‘EDİRNE’NİN PATİLERİ’ ÜŞÜMEYECEK

Edirne Patileri isimli hayvansever grup ile Edirne Belediyesi işbirliğinde düzenlenen ve öğrencilerin de destek verdiği organizasyonla, soğuk kış şartlarında Edirne’deki sokak kedilerinin barınabilmesi için ‘Kedi Evleri’ yapıldı.

‘EDİRNE’NİN PATİLERİ’ ÜŞÜMEYECEK

Edirne Patileri isimli hayvansever grup ile Edirne Belediyesi işbirliğinde düzenlenen ve öğrencilerin de destek verdiği organizasyonla, soğuk kış şartlarında Edirne’deki sokak kedilerinin barınabilmesi için ‘Kedi Evleri’ yapıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Ekim 2018 Pazartesi 08:20
‘EDİRNE’NİN PATİLERİ’ ÜŞÜMEYECEK



Edirne Patileri isimli hayvansever grubun sosyal medya üzerinden başlattığı etkinlik çerçevesinde Edirne’deki sokak kedileri için soğuk kış şartları düşünülerek Kedi Evleri yapıldı. Edirne Belediyesi’yle ortaklaşa yapılan etkinliğe Edirne Lisesi ve Trakya Üniversitesi öğrencileri de destek verdi. Hayvansever topluluğun burada yapmış olduğu ve Edirne’nin dört bir yanına konulacak Kedi Evleri’yle kedilerin barınma sorununun ortadan kaldırılması hedefleniyor.

TANRIKULU: “SOĞUK HAVALARDA, SICAK YUVALARI OLSUN İSTİYORUZ”
Etkinlik hakkında konuşan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Edirne Lisesi'nden öğrencilerimizle beraber canlar için kulübe yapıyoruz. Kendileri sosyal medyadan toplanarak bu etkinliği düzenlemişler. Biz istedik ki bugün burada bu çalışkan ve hayvansever dostlarımızla beraber birlikte kedi evlerimizi yapalım. O nedenle önce bir organizasyon şeması yaptık. Bütün malzemeleri kendileri getirdiler, biz sadece yeri ayarladık ve biraz da malzeme tedarik ettik Belediye olarak. Biz istiyoruz ki, hayvanseverlerimiz her zaman bizlerle beraber çalışsın ve biz de onlara destek olalım. Biliyorsunuz sokakta yaşayan canlarımız bizim için çok önemli. Şu anda kış geliyor. Sokak hayvanlarımızın soğuk havalarda sıcak yuvaları olsun istiyoruz. Bunları da Edirne'nin çeşitli yerlerine koyacağız.” ifadelerini kullandı.  
KOÇULU: “İNŞALLAH KIŞI ÜŞÜMEDEN GEÇİRİRLER”
Etkinliğe katılan gönüllü hayvanseverlerden Elif İlay Koçulu ise, “Sokak hayvanlarına yardım etmekten dolayı çok mutluyuz. Malumunuz kış geliyor ve bu canlar üşümesin diye kedi yuvası yapalım istedik. İnşallah kışı güzel bir şekilde üşümeden geçirirler.” şeklinde konuştu.  

SELÇUK: “VERİLEN DESTEKLER ÇOK ÖNEMLİ”
Edirne Patileri grubu adına konuşan Sema Selçuk da,  “Biz tek başımıza hiçbir şey yapamayız, bu noktada belediyenin bizimle birlikte olması çok önemli. Bunun yanında gönüllü arkadaşların da bizimle birlikte olması çok önemli. Biz kedi kulübesi yapmak için de bugün burada toplandık. Güzel bir etkinlik oluyor. Beslenme noktalarımız var, bu kulübeleri oralara yerleştireceğiz. Herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.