Cumhurbaşkanlığı'ndan, aşure

Cumhurbaşkanlığı tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla Selimiye Camii'nde halka 5 bin adet aşure dağıtıldı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan, aşure

Cumhurbaşkanlığı tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla Selimiye Camii'nde halka 5 bin adet aşure dağıtıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Ekim 2017 Çarşamba 10:31
Cumhurbaşkanlığı'ndan, aşure

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Muharrem Ayı dolayısıyla 13 ilde halka aşure dağıtıldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan aşure dağıtımı kapsamında Edirne Selimiye Camii'nde 5 bin adet aşure Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanı Hakan Yurdakul ile Edirne Valisi Günay Özdemir tarafından halka ikram edildi. 
“EDİRNE BENİM İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞEHİR”
    Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Başkanı Hakan Yurdakul burada yaptığı açıklamada; "Muharrem ayından dolayı 13 ilde aşure dağıtıyoruz. Muharrem ayı Kerbela gibi çok acı bir vakanın olduğu hem de Peygamber Efendimizin Hicreti'nin vuku bulduğu bir Trendbet tarih. Biz bunu çok uzun bir zamandan beri mübarek Muharrem ayında yapıyoruz ve aşureyi de dağıtıyoruz. Aşurenin geldiği yeri de biliyorsunuz zaten. Hicret son derece önemli bir kavram. Kişisel olarak bir şey söyleyeceğim. Benim ailem 1942 yılında Bulgaristan sınırından Türkiye'ye girdi. Edirne o yüzden benim için önemli bir şehir. Benim adım Hakan Yurdakul. Yurdakul  soy ismini de 1942'de büyük babam Edirne Valisi olan Ahmet Danış Yurdakul'un soyadından almış. Devlete hicret etmesinin yani buraya dönmesinin bir şükran ifadesi olarak Yurdakul'u almış. Edirne'nin bende böyle özel bir değeri var." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.