DAĞCI, “ÖNCELİĞİMİZ BİRLİK BERABERLİĞİ SAĞLAMAK”

Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkan Adayı Selami Dağcı, oda başkanlığı için hem zamanının hem de alt yapısının olduğuna inandığını hatırlatarak, “Burada yapmamız gereken en önemli şey, esnaflarla öncelikle birlik beraberliği sağlamaktır. En önem verdiğim konu budur” dedi.

DAĞCI, “ÖNCELİĞİMİZ BİRLİK BERABERLİĞİ SAĞLAMAK”

Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkan Adayı Selami Dağcı, oda başkanlığı için hem zamanının hem de alt yapısının olduğuna inandığını hatırlatarak, “Burada yapmamız gereken en önemli şey, esnaflarla öncelikle birlik beraberliği sağlamaktır. En önem verdiğim konu budur” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Ocak 2022 Pazartesi 06:53
DAĞCI, “ÖNCELİĞİMİZ BİRLİK BERABERLİĞİ SAĞLAMAK”

Edirne İnşaat Sanatkarları Odası genel kurula gidiyor Şimdilik dört adayın yarışacağı genel kurul 20 Şubat tarihinde yapılacak. Oda seçimlerinde aday olduğunu açıklayan Selami Dağcı, yaklaşık 600 üyesi olan odalarında birliği sağlamanın en büyük hedefleri olduğunu vurguladı.

Sanayi Sitesinde uzun yıllardır Marangoz ustası olarak hizmet veren Selami Dağcı, Cumartesi günü yaptığı toplantısında Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkanlığını açıkladı.  Dağcı, yaklaşık 640 üyesi bulunan oda da 4 başkan adayının olduğunu hatırlatarak, karma bir oda olduklarını dile getirdi.

Odanın marangozlar odası olarak Nail Öz tarafından kurulduğunu dile getiren Dağcı, zaman içerisinde İnşaat Sanatkarlar Odası çatısı altında birçok sektörün birleştirildiğini vurguladı.

Şuanda odada en fazla üyenin 147 kişiyle marangozlar olduğunu da sözlerine ekleyen Dağcı, “21 yıldır elektrikçi arkadaşlar odada başkanlık yapmış bulunmaktadır. Bu sene istiyoruz ki biz marangozlar olarak odamıza geri dönelim. Bir dönem de biz başkanlık yapalım. Aslında dönem dönem odada bulunan emlakçı, marangoz, elektrikçi mesleklerinden kişiler başkanlık yapsın. Sırayla herkes bu başkanlığı tatsın istiyoruz. Yola çıkma amacımız bundan ibarettir. Yola çıkarken de bölünmemek adına Ümit kardeşimizle birleştik. Bu birleşme kararlı olduğumuzu gösteriyor. Ümit kardeşimiz sağ olsun yaş olarak benden küçük, beni kırmadı zaten dosttuk. Ben 40 yıl önce sanayide marangozluk mesleğine başladım. Açtığım dükkanda yetiştirdiğim 5 kişi şuan kendi dükkanlarını çalıştırıyorlar. İki sigortalı elemanım var. Şuan kendim emekliyim başkanlıkla uğraşabilecek hem zamanımın hem de alt yapımın olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

ÖNCELİK BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAMAK

Önceliklerinin odada birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu vurgulayan Dağcı, şunları söyledi:

“Burada yapmamız gereken en önemli şey, esnaflarla öncelikle birlik beraberliği sağlamaktır. En önem verdiğim konu budur. Herkes ayrışmış durumda ben birlik beraber olalım istiyorum. Kimse kafasını kaldırıp ne sorununu anlatabiliyor ne de başka bir şey yapabiliyor. Yapı olarak güler yüzlü herkesi dinleyen bir insanım. Elektrikçilerle ilk etapta bu yaz bir fuar düzenlemek istiyorum. Yapabileceklerim arasında öncelikle esnafların derdini dinleyip, çözüm bulmaktır. Emlakçının, elektrikçinin, marangozun ayrı dertleri var. Biz karma bir odayız ne kadar ne söylesek boş havada kalıyor. Bunun için bir gece düzenleyip, herkesi toplayıp çözüm üretmek taraftarıyım.”

DİĞER ADAYLAR BİRLEŞELİM TEKLİFİME SICAK BAKMADILAR

Mevcut başkan Terzcan Liznak’a önceki dönem destek verdiklerini ifade eden Dağcı, “Bu yola çıkarken mevcut başkan Tezcan kardeşimle konuştum. Biz 4 yıl önce bütün marangozlar Tezcan Liznak kardeşimize destek verdik. Fakat bu dönem aynı desteği biz istedik. Lakin ‘Biz böyle bir şey düşünmüyoruz, oda bizim için önemli’ dediler. Devamında Cenk kardeşimi görüşmeye çağırdım. ‘Bir işin çıraklığını yapmadan ustalığı olmaz. Gel birlikte olalım odaya adımını at sonra devam edersin’ dedim. O da kabul etmedi. Şimdi Mustafa Tavukçu ile görüştük. Tavukçu da, ‘Odaya başkan ben olayım, milletvekili kulvarında gitmek istiyorum’ dedi. Onunla da bir birliktelik yakalayamadık. Ama hepsiyle ayrı ayrı görüştük. Biz yapıcıyız, bozucu olmadık. Şu anlık 4 aday var. Marangozlardan Ümit ve ben, telefonculardan Cenk kardeşimiz, elektrikçilerden Tezcan Liznak ve Mustafa Tavukçu aday. Amacımız üyelere hizmet etmektir.”

Başkan adayı Dağcı’nın yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu; “Ümit Ciğercioğulları, Ali Özek, Osman Şemin, İsmail Gönen, Yunus Emre Keskin, Onur Önaldı, Serhat Ardalı, Doğan Kına, Furkan Tamer, Ceylan”

Hasan Boyacıoğlu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.