olarak geçmesi gerekirdi. Bu gün görüyoruz ki terör örgütlerinin içerisinde Türkiye’yi temsilen sayın cumhurbaşkanın da katıldığı bir toplantıda PYD ve PKK bir terör örgütü olarak geçmiyor. Bunun şiddetle düzeltilmesi lazım. Asında cumhurbaşkanının bu toplantıyı terk etmesi gerekirdi. Terör konusunda iktidar olarak taviz vermeyeceğiz diyor ama maalesef ki bu söylemi uluslar arası eylemlerde seyirci kalıyor. “Diye konuştu.

“95’İNCİ YAŞIMIZI KUTLUYORUZ”

9 Eylül 1923 tarihinin CHP’nin resmi kuruluş yılı olduğuna da değinen Oran, “95’inci yaşımızı kutluyoruz. Bu bizim için çok önemli ama aslında 99 yaşındayız. Çünkü bizim kuruluşumuz 4 Eylül 1919 ve ya istiklal ya ölüm olarak yola çıkanların partisiyiz. Her şeye rağmen inadına daha çok birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Yerel seçimlerde de partimizin başarılı olacağına inanıyorum.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.