El emekleri, "Mehmetçik" için

Suriye'nin Afrin bölgesinde 1 aydır devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na Edirne'den destek geldi. Edirneli köy kadınları Afrin için düzenledikleri kermeste sattıklarının tamamını kahraman Mehmetçiklere bağışlayacak.

El emekleri, "Mehmetçik" için

Suriye'nin Afrin bölgesinde 1 aydır devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na Edirne'den destek geldi. Edirneli köy kadınları Afrin için düzenledikleri kermeste sattıklarının tamamını kahraman Mehmetçiklere bağışlayacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Şubat 2018 Çarşamba 10:16
El emekleri, "Mehmetçik" için

    Edirne'de her pazar günü kurulan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Kırsalın Doğal Köy Pazarı, bugün kentin en işlek ve trafiğe kapalı caddesi Saraçlar'da açıldı. Yaklaşık 80 kadın ve beraberindeki eşleri, yufkalarını bu kez şanlı Türk ordusu için açtı. Edirneli köylü kadınlar, bugün elde edecekleri tüm hasılatı Afrin'deki Mehmetçiklere bağışlayacaklarını söyledi.
TOBB Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan: "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Kadın Girişimciler Kurulu bünyesinde kurulan Kırsalın Doğal Pazarı tarafından gerçekleştirilen bir organizasyon bu. Bugün bütün gün buradayız. Yaptığımız etkinlikte kazanılan para tamamen Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiğimize bağışlanacak. Kadınlarımız tamamen gönüllü olarak buradalar. Biz de kadın girişimciler olarak öncülük yapıyoruz. Gelir tamamen Mehmetçiğe bağışlanacak.”
“İNŞALLAH ÖRNEK OLURUZ”
Bu etkinlik ile örnek olmak istediklerini söyleyen TOBB Liderbahis Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan; "Evet bu kadın girişimcilerin bir öncülüğü ama Edirne Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Valilik ve Belediye Başkanlığı'nın da katkılarıyla gerçekleşiyor bu etkinlik. Bu da birlik ve beraberliği gösteriyor. Çok güzel bir organizasyon oldu. Tamamen spontane gelişmiş, çok da planlanmış bir etkinlik olmadı. İnşallah Türkiye'de örnek oluruz. Tek bayrak, tek millet, tek vatan. Biz bunun için buradayız. Şehit olan Mehmetçiklerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz, nurlar içinde yatsınlar. Bu vatan hiç bölünmez, 80 milyon her zaman tek yürek birliktedir.
“EDİRNE'DE MİLLİ RUH'U HALA YAŞIYORUZ”
Edirne'de milli ruhun var olduğunu söyleyen Edirne Valisi Günay Özdemir "Öncelikle Afrin'de şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Afrin'de ki bu operasyon sayesinde bütün ülkemizde milli birlik ve beraberlik ruhu oluştu. Geçmişten, tarihimizden gelen bu milli ruh halen günümüzde canlı bir şekilde bütün Türkiye'de halen yaşıyor. Bundan gerçekten büyük mutluluk duyuyorum. Edirne'de de bu milli ruhu halen yaşıyoruz. Özellikle köylü kadınlarımız Pazar günleri sattıkları ürünleri Salı günü sadece Mehmetçiğimiz için satıyorlar, böyle bir destekleri var. Bundan dolayı bu organizasyonu yapan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum." 
“BU DUYARLI DAVRANIŞTAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır "Bu kermes Edirne'nin duyarlılığını gözler önüne seriyor. Edirne'deki bu duyarlılığı gördükçe gerçekten mutlu oluyoruz. Bu duyarlılık aslında ülkenin her metrekaresinde var ama Edirne'de bugün farklı bir halde, kermes şeklinde düzenlendi. Bu anlamda bu duyarlılıklarından dolayı halkımıza ve kırsalın doğal pazarı kadınlarımıza teşekkür ediyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.