BALIK TEZGAHLARININ YENİ GÖZDESİ: "PALATOMBİK "

Edirne Balık Pazarı’nda kış mevsimiyle birlikte tezgâhlara inen palatombik balığı, palamut ve ton balığıyla karıştırılsa da lezzeti ve kullanım çeşitliliğiyle yoğun talep görüyor.

BALIK TEZGAHLARININ YENİ GÖZDESİ: "PALATOMBİK "

Edirne Balık Pazarı’nda kış mevsimiyle birlikte tezgâhlara inen palatombik balığı, palamut ve ton balığıyla karıştırılsa da lezzeti ve kullanım çeşitliliğiyle yoğun talep görüyor.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
13 Aralık 2025 Cumartesi 00:00
BALIK TEZGAHLARININ YENİ GÖZDESİ: "PALATOMBİK "

Balık Pazarı’nda kış mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte balık çeşitliliği artarken, tezgâhlarda palatombik balığı dikkat çekiyor. Balıkçılardan Yusuf Çimen, palatombiğin ne palamut ne de ton balığı olduğunu belirterek vatandaşların balığa yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Kışın ortasına gelinmesiyle deniz sularının soğuduğunu ifade eden Çimen, “Sular soğuyunca palatombik tezgâhlara indi. Beklediğimizden çok daha fazla talep var. Meze yapan var, ızgarada yapan var, salatasını yapan var. Ton balığı gibi tabakta kullananlar da oluyor. Sonuçta lezzetli bir balık ve vatandaş tercih ediyor” dedi.

İlk dönemlerde bu kadar ilgi beklemediğini dile getiren Çimen, palamutun az olmasının da palatombiğe yönelimi artırdığını belirterek, “Galiba palamut olmayınca insanlar buna yöneliyor” ifadelerini kullandı.
Vatandaşların balığı zaman zaman palamutla karıştırdığını da söyleyen Çimen, “Palatombik palamut değil. İnsanlar ‘şişman palamut’ diyor ama ikisi farklı balık. Biz de bu yüzden adına palatombik diyoruz. Zamanla vatandaşımız tanıyacak, ton balığına alıştıkları gibi buna da aşinalık oluşacak” diye konuştu.

Balıkçılar, palatombiğin uygun fiyatı ve çok yönlü kullanımı sayesinde kış sezonu boyunca tezgâhlarda önemli bir yer tutacağını belirtiyor.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.