EDİRNE BİR İLKE DAHA İMZA ATIYOR

Edirne Valiliği’nin girişimleriyle kent merkezi ve tüm ilçelere aşevi kurulacak. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Türkiye’de tüm ilçelerinde aş evi bulunan tek il olacak. Edirne Valisi Ekrem Canalp, il genelinde kurulacak aşevleri ile engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi yüzlerce vatandaşa haftanın altı günü sıcak yemek ulaştırılacağını söyledi.

EDİRNE BİR İLKE DAHA İMZA ATIYOR

Edirne Valiliği’nin girişimleriyle kent merkezi ve tüm ilçelere aşevi kurulacak. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Türkiye’de tüm ilçelerinde aş evi bulunan tek il olacak. Edirne Valisi Ekrem Canalp, il genelinde kurulacak aşevleri ile engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi yüzlerce vatandaşa haftanın altı günü sıcak yemek ulaştırılacağını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Şubat 2022 Çarşamba 06:23
EDİRNE BİR İLKE DAHA İMZA ATIYOR

Edirne Valisi Ekrem Canalp, uygulamaya koyacakları projeyle kent merkezi ve ilçelerin tamamında aş evi yapılacağını ve ihtiyaç sahiplerine haftanın 6 günü sıcak yemek dağıtılacağını bildirdi.

Vali Canalp, Vali Yardımcıları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla Valilik Toplantı Salonunda aşevleri ile ilgili toplantı düzenledi. Burada konuşan Vali Canalp, toplantının ikincisini yaptıkalrını hatırlatarak, Türkiye’de kendi büyüklüğü içinde bir ilki gerçekleştireceklerini duyurdu.

İlçelerin tamamı ve merkezinde aşevi hizmeti sunacaklarını hatırlatan Vali Canalp, şunları söyledi:

“İlçelerimizin tamamında ve il merkezimizde aş evi hizmetini kültürümüzün, medeniyetimizin ayrılmaz parçası olan imaret geleneğinin ve vakıf geleneğinin en canlı örneklerinden biri olan aşevi projemizi uygulamaya koymaktır. Bu proje çerçevesinde hali hazırda il merkezince yapılmış olan aşevi hizmetimizi artık 8 ilçemizin tamamında yapar hale geleceğiz. Bu çerçeve içerisinde geçen hafta kaymakamlarımızla beraber ilk toplantıyı gerçekleştirdik. Bu toplantı neticesinde de ilçelerde kaymakamlarımız aşevi kurulmasına müsait olan binaları, yapıları tespit etti. Kaymakamlarımızım vakıf müdürlerimizce yapmış olduğu bu tespitler daha sonrasında Vali Yardımcılarımız ve Çevre Vakfı Müdürümüz Ali Eraslan tarafından tekrar kaymakamlarımızla beraber ziyaret edilmek suretiyle görüldü. Bu şekilde uygun görülmüş olan bu yapıları öncelikle tadilattan ve onarımdan geçireceğiz. Daha sonrasında da bu yapılarda ihtiyaç duyulan donanım malzemeleri neler varsa, bu donanım malzemelerin en kaliteli malzemelerden temin etmek suretiyle buraları aşevi haline getireceğiz. Buralarda standartlara uygun şekilde sıcak yemek pişirilebilir hale getireceğiz. Daha sonra bu şekilde pişirilmiş olan malzemeleri her ilçemize birer adet olmak üzere araç temin edeceğiz, bu araçları ilçelerimize, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarımıza, kaymakamlıklarımıza hibe etmek suretiylede hem ilçe merkezlerinde hem de köylerimizde ihtiyaç duyan vatandaşlarımızda sıcak yemeklerin nitelikli şekile ulaştırılmasına da imkan sağlayacağız. Bu projeyi biz hem Sosyal Yardımlaşma vakıflarımız, kaymakamlıklarımız vasıtasıyla hemde Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı’nın finansman desteğiyle ama aynı zamanda Türkiye Kızılay Edirne Şubesi’nin de iş birliğiyle beraber götürüyoruz. Bütün vakıf müdürlerimiz, çalışma arkadaşlarımız, kaymakamlarımız, bütün çalışma arkadaşlarımız şevk ve heyecanla gönüllülük ruhu içinde bu projeyi hayata geçireceklerdir. Benim bildiğim kadarıyla Türkiye’de çok sayıda aşevimiz vardır. Ama ilçelerinin tamamında aşevlerini faaliyete geçiren ilk il Edirne olarak biz olacağız. Bu projeyi de faaliyete geçirirken 8 ilçemizden 5 tanesinde aşevi kuracağız, aş evi kuracağımız ilçelerimiz Enez, İpsala, Keşan, Uzunköprü ve Havsa ilçemizde aşevi kuracağız. Havsa İlçemizde hali hazırda aşevimiz var. Ancak bunun kapasitesi düşük. Bu aşevimizi hem yenileyeceğiz hem kapasitesini arttırmak suretiyle Havsa aşevimizde hem Süleoğlu’nun hem de Lalapaşa ilçemizin aşevi hizmetlerinden faydalanmasına imkan sağlayacağız. Yine Uzunköprü ilçemizde kuracağımız aşevi de Meriç ilçemize hizmet verir hale gelecek. Böylece kuracağımız 6 aşevi ile Edirnemiz’in 8 ilçesine aşevi hizmeti vermiş olacağız. Böylece aşevi hizmeti vermiş olmadığımız hiçbir noktanın, alanın kalmamasını temin etmiş olacağız.”

Edirne Valiliğinde, Vali Ekrem Canalp başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcıları Dr. Yusuf Güler, Ali Uysal, Sıdkı Zehin, Uzunköprü Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Hakan Yavuz Erdoğan, Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Toplantıya ilçe kaymakamları ise zoom üzerinden katılarak sunumlarını yaptılar.

Mart ayı içerisinde faaliyetlerine başlaması planlanan aşevleri vasıtası ile daha önceden tespitleri yapılan ve müracaat edecek olan engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi yüzlerce vatandaşa haftada altı gün sıcak yemek ulaştırılacak.

Hasan Boyacıoğlu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.