EMEKLİ ASTSUBAYIN ÖRNEK BAŞARISI

Emekli Hava Astsubayı Lütfü Yenidokur ikinci baharında bir başarıya daha imza attı. Yenidokur emekli olduktan sonra bir köşeye çekilmek yerine, okumanın yaşı da sonu da yoktur diyerek yeni bir yola çıktı.

EMEKLİ ASTSUBAYIN ÖRNEK BAŞARISI

Emekli Hava Astsubayı Lütfü Yenidokur ikinci baharında bir başarıya daha imza attı. Yenidokur emekli olduktan sonra bir köşeye çekilmek yerine, okumanın yaşı da sonu da yoktur diyerek yeni bir yola çıktı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Mayıs 2018 Salı 21:05
EMEKLİ ASTSUBAYIN ÖRNEK BAŞARISI

56 yaşında yeniden üniversite eğitimine başlayan ve Adalet Hukuk Bölümünü 2013 yılında Türkiye Birincisi olarak bitiren Yenidokur, bu başarısıyla da yetinmeyerek 2015 yılında ise A.Ü. İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü yine Türkiye Birinciliği derecesi ile bitirdi. Yenidokur, Trakya Üniversite’sinde düzenlenen Anadolu Üniversitesi diploma töreninde Onur Belgesi verilerek ödüllendirildi.

GÖREVİ SIRASINDA OKUMA İMKANI BULAMADI

İkinci baharında elde ettiği bu başarıdan dolayı ailesinden ve çevresinden aldığı övgülerin kendisini mutlu ettiğini belirten Yenidokur “Astsubaylık görevi süresince sürekli kendimi yenilemek ve yeni şeyler başarmak konusunda istekliydim. Ancak; benim görev yaptığım dönemlerde astsubaylık mesleğini yürütürken, aynı zamanda üniversite eğitimine devam etme konusunda bir takım zorluklar yaşanıyordu. Bazen de bu imkansız olabiliyordu. Beni sürekli okumaya ve öğrenmeye zorlayan içimdeki o sesi sürekli dinleyerek ve başarma azmimi kaybetmeyerek, bu hedefime emekli olduktan sonra ulaşabildim.

Bu başarıya da iki kez Türkiye birinciliği derecesi ile ulaşmış olmam beni ve ailemi onurlandırmıştır. Belki de bu, geçmişte aşamadığım engellerle bir hesaplaşma olmuştur. Bu başarıyı yakalamamda bana sürekli destek olan başta eşim ve ailem olmak üzere, ödül törenimde beni yalnız bırakmayıp ikinci bir ailem olduklarını bana hissettiren Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Edirne İl Başkanımıza, Yönetim Kuruluna ve bütün üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”  dedi.

Başarısından dolayı Lütfü Yenidokur’a Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) ve üyeleri adına Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş tarafından da plaket verilerek, tebrik edildi. Bildiş plaketi takdim ederken yaptığı açıklamada “Lütfü Beyin elde ettiği dereceler örnek bir başarı, her yaştaki insana ilham kaynağı olması ve hiç bir şey için geç olmadığını anlatması açısından önemlidir. Öncelikle bu başarısından dolayı kendisini tebrik ediyorum. Ancak, Lütfü Beyin bu başarısının bizler için ayrı bir anlamı vardır. Aktif görev yaptığı dönemlerdeki çalışma şartları ve mesleki kısıtlamaları nedeniyle yapamadığını, emekli olduktan sonra emekli maaşına ve özlük haklarına hiçbir getirisi olmayacağını bilmesine rağmen 60 lı yaşlarda yapmış olması ve bunu da örnek bir derece ile taçlandırması her türlü takdirin üzerindedir.

Bugün astsubaylar asgari meslek yüksek okulu derecesi ile göreve başlamalarına rağmen, neredeyse tamamı bunu yeterli görmeyip kendi imkânları ile lisans ve hatta yüksek lisans eğitimlerini almaktadır. Lisans eğitimini tamamlamak için gösterilen yoğun talep bize bu konuda artık bir ihtiyaç olduğu ve astsubay okullarının lisans seviyesine çıkarılması zamanının geldiğinin bir göstergesi olabilir. Sonuçta her astsubay bu eğitimleri öyle ya da böyle tamamlıyor. Eskiden tamamlayamamış olanlar da Lütfü Bey gibi emeklilik sonrası 60 yaşında da olsa tamamlayıp, bu açığı kapatmaktadır. Hem de hakkını vererek kapatmaktadır.

Şimdi Lütfü Beyden ikinci bir ezberi bozmasını talep ediyorum. Şu “Yaş yetmiş, iş bitmiş.” lafını da tarihe gömüp, yetmiş yaşına gelmeden bir yüksek lisans derecesi yapmasını kendisinden bekliyorum. Başarısından dolayı kendisini ve ailesini bütün TEMAD camiası adına kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet KÖKTÜRK 2021-04-23 20:22:05

Lutfü arkadasimizi yürekten kutluyorum.birlikte gorev yaptığımız ve bundan gurur duyduğum kardeşimizin başarılarının devamını diliyorum.

Avatar
Atilla Abaylı 2021-04-23 20:49:04

Saygı ve sevgilerimle

Avatar
Yavuz Tuğutlu 2021-04-24 06:17:50

Lütfü bey kardeşimizin azim ve kararlılığı bütün engelleri yıkıp geçiyor MaaşAllah diyor tebrik ediyorum.