EDİRNELİLERİN ATATÜRK SEVGİSİ

Edirne Belediyesi'nin çevre duvarında,  Atatürk’ün Edirne’ye gelişinde çekilmiş  resimlere bakıldığında  Edirne halkının Atasına ne kadar bağlı olduğu görülüyor.

EDİRNELİLERİN ATATÜRK SEVGİSİ

Edirne Belediyesi'nin çevre duvarında,  Atatürk’ün Edirne’ye gelişinde çekilmiş  resimlere bakıldığında  Edirne halkının Atasına ne kadar bağlı olduğu görülüyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Kasım 2019 Pazartesi 06:11
EDİRNELİLERİN ATATÜRK SEVGİSİ

Atatürk'ün 81. Ölüm yıldönümünde bu konuya dikkat çeken vatandaşlar "Her yıl Atatürk’ün ölüm yıldönümünde ve ulusal bayramında yöre halkın kendi hemşerisi olan Atatürk’ü nasıl bağrına bastığını görürüz. Belediye çevresi duvarlarında resimlere de bakıldığında Atatürk’ün  her zaman olduğu gibi  halk ile iç  içe ve samimiyetle kucaklaştığını görüyoruz. Ulu önder  Edirne’de  Korumalara dahi gerek duymadan halkın arasında dolaşmış, sohbet etmiştir. Bazı Edirneliler Atatürk’ü evinde misafir etmek istemiş  Atatürk’ün Edirne’ye son  gelişi olan 1930 yılında Emine’de kaldığı sürece  Edirneliler her dakika Ulu Önder ile  birlikte olmuş ve ona halkın sonsuz sevgisini göstermiştir” dediler.

BU RESİMLER HERKES İÇİN  ÖRNEK OLMALI

Edirne Belediye binası çevresindeki resimlere bakıldığında  Atatürk’ün halkla nasıl bütünleştiğinin görüldüğünü belirten vatandaşlar” Orada y kendisine yönelik  korumu duvarı olmadan,  Atatürk7ün   halkla nasıl  bütünleştiğini samimi olduğunu  görürüz.  Atamızın bu  görüntüleri herkese örnek olmalı. Halkımız  kendisine yakın gördüğü, kendinden kabul ettiği  yöneticileri korumaya gerek görmeden kendisi korur, bağrına basar. Atatürk de Edirne’de Edirne’ye gelişinde  böyle  Edirne  halkı tarafından korunmuştur. Edirne ziyareti sırasında okulları  ve bazı kuruluşları ziyaret edip onlarla toplantılar yapmış, hatıralarını anlatmıştır. Atatürk’ü anlamak isteyenler ve onun halkla nasıl bütünleştiğini görmek isteyenler Belediye çevresindeki resimlerine bakmaları yeterli olur. Herkesin bu görüntülerden  ders çıkarmalıdır” değerlendirmesi yaptılar.

Fikri Yalın

Son Güncelleme: 10.11.2019 18:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.