ETUS YÖNETİMİ ‘AKLANDI’

Geçtiğimiz yıllarda 16 ETUS üyesinin verdiği dilekçe ile birlikte ETUS Yönetimine zimmet iddiasıyla soruşturma açılmıştı. ETUS Başkanı Hakan Giyik, uzun sürecin sonunda soruşturmayı yürüten savcının zimmet davası konusunda takipsizlik verdiğini bildirerek, “BU kararla ETUS yönetimi Zimmet davası konusunda aklandı. Şimdi ETUS’un itibarını ve bizim itibarımızı zedeleyenler hakkında tazminat davası açmaya hazırlanıyoruz” dedi.

ETUS YÖNETİMİ ‘AKLANDI’

Geçtiğimiz yıllarda 16 ETUS üyesinin verdiği dilekçe ile birlikte ETUS Yönetimine zimmet iddiasıyla soruşturma açılmıştı. ETUS Başkanı Hakan Giyik, uzun sürecin sonunda soruşturmayı yürüten savcının zimmet davası konusunda takipsizlik verdiğini bildirerek, “BU kararla ETUS yönetimi Zimmet davası konusunda aklandı. Şimdi ETUS’un itibarını ve bizim itibarımızı zedeleyenler hakkında tazminat davası açmaya hazırlanıyoruz” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Ocak 2022 Salı 06:33
ETUS YÖNETİMİ ‘AKLANDI’

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik, yaptığı basın toplantısında 20 Şubat 2020 tarihinde kendilerine atılan suçla alakalı bir açıklama yaptıklarını hatırlatarak, “Tarafımıza 16 milyon zimmet davasıyla alakalı soruşturma başlatmıştı savcılık. Kooperatifimizin içinden 12 arkadaşımızın şikayeti ve daha sonra 4 arkadaşımız daha katıldı. 16 arkadaşımızın şikayetiyle bu suç duyurusu bu soruşturma başlatılmıştı” dedi.

ADALET GEÇTE OLSA TECELLİ ETTİ

Giyik, süreci şu şekilde anlattı

“Geldiğimiz noktada mahkeme bilirkişilere gittikten sonra, pandemi de araya girdiği için süreç uzadı. Ama adalet tecelli etti. Mahkeme nakit binişlerle alakalı 2014-2019 yılları arasında  kararını oy birliğiyle aldığımız genel kurul kararını nakit binişlerde komisyon üyeleri olan komisyon arkadaşlarımız tarafımıza suç duyurusunda bulundu. Mahkeme konusu buydu. Daha sonra savcılık soruşturma başlattı ve vergi müfettişi atandı. Vergi müfettişi de bölgemizdeki vergi denetimcilerini kooperatifimiz binasına göndererek defterlerimize ve gelir gider tablolarımızın incelenmesi sağlandı. Burada genel kuruldan geçirdiğimiz nakit binişlerin nasıl toplandığı, ne kadar toplandığı, nasıl dağıtıldığı kimlere dağıtıldığı, kayıtları incelendi. Bu incelemeden sonra savcılık bilir kişi atadı. Bilirkişi de aynı şekilde inceleme yaptı. İki üç ay sonra birinci bilirkişiye itiraz olduğu için tekrar bilirkişi atandı. Aynı şekilde detaylı araştırma yapıldı. Şu anda bilirkişi raporları ve vergi dairesi incelemelerinden sonra savcılığın kararı geçen hafta şahsıma tebliğ edildi. Aynı şekilde muhattap olan arkadaşlara da tebligat geldi. Kötü düşüncelerde olan arkadaşlarımızın bilgisi olması açısından bilgi vermek istedik.

KOVUŞTURMAYA GEREK YOKTUR

Tebligat geldi. 16 milyonluk zimmet davasıyla alakalı savcılık mahkemeye gitmesi ile alakalı kovuşturmaya gerek duymamış. Sadece vergi usul kanununda muhalefetten dava açılmış. 16 arkadaşımız bizlerin itibarını kaçırmak için uğraştılar. Bizlere başkanlık yaptırmamak için uğraştılar. Ama başaramadılar. 4-5 ay önce tekrar adaysız şekilde yine yönetici arkadaşlarla yönetime devam ediyoruz. Cevabımızı vermiş olduk. Resmi cevap geldiği için mutluyuz.

İDDİALAR ÇOK SAÇMAYDI

Çok saçma şeylerle suçladılar bizi. Arabaların parçaları alınıyor. Faturalarda fiyatlar yazılmıyor, 0099 plakaya alınıyor ama 0020’ye takılıyor. Hayali faturalardan, hayali iddialardan bahsetmişler. Kadoil’den 2 milyon aldılar yönetim cebine koydu kayıtlarda yok. Mazot alıyorlar, para ödemiyorlar bir sürü iddianamede iddiaları vardı. Hepsini savcılık böyle bir şey olmadığına dair karar vermiş. Burası kurumsal bir kooperatif haline geldi. Arabalara alınan parçalar nasıl kayda girmez? Rapor tutuyor arkadaşlar plaka plaka. Fatura gelmeden para çıkmaz hesaplarımızdan. Biz bu kadar cahil insanlar değiliz. Bu kadar basit hatalar yapmayız. 2 milyon parayı Kadoil şirketi bize gönderdiyse elden göndermedi bunu. Hesaba attı. Hesaba giren parayı nasıl cep yapacağız. Faturası kesildi.

BUNLARI AFFETMEYECEĞİM

Vergi dairesine savcılığa şikayet ettiklerini söylüyorlar, savcılıkta vergi dairesinden araştırma istedi. Vergi dairesi müfettiş atadı. Her şey evrakla başladı. Bu evraktan sonra vergi dairesi müfettişleri 30 arkadaşımız incelemelerde bulundu. Bu yönetici için çok ağır ithamdır. Bu şekilde güvenmeyerek bu harekete maruz bıraktıkları için şahsım olarak affetmeyeceğim. Ama evrakın sonucunu okuduktan sonra gerekli tazminatlarımızı kimler muhatapsa açacağım. Bizi destekleyen ortaklarla beraber son damlasına kadar bu tazminatların arkasında duracağız. Vergi dairesi incelemede bulunduktan sonra 2014-2019’da eksik beyanname verdiğimiz tespit edildi. O dönemin il başkanı arkadaşlarımıza destek verdi, vergi kaçırdığımızı ima ettiler. 2 bine yakın beyanname vererek bu olayı bertaraf etmiş olduk. Vergi dairesiyle vergi usum yasasından faydalanarak anlaşmış olduk. Mahkeme sonucunda vergi usum kanununa muhalefetten dava açıldı. 25 Mart’ta davamız var, o davada da vergi dairesiyle yaptığımız uzlaşmayı koyduğumuzda bu mahkemeyi de lehimize sonuçlanacağından eminiz. Avukatlarımız korona olduğu için aramızda yok, sonra daha net bilgi verecektir.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.