FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

Engelliler Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törenin ardından farkındalık yaratmak amacıyla engelli vatandaşlar Atatürk Anıtı önünden 25 Kasım Stadyumuna kadar yürüyüş yaptı.

FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

Engelliler Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törenin ardından farkındalık yaratmak amacıyla engelli vatandaşlar Atatürk Anıtı önünden 25 Kasım Stadyumuna kadar yürüyüş yaptı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Mayıs 2024 Cuma 00:00
FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

10-16 Mayıs Engeliler Haftası dolayısıyla, Edirne’de Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.  Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün anıta çelenk sunmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve istiklal marşının okundu.

 Faika Erkut Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinden Yiğit Damar’ın “Dünya Çocukları” isimli şiiri okuması sonrası konuşan Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Bulut Ergin Sarışık, Engelliler Haftası’nda Birleşmiş Milletlere bağlı 156 ülkede aynı tarihte engelliler alanında farkındalık faaliyetleri yürütülmekte olduğunu belirtti.

Sarışık konuşmasında, “engellilerin haklarının diğer insanlarla eşit ölçüde gerçekleştirilmesi, engellilerin güçlendirilmesi ve topluma kazandırılması yönünde faaliyetler yürütülmektedir. Bu alanda İl Müdürlüğü olarak bakanlığımızın hizmet tanımına ve hizmet alanına giren konularda şehrimizde hizmetlerimizi vermekteyiz. Bu hizmetlerimiz, kurum bakımı, evde bakım desteği, engelli kimlik kartı hizmetlerinin yürütülmesi gibi ana başlıklarda sınıflandırılabilir. Bakanlığımıza bağlı İl Müdürlüğümüzün denetimindeki Özel Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde toplamda 375 engellimiz doğrudan bakanlık teşkilat şemamızda yer alan Uzunköprü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde de 42 engellimiz kurum bakımı hizmeti alırken, toplamda 2 bin 456 engellimize evde bakım desteği sağlamaktayız” dedi.

Sarışık’ın konuşması ardından  Aile ve Soysal Hizmetler İl Müdürü Harun Çoğumcu, Engelliler Haftasının, Dünya üzerinde çeşitli nedenlerle engelli doğan ya da sonradan engelli durumuna gelen 1 milyardan fazla kişiyi yakından ilgilendiren bir hafta olduğunu belirterek; “Bizler de bu törenle kutlamaya başlamış bulunuyoruz. Toplumun içerisinde yer alan kimsesiz çocuklara, yaşlılara, evsizlere, dezavantajlı kesimlere hizmet vermekle birlikte engelli vatandaşlarımız için yapılan çalışmalara da adanmışlık gerektiren bir misyon faaliyeti olarak bakıyoruz. Bu çalışmalar ancak halka hizmeti hakka hizmet olarak gören milletin derdiyle dertlenen ve bunun sancısını içerisinde yaşayan ve hisseden insanların yürütmüş olduğu faaliyetlerdir. Bakanlığımızın temel amaçlarından biri de bu anlamda koordine edeceği politika ve stratejilerle engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamın tüm alanlarına katılımının sağlanması hususunda etkin ve lider bir konumda olmaktır.  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak her daim engellilerimizin ve siz vatandaşlarımızın yanındayız” diye konuştu.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.