Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Edirne Milletvekili Adayı Ahmet Baran Yazgan, seçim çalışmalarını sürdürüyor.
Yazgan, Edirne Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingoz ve Esnaf Odası başkanlarıyla bir araya geldi. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin ve yönetimini ziyaret etti. Esnaf Kredi ve Kefalet Koop. Başkanı Ayhan Can ve yönetimini, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak’ı ziyaret etti
ESNAFIN KREDİ FAİZLERİ SİLİNECEK
Esnaf ve sanatkarların sorunlarını dinleyen Yazgan, esnafın faiz borçlarının silineceğini, kira stopaj vergisinin sıfırlanacağını belirterek, şunları söyledi: “Ekonomik ve Sosyal Konsey aktif hale getirilecek. Esnafın pandemi döneminde ve depremden etkilendiği illerde bankalardan aldığı kredilerin faizleri, Bağ-Kur ve vergi borçlarının faizleri silinecek, anapara ise makul ölçülerde taksite bağlanacak. Esnaf bakanlığı kurulacak.
BALLI MAAŞLAR DÖNEMİ BİTECEK
CHP’nin yıllardır mülakatların kalkması için mücadele ettiğini anımsatan Yazgan, “20 yıldır ülkeyi yöneten iktidar partisi, mülakat adı altında milyonlarca gencimizin hakkının yenmesine göz yumdu. Şimdi mülakatı kaldıracaklarını söylüyor. Bugüne kadar neden kaldırmadınız?” diye sordu
Mülakatın Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığında, Millet İttifakı’nın iktidarında kaldırılacağını ifade eden Yazgan, “Kamuya eleman alınırken torpil sona erecek, mülakat kalkacak. Eş-dost-akraba atamaları dönemi bitecek. Rüşvet alan büyükelçiler, bürokratlar süratle görevlerinden alınacak. Ballı maaşlar dönemi bitecek. Öyle 4 yerden 5 yerden maaş almalar bitecek. Tüm gençlerimize sözümüz var. Tüm Türkiye’ye baharlar gelecek” ifadelerini kullandı.
Yavuz Göktaş






