“Enez Limanı, aktif hale getirilmeli”

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı yaptığı açıklamada; Enez Limanı hakkında değerlendirmelerde bulunarak, limanın daha aktif hale geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

“Enez Limanı, aktif hale getirilmeli”

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı yaptığı açıklamada; Enez Limanı hakkında değerlendirmelerde bulunarak, limanın daha aktif hale geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Ekim 2017 Pazartesi 09:53
“Enez Limanı, aktif  hale getirilmeli”

    “LİMANIN, AKTİF HALE GEÇİRİLMESİ GEREKİYOR”
    Enez’in tarih, doğa ve turizm güzelliklerine sahip bir ilçe olduğunun altını çizerek, sözlerine başlayan Bostancı, şunları söyledi: “Bölgemizdeki turizm sektörünün gelişmesi içinde bazı argümanların olması gerekiyor ve bunların hepsi de, bizde mevcuttur. Bunun yanı sıra; Enez’de bulunan ve atıl durumda olan limanın, aktif hale geçirilmesi gerekiyor. Burası için yaklaşık 2 milyon liralık bir paranın ayrıldığı ve yeni bir limana kavuşturulması için çalışıyoruz. Çalışmalar bittikten sonra yeni bir limana kavuşmuş olacağız. Buranın yat limanı mı yoksa, yeni işletmelere mi açılacağı konusunda, şuanda herhangi bir bilgi yok. Ancak, biz buranın küçük ticaretlerin yapılabileceği bir limanın olmasından yanayız. Buranın zaman içerisinde de, yat limanına açılması lazım. Lagün göllerinin kullanımı açısından ve doğayı seven derneklerin bu konuda, çekinceleri var. Enez’in geleceğinin de, turizmden geçtiğini de, kimsenin unutmaması lazım. Doğaya ve çevreye saygılı şekilde bölgenin gelişmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”
    “DANIŞTAY’IN ALDIĞI KARARDAN BİLGİM YOK”
    “Danıştay 6. Dairesi 2012 yılında, ‘Turizm Amaçlı Yat Limanı’ önerilmesi kararının, alanın doğal ve ekolojik niteliği ile örtüşmemesi gerekçesiyle, kurulamayacağı yönünde karar veriyor. Peki, bu konudaki düşünceniz nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Abdullah Bostancı şunları söyledi: “Danıştay’ın aldığı karardan bilgim yok. Bu konuda, ilgili arkadaşlarımıza gerekli araştırmaları yapmaları konusunda talimat vereceğim. Konuyu incelettikten ve bilgi sahibi olduktan sonra, Vdcasino kamuoyuna daha net bilgiler verebilir. Şuanda, bu konuda, konuşmak doğru olmaz.”
    “TİCARİ BİR LİMAN OLMASI GEREKİYOR ANCAK, ÇEVREYİ KİRLETMEYECEK ŞEKİLDE OLMASI LAZIM”
    “Enez Limanı, ticaret alanı olarak kullanıldığında, bölgeye getireceği ekonomik katkılar ne olacaktır?” şeklindeki soruya cevap veren Bostancı, sözlerine şöyle devam etti: “Keşan-Enez Karayolu yapılacak ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. 2018 yılında yolla ilgili çalışmalar başlayacak. Yolumuz 3 şeritli olarak yapılacak. Böylece, limana ulaşımda rahatlı sağlanmış olacak. Böylece, ticaret anlamında da bölge büyüyecektir. Ticari bir liman olması gerekiyor ancak, çevreyi kirletmeyecek şekilde olması lazım. Büyük gemilerin limana yanaşması bizim turizmimizi olumsuz etkiler. Bundan ötürü de, büyük gemilerin yanaşarak, ticaret yapılmasını değil; çevreyi kirletmeyecek bir ticaretin yapılmasını istiyoruz. Deniz turları yapılabilir. Enez limanından kalkacak gemiler, Yunan adalarına, Gökçeada’ya ya da diğer adalara giderek turizm amaçlı bir çalışma yapılabilir.”
    “ENEZ’İN 2017 YILINDA, TURİST SAYISI 150 BİNİ BULDU”
    Enez’in turizm anlamında bölgede kendini kabul ettiren bir ilçe olduğunu vurgulayan Abdullah Bostancı sözlerini şöyle tamamladı: “Enez’in 2017 yılında, turist sayısı 150 bini buldu. Biz, bu sayının üzerine çıkmak istemiyoruz. Çünkü 150 binin üzerinde bir nüfusu alt yapı anlamında kaldırmamız mümkün gözükmüyor. Biz turist sayısını değil; kaliteli hizmet anlayışını artırmayı hedefliyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.