Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar beraberinde bulunan ciğer ustası Uğurcan İmrak ve Şekerlemeci Arif Meriç ile birlikte ATV'de öğlen kuşağında yayınlanan "Mutfak Bahane" isimli programa katıldı.
Derya Taçbaşı'nın hazırlayıp sunduğu programda, Bahri Dinar tava ciğerin hazırlanıp pişirilmesini anlattı ve sadece Karaağaç bölgesinde üretilen acı biberi tanıttı.
Şekerlemeci Arif Meriç'te, Edirne'nin vazgeçilmez tatlarından olan devai misk, kallavi kurabiyesi ve badem ezmesinin inceliklerini dile getirdi.
Değişik konuların işlendiği program büyük ilgi gördü. Bahri Dinar biberi anlatırken "Tava ciğerin yanında olmazsa olmazlardan biri bizim acı biberimizdir. Bu biber Karaağaç'ta, 3 nehrin geçtiği bölgede özel olarak yetiştirilmektedir" dedi.
Bülent Sarıçiçek