“DÜNYANIN HER YERİNE MÜHRÜMÜZÜ VURUYORUZ”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Edirne’de sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kanaat önderleri ve iş adamları ile bir araya geldiği toplantıda, “Milletimiz, yardımlarıyla dünyanın her yerine mührünü vuruyor” dedi.

“DÜNYANIN HER YERİNE MÜHRÜMÜZÜ VURUYORUZ”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Edirne’de sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kanaat önderleri ve iş adamları ile bir araya geldiği toplantıda, “Milletimiz, yardımlarıyla dünyanın her yerine mührünü vuruyor” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Eylül 2018 Pazartesi 09:05
“DÜNYANIN HER YERİNE MÜHRÜMÜZÜ VURUYORUZ”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Edirne’de sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve iş adamları ile bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, toplantıda yaptığı konuşmada, büyük millet olmanın büyük bir devlete de sahip olmayı gerektirdiğini ifade ederek “Hamdolsun ki ecdadımız hem millet olarak hem de devlet olarak onu yaşadı. Bize çok büyük bir miras bıraktı. Bu mirasa sahip çıktığımız sürece millet olarak da devlet olarak da o büyüklüğü muhafaza edeceğiz” dedi.

“Yurt dışında, doğudan batıya, güneyden kuzeye, milletimiz, yaptırdığı camilerle, yardımlarıyla, zekatlarıyla, kurbanlarıyla dünyanın her yerine mührünü vuruyor” diyen Başkan Erbaş şöyle konuştu:

“Bu yıl kurban münasebetiyle 145 ülkeye ulaştık. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) gönüllülerimiz sizlerin emanetlerini, 430 bin kurban hissesini muhtaç insanların sofralarına kadar ulaştırdı. Yurt dışında veya yurt içinde yapılan camilerde esasında sizlerin bizlere emanet ettiği yardımlar ve devletimizin Cibuti'de, Moskova'da, Kosova'da, Mogadişu'da, Amerika'da, Almanya'da, Fransa'da ve dünyanın farklı yerlerinde ezanlar gökleri delercesine okunsun diye vermiş olduğu imkânlarla yapıldı.”

Vakıf anlayışının Peygamber Efendimize dayandığına işaret eden Başkan Erbaş, “Türkiye Diyanet Vakfı ve sizlerin de içinde bulunduğu sivil toplum kuruluşları milletimizin gençlerine, çocuklarına ve öğrencilerine hizmet etmek için büyük bir gayretin içerisindeler” diye konuştu.

Başkan Erbaş, katılımcılara milletimize ve insanlara yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

“GENÇLİK, EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZDİR”

Gençliğin önemine değinen Başkan Erbaş, “Gençlik, bizim geleceğimizi kendilerine emanet edeceğimiz en büyük zenginliğimizdir” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, Türkiye’deki genç nüfusun oranına dikkat çekerek “Ülkemizde 17-18 milyon kadar ilk ve orta dereceli okulda, 7 milyon kadar da üniversitede okuyan öğrencimiz var. Dünyada 143 kadar ülkenin nüfusu 25 milyonun altındadır. Bizim ise öğrenci sayımız 25 milyon civarında. Eğer bu zenginliğimizi milli ve manevi duygularla, vatanını, milletini, bayrağını, ezanı seven, gönlü camiye bağlı gençler olarak yetiştirirsek Allah'ın izniyle bu millet ilelebet payidar olacaktır” şeklinde konuştu.

Kur’an-ı Kerim’den verdiği örneklerle birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Başkan Erbaş, ülkeleri bekleyen en büyük tehlikenin tefrika olduğunu kaydetti.

STK’ların öğrencilere sağlamış oldukları imkanlara değinen Başkan Erbaş, “Gençlerimize, çocuklarımıza daha nitelikli hizmetler sunma noktasında birlik beraberlik içerisinde olalım” çağrısında bulundu.

Başkan Erbaş’ın konuşmasının ardından bazı katılımcılar söz alarak düşüncelerini paylaştılar.

Programda, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu, TDV’nin yurt içi ve yurt dışında yürütmüş olduğu hayri hizmetler hakkında bilgi verdi.

Programa, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm ve çok sayıda STK temsilcisi, kanaat önderi ile iş adamı katıldı.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.