DİNAR, “HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR”

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Korumu Derneği Başkanı Bahri Dinar, Edirne’nin turizm alanında büyük mesafe aldığını ve bu konuda herkese görev düştüğünü belirtti.  

DİNAR, “HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR”

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Korumu Derneği Başkanı Bahri Dinar, Edirne’nin turizm alanında büyük mesafe aldığını ve bu konuda herkese görev düştüğünü belirtti.  

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Haziran 2018 Cuma 10:18
DİNAR, “HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR”

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Korumu Derneği Başkanı Bahri Dinar, Edirne’nin turizm kenti olma yolunda büyük mesafe aldığını belirterek; “ Edirne esnaflarımız kentin kalkınması için turizmin ne kadar önemli olduğunu bilincindeler.

Son 5-6 yıldan bu yana Edirne turizmi beklenenden daha büyük ivme kazandı.

Esnaflarımız da bununu bilincinde.

Esnaflar açısından turistin önemi ve bakış açımızı sürekli yeniliyoruz ve eksiklerimizi gideriyoruz. Edirne’nin önemli bir turizm kenti olduğunu farkındayız.

Biz esnaflar da kendimizi ona göre düzenliyoruz, kendimize o konuda donanımlı hale getiriyoruz.”dedi

RAMAZAN BAYRAMINDA TURİZMİN YARARINI GÖRDÜK

Ramazan Bayramında Edirne’nin turist akınına uğradığını belirten Dinar, “Ramazan bayramında gördüğüm turist sayısına bugüne kadar rastlamadım.

O gün Edirne sokaklarında Edirneliden kat kat fazla turist vardı. Bu ilgi bizleri mutlu etti. İki bayramı birden yaşadık.

Önümüze baktığımızda Kırkpınar geliyor. Onun da ayrı bir güzelliği var. Bu dünyanın en eski spor organizasyonu ile kentimizi dünyaya tanıtıyoruz.

Son yıllarda Edirne festivaller kentine dönüştü. Kentimizin tanıtımı açısından bu etkinlikler çok önem taşıyor.

Bizim en büyük avantajımız Avrupa kapısında olmamız. Gümrük kapıları ile Avrupa’ya gidecek turistlerin en yoğun olduğu yer.” Dedi.

AVANTAJLARIMIZI DEĞERLENDİRMELİYİZ

Edirne olarak çok avantajların olduğunu belirten Bahri Dinar; “ Önemli olan bu avantajlardan yetirince yararlanmak. Bunun başında Edirne’ye gelen misafirlere Edirne’mize has misafirperverliği göstermek, onların kentimizden mutlu olarak ayrılmalarını sağlamak. Bilindiği gibi Edirne’den mutlu ayrılan bir turist bir dahaki sefere yanında arkadaşları ile gelir. Bizler bunun bilincinde olmalıyız.

Edirne böyle giderse turizm açısından kartopu gibi büyüyecek. Turizmden herkesin yararı var. Bilindiği gibi turizm bacasız fabrika olarak tanımlanır. Bu imkânlar ayağımıza geldiğine göre Edirne’deki tüm insanlarımız başta esnaflarımız olmak üzere birer turizm elçisi gibi çalışmalıyız.

Gelen turistlere her türlü kolaylığı sağlamalıyız.

Bu iş birkaç esnafın gayreti ile olmaz, herkes elini taşın altına sokmalıdır.

Biz esnaflar başta olmak üzere bu ilde yaşayan herkes turizmin gelişmesi için katkı sağlamalı. Bu alanda elde edecek gelirden herkes yararlanacak” dedi.

VERGİ DAİRESİ EDİRNE’DE OLANLARA ÖNCELİK TANIMALIYIZ

Edirne’de alışveriş yaparken mahalli sermayeye yanı vergi dairesi Edirne’de olanlara öncelik vermeliyiz.

Oralara gidecek vergiler sonunda bu kente hizmet olarak dönüşecektir.

Ben kendi payıma her zaman bölgemiz işletmelerinden alışveriş yapmaya özen gösteriyorum. Bizim vergi dairemiz de burada.

Bu tür işletmeler ilin kalkınmasında öncülük ediyor.

Buranın sıcak parasını başka illere taşıyan büyük marketlerin Edirne’ye ne yararı var?

Ben ve benim gibi olan esnaflarımız burada kazandıkları parayı burada harcıyor.

