EZBER BOZAN KADINLAR PANELİ

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi girişimiyle TOBB Edirne Kadın Girişimciler Kurulu,TMMOB Makine Mühendisleri Odası Edirne  Şubesinin  ETSO toplantı salonunda  “Ezber Bozan Kadınlar” adında bir panel düzenlendi.

EZBER BOZAN KADINLAR PANELİ

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi girişimiyle TOBB Edirne Kadın Girişimciler Kurulu,TMMOB Makine Mühendisleri Odası Edirne  Şubesinin  ETSO toplantı salonunda  “Ezber Bozan Kadınlar” adında bir panel düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Nisan 2019 Salı 08:23
EZBER BOZAN KADINLAR PANELİ

ETSO’da  yapılan  panele TMMOB Makine Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Hamamcıoğlu,ile Trakya Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Kadın Çalışmaları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr.Ebru Boyacıoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıya  ayrıca ETSO yönetim kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Emre Alp, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, Yönetim  Kurulu üyeleri ile Kadın Girişimciler katıldı.

KADIN GİRİŞİMCİLER OLARAK  EZBER BOZDUK

İlk olarak söz alan kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aslan, Toplantıya katılan TMMO Antalya Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ayşe Hamamcıoğlu ile Trakya üniversitesinden Toplum Cinsiyet Çalışma Grubu Ana Bilim Dalı Başkanı Ebru Boyacıoğlu’nun  konuşmacı olarak aralarında olduğunu belirterek; “Ülkemiz geneline bakıldığında çalışan ve ezber bozan kadınla olarak  biz Anadolu kültüründen geliyoruz. Kadın  eştir, anadır , topraktır. Kendi haklarını savunmak bir anlamda  ezber bozmaktır. Mart ayında TOBB kadın girişimciler projesi buluşmasında örnek projesi seçilen Projemiz,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın elinden  ödülünü  alan  tek kadın doğal pazarı projesidir. 2016 yılında  kadın girişimciler kurulu olarak bölgemizde bir ilki gerçekleştirdik. Kadın pazarını kurduk.Kadınları evden çıkarmak çok kolay olmadı.Köy köy gezdik yılmadık Aileleri ikna ettik. Biz bunu başardık. 15 kadınla pazarımıza başladık. Şu anda yüz kadından fazla olduk.Kadınlarımız ürettiklerini pazarda satmaya başladı.Bazıları kocasına harçlık verdi.Kadınlara sadece  para değil onları sosyal hayata kazındırdık.Bu konuda bize desteğini esirgemeyenlere teşekkür ederim” dedi

ÇALIŞMALARLA ÇITAYI YÜKSLTTİK      

Daha sonra konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, kadın girişimcilerinin önemli şeylere imza attığını  belirterek şöyle dedi, “Yapılan çalışmalarda çıtayı çok yükselttik. Değerli konuklarımızla burada kadınlarımız için neler yapabiliriz  diye konuşacağız. Bize yeni ufuklar açacaklar.Kadınlarımızın önümüzdeki dönemde ülkemize çok değer katacaklarına inanıyorum.Bizlerin kadın girişimcilerimizden ve kadınlarımızdan beklentilerimiz çok fazla. Çalışma hayatında Kadınların olması yaşamamıza daha çok önem katıyor. Sizlerle birlikte çok önemli projelere imza atacağımıza inanıyorum” dedi

Ardından söz alan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı  Yaver Tetik, bu güzel çalışmada emeği geçen tüm arkadaşlarına  teşekkür etti ve sunum için başarı dileklerini  iletti.

KADIN VARSA BAŞARI DA VARDIR

Toplantıda konuşan TMMO  Makine Mühendisleri Antalya Odası Başkanı  Hamamcıoğlu, toplumsal cinsiyet eşitsizliği konusunda açıklamamda bulundu kadının işgücüne katılmasının önündeki en büyük engellerden birinin eğitim ve mesleki eğitim  düzeyinin düşüklüğü  olduğunu belirtti. Kendi  yaşamından örnekler vererek konuşmasına devam eden  Hamamcıoğlu “TÜİK verilerine göre ülkedeki okuma yazma bilmeyen kadın oranını erkeklerden  beş kat daha fazla. Eğitim düzeyi yükseldikçe  kadınların işgücüne katılım oranları da artıyor.Kadın varsa başarı da vardır. Türkiye’de  önde gelen  102 şirketteki kadın temsilcisi %41 dir. İlk ondaki şirketlerin üst yönetimindeki kadın oranı %53’tür bunun devamı gelecektir” dedi

Hamamcıoğlu, konuşmasında daha sonra düzenlenen panelde Ebru Boyacaoğlu ile birlikte  gelecekteki teknolojik gelişmeler ve kadının gelecekteki rolü konusunda açıklamalarda bulundular.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.