EDİRNE SARARDI

Kentin bir çok yerine ekilen sarı laleler havaların ısınması ve baharla birlikte cıvıl cıvıl görüntülere yol açtı.

EDİRNE SARARDI

Kentin bir çok yerine ekilen sarı laleler havaların ısınması ve baharla birlikte cıvıl cıvıl görüntülere yol açtı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Nisan 2024 Çarşamba 00:00
EDİRNE SARARDI

Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bir süre önce kentin değişik alanlarına lale ekti. Laleler havanın ısınmasıyla birlikte büyürken, güzel görüntüleri de beraberinde getirdi.

Osmanlı eserlerinin başında gelen Selimiye ve Eski Camii kavşaklarındaki sarı laleler daha da güzel bir görüntü oluştururken, vatandaşlarında ilgisini çekti. Edirne'yi ziyarete gelenlerde sarı lalelerin önünde fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

"SARI LALE"NİN ANLAMI

Eskiden, sarı lale çiçeği umutsuz aşk anlamına gelir. Ama yıllar geçtikçe anlam neşe düşünceleriyle gelişti. Anneler günü gibi özel günleri kutlamak için, sarı laleler genellikle çiçek aranjmanlarına dahil edilir, çünkü aynı zamanda baharı karşılayacağınız anlamına gelir. Sarı lale güneş ışığı ile ilişkilendirildiğinden, genellikle uzun bir kış mevsiminden sonra sıcaklığın geri dönüşü ve bolluk için bir şükran günü olarak kullanılır. Aynı zamanda sevimli bir erkek bebek doğuranlara gönderilen çiçektir. Hasta bir kişiye verildiğinde, sadece neşelen ve bir an önce iyileşmek anlamına gelir.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.