ÇYDD GENÇLERİ ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNDE

Yurdun  dört bir yöresinden gelen Çağdaş Yaşam üyesi gençler Çanakkale Savalarının  yapıldığı topraklarda bir araya geliyor.   

ÇYDD GENÇLERİ ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNDE

Yurdun  dört bir yöresinden gelen Çağdaş Yaşam üyesi gençler Çanakkale Savalarının  yapıldığı topraklarda bir araya geliyor.   

Emre SEDEF
Emre SEDEF
31 Mart 2018 Cumartesi 11:25
ÇYDD GENÇLERİ ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNDE

     Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 109 şubesi ile  birlikte  Çanakkale  Şehitlikleri Abidesinde buluşuyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme  Derneği Kursiyerleri ve gönüllü  gençleriyle  birlikte   bugün  Çanakkale  şehitlikleri  ziyareti gerçekleştiriyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Önsözü’nün yazıldığı kutsal topraklar ve günler olarak kabul edilen Ulusal Kurtuluş Savaşının  gerekçesinin yüreklerde  kazandığı  alanlarda gençlik ÇYDD  tarafından   11. Kez  buluşturuluyor.

Çağdaş yaşamı destekleme Derneği Yönetim  Kurulu   Başkanı Hasan Tahsin  Yılmaz,  konu  ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ Türkiye’nin her köşesinden Hakkari’den, Van’dan  Ardahan, Kırklareli  Edirne, Tokat, Erzurum, Muş, Mardin, Diyarbakır, Amasya, Niğde  Mardin, Hatay, Adana, Balıkesir, Bursa , gibi  illerimizden gelen gençler Çanakkale’de yaşanan  ulusal duyguyu  paylaşmak amacıyla  cumartesi günü( Bugün) ün  gecesinde yola çıkarak, yurdumuzun öteki illerinden gelen gençlerle  Türkiye Cumhuriyeti’nin  önsözünü bir kez daha  yazmak ve paylaşmak için bir araya geliyorlar.  Üniversite öğrencilerinin sınav günlerine rastlamasına karşın öğrenci gençler sınav stresini unutmak için de  bu ziyaret gezisini  çok anlamlı olacağı görüşünde “ dedi

MUSTAFA KEMAL’İN YILDIZI ÇANAKKALE’DE PARLADI

Osmanlı Devleti’nin Karlofça Anlaşmasından sonra savunmaya geçtiğini belirten; Yılmaz; “ Bu anlaşmadan sonra  Osmanlı  İmparatorluğu sürekli geriledi. Saldırılara karşı direnecek gücü yoktu.  İlk Kez Çanakkale Savaşlarında Osmanlı Devleti direniş gösterdi. Bu savaşta dünyanın en güçlü ordularına sahip olan Fransızlar, İngilizler ve onların müttefikleri Arapların bir kısmı da  vardı. Bunun karşın Osmanlı Devleti her  türlü imkansızlıklara rağmen  emperyalist güçleri Çanakkale’de durdurdu. Bu savaşlardan sonra Mustafa Kemal’in yıldızı parladı. Atatürk  örgütleyip halkı arkasına aldı. Halkın nabzını tutarak yeni modern bir devletin  kurulmasını sağladı. Mustafa Kemal’in Samsuna çıkışı  19 Mayıs 1919  Cumhuriyet’imizin ilanı 29 Ekim 1923, Atatürk  4 yıl  5 ay on gün içinde  Osmanlı Devletinin küllerinden doğan çağdaş bir devlet kurdu. Mustafa Kemal,ilkin batı ile kavga etti, daha sonra ise  o ülkelerle anlaşma yaptı. Burada her zaman farklı taktik uyguladı ülke yarına politika geliştirdi.” Dedi

 ATATÜRK BATICI DEĞİLDİ

      Mustafa Kemal Atatürk’e  bazılarının batıcı dediklerini belirten Yılmaz, “ Aslında Atatürk batıcı değil,  o bilim ve sanat  çağdaşlık neredeyse oraya yöneldi. Çünkü ülke bu eğerlerden yoksundu. Şimdi de bakıyoruz Mustafa Kemal’i kabullenip Atatürk’ü kabullenmeyenler var. Onu halkın gözünden düşürmeye çalışıyorlar.Çanakkale Savaşları’nda  Atatürk’ü yok saymaya çabalıyorlar. Bu savaşları cübbeliler, havadan gelen bulutlar yeşil sarıklılar tarafından  kazanıldığını iddia edenler  oldu. Bu konuda  başarılı olamadılar, Atatürk’ü küçümsemeye Çanakkale Savaşlarında yok saymaya başladılar. Diğer taraftan Lozan Anlaşmasında felakete uğradığımızı iddia etmeye başladılar. Sanki kaybedilen Kolaybet toprakları Atatürk kaybetmiş gibi suçlama getirdiler. İstanbul’un beş yıl işgal altında olduğunu unutturmak istediler. Ülkede her yıl 29 mayıslarda İstanbul’un fethi kutlanıyor. İnsan vatan toprakları içinde bir yerin kurtuluşunu fetih olarak kutluyorsa orasını vatan diye kabul edilmemiş anlamına gelir. Bazı çevreler Kurtuluş Savaşını ve Çanakkale’yi farklı amaca çekmek istiyorlar. Bunların ardından gelen Cumhuriyet Devrimlerini yıkabilmek için  Bu yolu izliyorlar. Biz gençlerimizi Çanakkale’ye götürerek o olayların yerini savaşın yapıldığı yerleri gezerek o günlerini hatırlamalarını istiyoruz.Bu ziyareti yapan gençler yurdumuzun dört bir yöresinden gelen gençlerimiz. Biz burada ülkede ulusal birliğe ilk adımın atıldığı yerleri göstermek milli duygularını tazelemek istiyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.