ETSO Meclisi başkanını seçti

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı seçiminin ardından ETSO Meclis Başkanlığı ve diğer organların seçimi gerçekleştirildi. M. Emre Alp ve Refik Şahin'in Meclis Başkanlığı için yarıştığı seçimi 27 oy alan M. Emre Alp kazanırken,  ETSO tarihinde ilk kez bir kadın üye Meclis Başkan Yardımcılığına seçildi.

ETSO Meclisi başkanını seçti

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı seçiminin ardından ETSO Meclis Başkanlığı ve diğer organların seçimi gerçekleştirildi. M. Emre Alp ve Refik Şahin'in Meclis Başkanlığı için yarıştığı seçimi 27 oy alan M. Emre Alp kazanırken,  ETSO tarihinde ilk kez bir kadın üye Meclis Başkan Yardımcılığına seçildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Nisan 2018 Pazartesi 08:06
ETSO  Meclisi başkanını seçti

                Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meslek Komite Başkan ve Yardımcısı ile Meclis Başkan ve 2 Başkan Yardımcısı ile Katip Üye seçimi en yaşlı üye olan Yılmaz Aydın Ulusoy başkanlığında 21 Nisan Cumartesi günü gerçekleşti. Meclis Başkanlığına Mustafa Emre Alp seçilirken Meclis Başkan Yardımcıları Yılmaz Aydın Ulusoy ile Serpil Ciğerci oldu.  ETSO tarihinde ilk kez bir kadın üye Meclis Başkan Yardımcılığına seçilirken, Meclis Katip Üyeliğine de Utku Arif Günaydın seçildi.

21 Nisan Cumartesi günü yargı gözetiminde olmaksızın 5174 sayılı kanun ve bu kanuna uygun çıkarılan Organ seçimleri yönetmeliğinin 26/27. Maddeleri gereği Meslek Komite Başkan ve Yardımcısı ile Meslek Meclis Başkan ve 2 Başkan Yardımcısı ile Katip Üye seçimi en yaşlı üye olan Yılmaz Aydın Ulusoy başkanlığında seçim gerçekleştirildi. Yapılan seçime Beyaz listeden katılan Mustafa Emre Alp 27 oy alarak meclis başkanlığına seçildi. Seçime mavi listeden katılan Refik Şahin ise 14 oy alarak seçimi kaybetti. Meclis başkan yardımcıları ise Yılmaz Aydın Ulusoy ile Serpil Ciğerci olurken meclis katip üyeliğine de Utku Arif Günaydın Seçildi.

Seçimde, divan heyetinde görev yapmak üzere meclis üyeleri arasından en genç iki üye olan Güven Duvan ve Utku Arif Günaydın seçildi. Divan heyetinin oluşturulmasından sonra 133 yıldır Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclisinde görev yapmak üzere seçilen ilk kadın üyelere ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt tarafından çiçek takdimi yapıldı.

“DÖRT YIL SONRA BEN OLMAYACAĞIM”

Meclis Başkanı seçilen Mustafa Emre Alp herkese teşekkürlerini sunarak “Bir seçim atmosferi yaşandı. Bundan sonraki görevimiz dört yıl boyunca Edirne Ticaret Odası’na ve Edirne’ye hayırlı uğurlu olsun. Bu tabloda bayan üyeleri ve genç arkadaşları gördükten sonra dört yıl sonra ben olmayacağım. Gençlere ve bayan arkadaşlara yer açmak istiyorum.” Dedi.

“KADINLAR ADINA BUNU GEÇ KALINMIŞ OLARAK GÖRÜYORUM”

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda ilk defa bir kadın üyenin meclis başkanlığı yardımcılığına seçilmesinden sonra Şirinler Çocuk Evi’nin sahibi olan fizik öğretmeni Serpil Ciğerci “Ticaret Odası ve Edirne için hayırlı olsun. Meclise ilk defa kadın üye girmesini çok geç kalınmış olarak görüyorum. Mecliste ilk defa bir kadın başkan yardımcılığı görevi yapacak. İlk olduğum için çok mutluyum ama kadınlar adına bunu geç kalınmış olarak görüyorum” Diye konuştu.   

MESLEK KOMİTE BAŞKANLARI BELLİ OLDU

Meslek Komite Başkan ve Başkan Yardımcıları seçiminde ise 1’inci Meslek Komitesi Başkanı Ali Şener Başkan Yardımcısı Kazım Domurcuk,  2’inci Meslek Komitesi Başkanı Ergün Süzan, Başkan Yardımcısı İlker Özcan,  3’üncü Meslek Komitesi Başkanı Yaşar Varol Badoğlu, Başkan Yardımcısı Levent Dere,  4’üncü Meslek Komitesi Başkanı Emre Akbaşak, Başkan Yardımcısı Ahmet Muranlı,  5’inci Meslek Komitesi Başkanı Cem Ertek Başkan Yardımcısı Ersin Tuna,  6’ıncı Meslek Komitesi Başkanı Gökhan Balta, Başkan Yardımcısı Barış Şengün,  7’inci Meslek Komitesi Başkanı Vehbi Reşat Ayan Başkan Yardımcısı Arzu Özdemir,  8’inci Meslek Komitesi Başkanı Şaban Kutlu Başkan Yardımcısı Osman Yıldız,  9’uncu Meslek Komitesi Başkanı Aynil Yeni Başkan Yardımcısı Abdullah Başdan,  10’uncu Meslek Komitesi Başkanı Özgür Uzunismail Başkan Yardımcısı Yılmaz Özyurt,  11’inci Meslek Komitesi Başkanı Okan Tonca Başkan Yardımcısı Barış Özaydın,  12’inci Meslek Komitesi Başkanı Nehir Şuekinci Başkan Yardımcısı Sedat Saygın,  13’üncü Meslek Komitesi Başkanı İsmail Taşdemir Başkan Yardımcısı Ulaş Kaya,  14’üncü Meslek Komitesi Başkanı Metin Aytaç Akay Başkan Yardımcısı Emin Hus,  15’inci Meslek Komitesi Başkanı Ayhan Dinç Başkan Yardımcısı Mehmet Serdaroğlu ve  16’ıncı Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Murat Özel Başkan Yardımcısı Hakkı Kurban seçilmişlerdir.

Aynı zamanda Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın 11 Nisan 2018 tarihinde yapılan Organ Seçimlerinde 4 yıl süre ile görev yapmak üzere seçilen Yönetim Kurulu Üyeleri arasından yönetmeliğin 28’inci maddesi gereği yapılacak olan 2 Başkan Yardımcısı ve 1 Sayman Üye seçimleri Yönetim Kurulu Başkanı'nın çağrısı üzerine 21 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirildi.Toplanan Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından oybirliği ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na Aydoğan Akıncı ve Yener İşbilir, Yönetim Kurulu Sayman Üyeliği'ne ise Recai Kocatürk seçilmiştir.

Son olarak gerçekleştirilen Disiplin Kurulu Başkanlığı'na Cengiz Benakman seçilmiştir.

betstr.org
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.