Böylece KDV bu ile gidiyor. Esnaflarımızın Edirne ekonomisine katkısı büyüktür. Esnaflarımız kalkınmada lokomotif görevi yapmaktadır. Biz esnaflar olarak hedefimiz turizmde çıtaya daha yükseltmenin gayreti içinde olmalıyız.

Edirne’de her esnafın ve diğer kurumların elindeki imkânları en iyi şekilde kullanıp kentimizi tanıtma gayreti içinde olması gerekir.

Bu konuda imkânları en kasıtlı olan esnaf belki benim.

Buna rağmen benim gayretimle, çabamla geniş bir çevrem oluştu. Medya beni kabullendi. Edirne dendiğinde benim hatırlandığımı kendim iddia etmiyorum. TV kanallarını izleyenler bunu görürler. Benim yaptığım tanıtıcı programlar medya tarafından kabul gördü.

Ben kentimizin tanıtımını daha rahat yapıyorum.

Bu konuda bana da kalaylıklar sağlıyorlar. Şu anda da bir TV kanalı benimle röportaj yapmak için bekliyor. Bu programla Edirne’nin tanıtımını yapacağız” dedi

1500’ÜN ÜZERİNDE TV PROGRAMI YAPTIM

Bu güne kadar 1500 üzerinde televizyon programı yaptığını belirten Dinar, “ Ben arzu ediyorum ki Edirne’de yaşayan herkes kendi imkânları oranında Edirne’nin tanıtımına katkı yapsın. Bizler kazancımızın büyük bölümünü reklama yatırırsak bunun getirisi yüksek olacaktır. Eğer turizm ile kalkınacaksak bunu yapmalıyız. Reklamsız turizm olmaz. Bu konuda kalkınan ülkeler ve bölgeler kalkınmaya böyle sağlamışlardır. Bunun için harcama yapılması gerekiyor. Durduk yerde tanıtım olmaz, başkaları tanıtsın ben faydalanayım anlayışı son bulmalı.”

TANITIM ÜRENLERİNİ ÇOĞALTMALIYIZ

Bugüne kadar Edirne’nin tanıtımı için birkaç ürün dışında özellikle ciğerin dışında ürünlerin ön plana çıkmadığını belirten Bahri Dinar, “Bu iş sadece ciğer ve birkaç tatlı türüyle olmuyor. Edirne’nin kendine has ürünleri var. Tarihi dokunun yanına bu ürünlerin tanıtımını da kattığımızda Edirne’ye gelecek turist sayısı daha da artacaktır. Kentimizi tanıtmada ürün çeşitlerini arttırmalıyız. Turistlik eşya türlerimiz de yeterli değil Edirne’yi tanıtan eşyaların başka ellerden gelmesi burada satılması ne demek oluyor. Biz onları burada yapamaz mıyız? Tezgâhlarda çok sayıda Edirne objesi olmalı.

Turistlik eşya ürünlerimiz yeterli değil bu ürünlerin artması konusunda çaba harcamalıyız. Bunlar Edirne için en önemli tanıtım aracıdır. Bazı iller bu konuda çok başarılı. Onlardan örnek alarak turistlik eşya sayımızı artırmalıyız. Bizim üretmediğimiz ürünü başka iller yaparak pazarlarımıza girerler. Bunu en çarpıcı olarak peynirde yaşadık. Edirne peyniri ile ünlü bir kent olmasına rağmen iyi tanıtım yapılmaması ve türlerin artmaması nedeniyle Ezine ve Kırklareli bu pazarda söz sahibi oldu.  Edirne’yi fuarlarda tanıtma gayretinde olan firmaların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Bazılarına fuarlara katılmak zor geliyor. Ben 20 yıldan bu yana bu tür etkinliklere katılıyorum ve de yararını görüyorum. Ben böyle fuarlara davetli olsam da olmasam da gidiyorum. Davet beklemiyorum. Kendi imkânlarımla katılıyorum. Bugüne kadar kimsenin benim masraflarımı çeksin diye talebim olmadı. Edirne’nin tanıtımına inandığım etkinliklere davetli olmasam da katılıyorum. Bu kentimiz açısından çok yararlı oluyor. Arzum herkesi bu alanda duyarlı olması. Çünkü turistin getirisi hepimizi oluyor.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.