“ESNAFIN ÖN PLANDA TUTULMASINI İSTİYORUZ"

Hem yerel yönetimlere hem de merkezi yönetimlere seslenen Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış,  esnafın biraz daha ön planda tutulmasını istediklerini söyledi. Esnafın ekonomi için önemini vurgulayan Sanış, “Eğer ki esnaf kesimi iyi olursa bu Türkiye’de ekonominin iyi gittiğini gösterir. Çünkü bizim istihdam sağladığımız insanlar var.” Dedi.

“ESNAFIN ÖN PLANDA TUTULMASINI İSTİYORUZ"

Hem yerel yönetimlere hem de merkezi yönetimlere seslenen Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış,  esnafın biraz daha ön planda tutulmasını istediklerini söyledi. Esnafın ekonomi için önemini vurgulayan Sanış, “Eğer ki esnaf kesimi iyi olursa bu Türkiye’de ekonominin iyi gittiğini gösterir. Çünkü bizim istihdam sağladığımız insanlar var.” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Nisan 2019 Perşembe 08:51
“ESNAFIN ÖN PLANDA TUTULMASINI İSTİYORUZ"

Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, 31 Mart yerel seçimlerinin geride kalmasıyla beraber piyasalardaki tedirginliğin de azalmaya başladığını söyledi. Yaz sezonu için umutla bakmaya çalıştıklarını belirten sanış, esnafların biraz daha ön planda tutulması gerektiğini de vurguladı.

Türkiye’nin her bir buçuk senede bir seçime girdiğini ve ekonominin bundan etkilendiğini belirten Sanış, “Son dört yıldan beri Türkiye referandum, başkanlık seçimi ve 31 Mart yerel seçimleri olmak üzere hemen hemen her senede bir ya da her bir buçuk senede bir seçime giriyor. Türkiye’de seçim atmosferine girildiği zaman ilk önce ekonomi etkileniyor. Ekonomide bir tedirginlikler oluşuyor. Bu sene 31 Mart seçimlerine yaklaştığımız sürede, kış sezonunda hakikatten herkeste bir tedirginlik oldu. Yazın dolar kurunun yükselmesiyle beraber ekonomide zaten bir gerileme vardı. Bunu yaz döneminde Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen müşterilerimizle biraz da olsa atlatmaya çalıştık. Ama tabi ki durgun bir sezon geçirdik.” Diye konuştu.

“HERKES UMUTLA İLERİYE BAKMAYA ÇALIŞIYOR”

Esnaflar olarak umutla ileriye bakmaya çalıştıklarını söyleyen Sanış, “Şimdi seçim süreci bitti. Kazanan tüm adayları Alipaşa Çarşısı adına tebrik ediyoruz. Ülkeye Edirne’ye hizmet etmelerini bekliyoruz. Şimdi piyasalardaki bu tedirginlik nispeten azalmaya başladı. Herkes umutla ileriye bakmaya çalışıyor. Edirne, her zaman söylediğimiz gibi Balkanların yükselen yıldızı. Aynı zamanda da Türkiye’de iç turizmin en fazla ziyaret edilen illerinden biri. Bunu geçtiğimiz dönemde gördük. Şimdi Mayıs ayında Kakava Şenlikleri ile başlayan, arkasından Ramazan ile bir kültür turizmi, yaz sezonunda bir Kırkpınar’ımız var. Yazın iç turizmde bir hareketlilik bekliyoruz. Esnaf olarak umudumuz olduğu sürece, umut bizi yaşatır. Ekonominin her zaman için iyi olmasını istiyoruz, iyi olmasını diliyoruz. İyi düşünüyoruz ki, iyi olsun diye uğraşıyoruz. Beklentilerimiz iyi olması yönünde.” Dedi.

“TURİZMİ DAHA İLERİYE GÖTÜRMEMİZ LAZIM”

Turizmin daha ileriye götürülmesi gerektiğini belirten Sanış, “Edirne’nin kalkınması için gerekli olan sadece turizm. Geçen sene neleri düzgün yaptıysak, insanlar nelerden memnun kaldıysa bunların bir kat daha üstüne koyarak bu turizmi daha ileriye götürmemiz lazım. Neleri yanlış yaptıysak da bunları bir an önce düzeltmemiz gerekiyor. Çünkü Edirne’nin tek geçim kaynağı turizm.” Diye konuştu.

“ESNAFIN BİRAZ ÖN PLANDA TUTULMASINI İSTİYORUZ”

Hem yerel yönetimlere hem de merkezi yönetimlere seslenen Sanış,  esnafın biraz daha ön planda tutulmasını istediklerini söyledi. Esnafın ekonomi için önemini vurgulayan Sanış, “Esnaf ekonominin en önemli minik taşlarından biridir. Perakende sektörü Türkiye’nin yüzde 60, yüzde 70 ekonomisini ayakta tutar. Eğer ki esnaf kesimi iyi olursa bu Türkiye’de ekonominin iyi gittiğini gösterir. Çünkü bizim istihdam sağladığımız insanlar var. Aynı zamanda ekonominin çarkları hem vergi olarak, hem SSK olarak devlete de bir katkı sağlıyoruz. Esnaf kesimi devletten hiçbir şey beklemeyen sadece kazandığını devletinle paylaşan bir kesimdir. Bu yüzden bu önümüzdeki dönemde biraz daha esnafa önem verilmesini hem yerel yönetimlerden, hem merkezi yönetimler tarafından esnafın biraz ön planda tutulmasını istiyoruz. Umutla bakıyoruz, inşallah, iyi bir yaz geçireceğimizi umuyoruz. Eğer ki döviz kurunda aşırı bir oynaklık olmazsa Türkiye’de ekonomi biraz daha iyi olur diye düşünüyorum.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.