DİSK, SAĞLIKLI GÜVENCELİ VE İNSANCA BİR YAŞAM İÇİN SOKAĞA İNDİ

DİSK’e bağlı sendikalar dün sokağa inerek sağlıklı, güvenceli ve insanca bir yaşam için mücadele edeceklerini duyurdu.

DİSK, SAĞLIKLI GÜVENCELİ VE İNSANCA BİR YAŞAM İÇİN SOKAĞA İNDİ

DİSK’e bağlı sendikalar dün sokağa inerek sağlıklı, güvenceli ve insanca bir yaşam için mücadele edeceklerini duyurdu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Haziran 2021 Perşembe 06:36
DİSK, SAĞLIKLI GÜVENCELİ VE  İNSANCA BİR YAŞAM İÇİN SOKAĞA İNDİ

DİSK’e bağlı sendikalar dün Saraçlar Caddesine gelerek PTT önünde toplandı. Burada pankartlar açarak, sağlıklı ve güvenceli bir yaşam istediklerini dile getiren sendika üyeleri adına DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Salim Şen, bir basın açıklaması yaptı.

Şen, Ekonomik kriz ve salgın ile beraber bu ülkenin işçileri başta olmak üzere geniş halk kesimleri ağır bedeller ödediğini ifade ederek, “İşsizlik rekorlar kırıyor. Çarşıdaki, pazardaki zamlar ücretleri eritiyor. Ekmeğimiz küçülüyor, faturalarımız kabarıyor.  Bir yandan yoksulluk, diğer yandan servetler artıyor. İktidarın politik tercihleri adaletsizliği büyütüyor” dedi.

Asgari ücretten tıkır tıkır vergi kesilirken, üç beş şirketin milyonluk vergileri sıfırlandığını dile getiren şen açıklamasına şöyle devam etti:

“Ücretlerimizden kesintiler sürerken patronlara kıyak üzerine kıyak yapılıyor.  Üç beş şirketin payına ballı beton ihaleleri, işçilerin payına ise Kod-29 ile tazminatsız işten atılmak, ücretsiz izin, asgari ücretin altında kalan “Kısa Çalışma Ödeneği” düşüyor.

Yandaş şirketlerin payına devlet bankalarından geri ödemesiz krediler, işçinin, köylünün, öğrencinin, dar gelirlinin payına banka hacizleri düşüyor. 

Bir yanda yoksulluk ve işsizlik, bir yanda ölülerimiz; diğer yanda bir avuç ayrıcalıklı zümrenin hanları, hamamları, servetleri, sarayları büyüyor. İktidarın tercihleri bize hizmet etmiyor.

Bu durumda bizlerin, işçi sınıfının, bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini üretenlerin yeni bir yol açması gerekiyor.  Sağlıklı, güvenceli ve insanca bir yaşam için, haklarımızı almamız için örgütlenmemiz gerekiyor. Bir olmamız, birlik olmamız, güçlü olmamız gerekiyor.  Örgütlenmemizin, haklarımızı savunmamızın önüne çıkan engelleri omuz omuza aşmamız gerekiyor. Haklarımızı, yaşamlarımızı ve memleketimizi nasıl savunacağımızı tarihimizden biliyoruz. Bundan 51 yıl önce, 15-16 Haziran 1970’de ayağa kalkan işçi sınıfından dersler almamız gerekiyor.

Sağlıklı, güvenceli, insanca bir yaşam için, sendikal-demokratik haklarımız için bildiğimiz yoldan yürüyelim: Birlik olalım, güçlü olalım, mücadeleyi büyütelim!”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.