EMNİYET MÜDÜRÜ HALKI DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI

 Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt,  son günlerde dolandırıcıların "Destekleme kazandınız, size kredi, ikramiye  çıktı." gibi yöntemleri kullanmaya başladığını  halkın buna kanmamaları konusunda  uyarıda  bulundu.

EMNİYET MÜDÜRÜ HALKI DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI

 Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt,  son günlerde dolandırıcıların "Destekleme kazandınız, size kredi, ikramiye  çıktı." gibi yöntemleri kullanmaya başladığını  halkın buna kanmamaları konusunda  uyarıda  bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Ağustos 2019 Cuma 07:20
EMNİYET MÜDÜRÜ HALKI DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, mahallelerde huzur toplantıları düzenlemeye devam ediyor.Medrese Ali Bey Mahallesi'nde bir kahvehanede gerçekleşen toplantıda, vatandaşlar polise ve belediye  Baykan Yardımcısı Yaver  Tetik’ten   istek ve sıkıntılarını ilettiler.

Toplantıda sırasında   vatandaşlara suçlarla mücadele  konusunda  bilgi veren ekipler, broşür de dağıttı.
Kurt,  toplantıda  yaptığı konuşmada, dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini vatandaşların bu konda  duyarlı olmaları  konusunda uyarıda bulundu. .Dolandırıcıların  son zamanlarda  farklı yöntemlerle vatandaşları kandırmaya çalıştığını belirten Kurt, "Vatandaşları telefonla arayan dolandırıcılar kendini polis olarak tanıtarak 'paranı teröristlere kaptırmışsın, terörist soruşturması yapacağım, Hakkında  FETÖ soruşturması yapacağım; Bankada paran, evde altının var  onları getir de bu beladan kurtul'” diyerek vatandaşları kandırıyor. Lütfen bunlara inanmayın. Devletimizin  parası da gücü de imkânı da var. Operasyon yapacaksak devletimiz bize her türlü imkanı veriyor. Böyle bir şeye inanmayın."  Değerlendirmesi yaptı.
DOLANDIRICILAR BANKACI OLDUKLARINI SÖYLÜYOR

Evlere telefon  eden dolandırıcıların kendine bankacı süsü verdiğine  belirten Kurt, bu konuda halkın  çok  dikkatli olmasını istedi.

Emniyet Müdürü Kurt, daha sonra  şunları kaydetti: "Vatandaşı telefonla arayarak yokluyorlar. 'Amca sen ev kredisi çektin mi, zirai sigortan var mı, kredi kartı borcun var mı' diyerek, bilgilerinize ulaşmak istiyorlar. Tabii herkesin bir kredi kartı borcu veya kredi borcu olabilir. Dolandırıcıların yeni yöntemi  ise 'Destekleme kazandınız. Diye ' Aradığı kişinin bilgilerini almak istiyor ve  bunun için yoklama çekiyor. Bu arada  size 80 bin lira destekleme kredisi çıktı diyor '  bu arada . 'Tamam yatırın o zaman' deyince, bu kez de  'Vereceğimiz hesaba bin lira yatırın, sonra biz size desteklemeyi yatıracağız' diyorlar. "

DOLANDIRICILARIN BU VAATLERİNE İNANLAR OLUYOR   

 Bu konuda  da uyarıda bulunan Kurt, Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin farklı illerde vatandaşları dolandıran bir zanlıyı yakaladığını belirtti. Bu  zat Telefonla aradığı kişilere kendini Edirne Valiliği Özel Kalem Müdürü olarak tanıtıp, huzurevi yaptırılacağı bahanesiyle para isteyerek dolandırıcılık yapan zanlının Edirne polisi tarafından Kocaeli'nde yakalanarak, çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını kaydetti.

Huzur toplantısına katılan çoğunluğunu kadınların oluşturduğu  vatandaşlar Emniyet Müdürü ve Toplantıya Edirne Belediyesi adına katılan Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik’e sorunlarını ilettiler.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.