EDİRNE'NİN YENİ BELEDİYE BAŞKANI FİLİZ GENCAN AKIN OLDU

5 yılda bir yapılan Yerel Seçimler sonunda Edirne tercihini yaptı. Resmi olmayan sonuçlara göre seçimi CHP adayı Av. Filiz Gencan Akın kazandı.

EDİRNE'NİN YENİ BELEDİYE BAŞKANI FİLİZ GENCAN AKIN OLDU

5 yılda bir yapılan Yerel Seçimler sonunda Edirne tercihini yaptı. Resmi olmayan sonuçlara göre seçimi CHP adayı Av. Filiz Gencan Akın kazandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Nisan 2024 Pazartesi 00:00
EDİRNE'NİN YENİ BELEDİYE BAŞKANI FİLİZ GENCAN AKIN OLDU


EDİRNE TERCİHİNİ YAPTI

08.00 da başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00 de sona erdi. 129 bin seçmeni olan Edirne'de seçim sakin bir havada geçti. Oy sayım işlemleri sandıkların kapanması ile başladı ve gece geç saatlere kadar devam etti.

Siyasi parti adayları ile bağımsız adayın yarıştığı seçim sonunda CHP adayı Filiz Gencan Akın oyların yüzde 47' ye yakınını alarak Edirne'nin yeni başkanı oldu. Gencan Akın, 5 yıl süre ile Edirne,'yi yönetecek isim oldu.

ADETA BAYRAM YAPTILAR

Siyasi parti adayları ikamet ettikleri mahallelerdeki sandıklara giderek oylarını kullanıp heyecanla sonuçları beklemeye başladı.

CHP adayı Gencan Akın'ın resmi olmayan sonuçlara göre kazanmasını ardından,yüzlerde partili parti binasının önünde bir araya geldi. Vatandaşlar müzik eşliğinde oynayarak kutlama yaptı. Kutlamalar bayram havası içinde geç saatlere kadar sürdü. Komfetiller patlatılan, meşaleler yakılan eğlenceler oldukça dikkat çekti.

YAZGAN "İFTİRAYA RAĞMEN BAŞARDIK"

CHP Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, parti önünde yaptığı konuşmada kazanan tarafın CHP olduğunu söyledi.
Yazgan '
Çok çalıştık. İftiralara rağmen kazandık. CHP kazandı, hepimiz kazandık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Her şey çok güzel olacak" dedi.

FİLİZ GENCAN AKIN "HAK EDİLMİŞ BİR BAŞARI"

Parti önünde kurulan platforma çıkarak konuşma yapan Filiz Gencan Akın yeni bir tarih yapacaklarını söyledi

Filiz Gencan Akın, "Çok heyecanlıyım bu şehre hizmet etmek için. Kadınlar ve gençler hep benim yanımdaydı. Burdan size ne desem bilemiyorum. Çok heyecanlıyım. Edirne'ye hizmet etmek istiyorum. Yola çıktığım andan itibaren yanımda olan eşime aileme vekillerime, kadın kollarına,il yönetimine teşekkür ediyorum. Edirne Atatürk' e sahip çıktı. Biran önce çalışmak istiyorum. Bugünü zaferle bitirdik. Sen ben yok hep birlikteyiz. Kırgınlık küslük yok. Hep birlikte hareket edeceğiz. Her şey çok güzel olacak. Sizlerle tarih yazacağız. Edirne yi kazandık Türkiye' yi kazandık" dedi.

RESMİ OLMAYAN SONUÇLARA GÖRE FİLİZ GENCAN AKIN KAZANDI

Gazetemiz baskıya girdiği anda resmi olmayan sonuçlara göre Gencan Akın seçimi kazandı.

Saat 00.00 daki sonuçlar şöyle oldu.

Bülent Sarıçiçek

Son Güncelleme: 01.04.2024 00:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.