EDİRNE TARİHİNE İSMİNİ ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI

Bu yıl 660’ıncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde Ali Gürbüz ile final yapan Trakya Birlik’in Pehllivanı İsmail Koç, uzun zaman sonra Edirne’den kürsüye çıkan başpehlivan olarak tüm Edirnelilerin gönlünü kazandı. İsmail  Koç, önümüzdeki yıl Kırkpınar’a daha iyi hazırlanacağını dile getirdi.

EDİRNE TARİHİNE İSMİNİ ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI

Bu yıl 660’ıncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde Ali Gürbüz ile final yapan Trakya Birlik’in Pehllivanı İsmail Koç, uzun zaman sonra Edirne’den kürsüye çıkan başpehlivan olarak tüm Edirnelilerin gönlünü kazandı. İsmail  Koç, önümüzdeki yıl Kırkpınar’a daha iyi hazırlanacağını dile getirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Temmuz 2021 Salı 06:25
EDİRNE TARİHİNE İSMİNİ ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI

Trakya Birlik adına Er Meydanında ter döken Başpehlivan İsmail Koç, dün Trakya Birlik’i ziyaret etti. Trakya Birlik Yönetim Kurulu tarafından davul zurna ile karşılanan Başpehlivan İsmail Koç, önümüzdeki 661’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinden hedefinin Altın Kemer olduğunu ifade etti.

Ziyarette gazetecilere açıklama yapan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün, Başpehlivanları İsmail Koç’u kutlayarak, “Allah bize nasip böyle bir başarıyı. Ben sporcumuza, arkadaşımıza çok teşekkür ederim böyle bir başarı gösterdiği için. İnşallah daha iyisi, daha güzeli olacaktır. Olmak mecburiyetinde. Ama buraya kadar gelmesi, buraya kadar bir başarı göstermesi ve Trakyamızda bu kadar seneden sonra bir Başpehlivanımızın buraya gelmesi bizim için bir başarıdır. Bununla övünüyoruz, seviniyoruz. Kendisine de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

HEDEFİM ÖNÜMÜZDEKİ YIL ALTIN KEMERİ ALMAK

Trakya Birlik Başpehlivanı 660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri 2'cisi İsmail Koç ise, 660’ıncısı gerçekleşen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivanlık boyunda final yaptığının altını çizerek, “İkinci olduk, buruk bir sevinç yaşıyoruz. Lakin tabii ki mutluyuz. Trakya Birlik Genel Müdürlüğümüzün adına güreştik. Yönetim Kurulu üyelerimizi, Yönetim Kurulu başkanımızı onure etmek için elimizden gelen bütün gayreti sergiledik, başardık. Maddi manevi desteklerinden dolayı Trakya Birlik Genel Müdürlüğümüze, Yönetim Kurulu Başkanımıza, Yönetim Kurulu üyelerimize hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz. İnşallah seneye hedefimiz Kırkpınar’da Altın Kemeri almak. Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizin hepsini daha da fazla onure etmek.

2 senedir Trakya Birlik Genel Müdürlük adına güreşiyorduk. 2023 yılına kadar anlaşmamızı tazeledik, uzattık. Allah nasip ederse biz aile gibi olduk. Bakarsınız buradan emekli de olabiliriz.

Trakya Birlik Müdürlüğünün bize verdiği destek hiçbir zaman göz ardı edilemez. Günlük telefonla aranıyorum. Maddi manevi bir ihtiyacımın olup olmadığı her zaman soruluyor bana. Destek olduktan sonra başarı da kaçınılmaz oluyor. Ondan dolayı tekrardan teşekkür ediyorum”  şeklinde konuştu.

ZORLU BİR FİNALDİ

Final maçının zor geçtiğini dile getiren Başpehlivan İsmail Koç, “2 gündür güreş yapıyoruz. Bütün rakiplerimi finale kadar sırt aşağı yendim. Biraz fazla efor sarfettim. Rakibim Kırkpınar’ın 2019 yılının son başpehlivanıydı. Bir gün önceden de birkaç sakatlığım vardı. Ama sakatlıkları bahane etmek iyi olmaz burada. Elimizden geleni yaptık ama nasip değilmiş. Arkadaşımız kazandı. İnşallah bu bizi motive edecek, seneye Kırkpınar kemeri için daha fazla çalışacağız inşallah” dedi.

İSMAİL KOÇ KİMDİR?

Ben İsmail Koç; 28.06.1989 Konya beyşehirliyim. 25 senedir Antalya da ikamet etmekteyim.2009 yılında 20 yaşında güreşe başladım. 2011 yılında küçük orta büyük boyda Kırkpınar’da 1.oldum. 2012 yılında büyük orta boyunda Kırkpınar’da 2.oldum. 2013 yılında başaltı boyunda Kırkpınar’da 2.oldum. 2014 yılından beri başpehlivanlık kategorisinde güreşmekteyim. 2015-2016 yıllarında Kırkpınar’da başpehlivanlık boyunda çeyrek final yaptım. 2019 yılından beride Trakya Birlik Genel Müdürlüğü adına güreşiyorum. 660.sı yapılan tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinde final yaptım 2.oldum.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.