El emekleri, görücüye çıktı

El emekleri, görücüye çıktı

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Eylül 2017 Cumartesi 09:46
El emekleri, görücüye çıktı

                Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından yürütülen ‘Güvenli Yarınlar’ projesi kapsamında kurs süresince üretilen süpürgeler ve el işi sepetler, Ulus Pazarı’nda satışa sunuldu.

Avrupa Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Mali İşler Daire Başkanlığı’nın hibe programı kapsamında sürdürülen ‘Güvenli Yarınlar’ projesi Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından yürütülüyordu. Proje kapsamında düzenlenen kurslarda roman kadın kursiyerlerin ürettiği süpürgeler, Ulus Pazarı’nda satışa sunuldu. Edirne Roman Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, yapılan projelerde sürdürülebilirliğin çok önemli olduğunu ve bu yüzden Ulus Pazarı’nda ürünlerin satışa sunulmasının çok büyük bir adım olduğunu dile getirdi.
                “ROMAN KADINLARIN İŞGÜCÜ PİYASASINDA YER ALMASINI HEDEFLEDİK”
                Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, proje kapsamında roman kadınların işgücü piyasasında yer almasını ve özgüvenlerinin geliştirilmesini amaçladıklarını söyleyerek, “2016 yılının Kasım ayında başlayan ‘Güvenli Yarınlar’ projemiz bu yıl Ekim ayında sona erecek. Proje kapsamında dezavantajlı grupların içerisinde yer alan roman kadınlarımıza 2 kurs gerçekleştirdik. Bu kurslardan biri aynalı süpürge yapımı, ikincisi ise süpürge ile ilgili bir projemiz oldu. Biz dernek olarak yapılan projenin mutlaka sürdürülebilirliği politikasını göz önünde bulundurduk. Bugün burada Edirne Belediyesi’nin de desteğiyle Ulus Pazarı yönetiminin sayesinde bir stant yeri açtık. Bugün ilk defa burada kurs süresince yaptığımız ürünlerin tanıtımını ve satışını gerçekleştireceğiz.  Romanlar her zaman toplumun dezavantajlı kesimi olmuştur. Biz yine bu proje kapsamında özellikle roman kadınlarımızın etkin olarak işgücü piyasasında yer almaları, özgüvenlerinin geliştirilmesi ve sosyal entegrasyona katkı sağlaması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Yapmış olduğumuz projenin buraya büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu proje kapsamında kadın kursiyer sayımız 43 kişiydi. Projeyi ilk yaptığımızda 20 kişi olarak hedeflemiştik ama sonradan İŞKUR’un 6 aylık süre zarfında biz bu 20 kişiyi 43 kişiye çıkardık. Betvole Tabi bu bizim için olumlu bir gelişme oldu.” ifadelerini kullandı.
                “KADINLARIN ÇALIŞMA HAYATINDA YER ALMASI ÇOK ÖNEMLİ”
                Edirne İŞKUR İl Müdürü Şengül Çildam, kadınların çalışma hayatı içerisinde yer almasının çok önemli olduğunu belirterek; “İŞKUR mesleği olmayan, mesleği geliştirmek, mesleğini geliştirmek isteyenlere yönelik meslek edindirme kursları düzenliyor. Bunun yanında geleneksel mesleklerin tanımlandırılmasına yönelik kurslar da düzenliyoruz. ‘Güvenli Yarınlar’ projesi kapsamında sepet örücülüğü ve süpürge imalatı konusunda kurs düzenledik. Kadınlarımız kursu başarıyla bitirdiler. Kadınlarımızı kutluyorum. Bu da büyük bir adım. Bugün burada ürettikleri ürünleri satma imkanı buldular. Destekleyen tüm kurumlara çok teşekkür ediyorum. Kadınların çalışma hayatı içerisinde yer alması çok önemli. Bunun için birçok proje düzenliyoruz. Amacımız kadınlarımızın meslek edinerek gelir elde etmeleri, aile bütçesine katkıda bulunmaları. Bu bir adım. İnşallah bundan sonra kendi işyerlerini kurmaları konusunda da desteklerimiz olacak.” dedi.

                “ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”
                Ulus Pazarı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Reisoğlu “Bu projeyi destekliyoruz. Bu çabaların emeklerin karşılığını inşallah alırlar. Her yapılan projenin günlük hayata adapte edilmesi çok önemlidir. Yoksa projeler askıda kalır, kendiliğinden söner ve kaybolur. Günlük hayata, güncel yaşama uyarlanırsa o projeler başarılı sayılır. Biz de Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.
                “UFAK BİR KATKI BİLE, BİZİ MUTLU EDER”
                Kursiyer Emel Kızılcıkız, ufakta olsa gelir elde etmelerinin çok büyük mutluluk verdiğini dile getirerek, “Mahalle aralarında da süpürgeleri sattım ama buraya bir stant olması bize çok büyük moral verdi. Kendi kazancımızı kendimiz burada elde edeceğiz. Tüm arkadaşlarımız bunlara emek sarf etmiş. Bundan ne kadar gelir elde edebilirsiniz diye soranlar olur. Mutfağımıza bir katkı olsa bile bize çok büyük mutluluk sağlar.” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.