GAYTANCIOĞLU’NDAN HÜKÜMETE 25 EYLÜL UYARISI!

GAYTANCIOĞLU’NDAN HÜKÜMETE 25 EYLÜL UYARISI!

GAYTANCIOĞLU’NDAN HÜKÜMETE 25 EYLÜL UYARISI!

GAYTANCIOĞLU’NDAN HÜKÜMETE 25 EYLÜL UYARISI!

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Eylül 2017 Cumartesi 09:59
GAYTANCIOĞLU’NDAN HÜKÜMETE 25 EYLÜL UYARISI!


                CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 25 Eylül tarihinde Irak’ta yapılacak referandumla ilgili hükümeti uyardı. Referandumdan ‘Evet’ çıkması halinde bağımsız bir Kürt devletinin önünün açılacağını söyleyen Gaytancıoğlu, hükümeti bu konuda ciddi bir politika uygulamaya davet etti.

                Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İl Genel Meclisi’nin Eylül Ayı Toplantıları’na misafir oldu. Burada konuşma yapan Gaytancıoğlu, 25 Eylül tarihinde Irak’ta yapılacak referanduma dikkat çekti. Referandumda ‘Evet’ çıkması durumunda bağımsız bir Kürt devletinin önünün açılacağını söyleyen Gaytancıoğlu, hükümeti uyararak bu konuda ciddi bir politika uygulanmasını istedi.
                “HÜKÜMETİ CİDDİ BİR ŞEKİLDE UYARIYORUM”
                Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu 25 Eylül konusunda hükümeti uyararak; “Size hitap etmemdeki en önemli maksat herkesin dikkatini 25 Eylül tarihine çekmektir. Biz burada Türkiye’nin sorunlarını konuşuyoruz ama hepimizin içini yakan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin var olma mücadelesini gerçekleştirdiği Lozan Antlaşması’nı içe sayan bir durum hemen yanı başımızda gerçekleşiyor. 25 Eylül’de bir referandum var, topraklarımızın yanında. Ben buradan hükümeti ciddi bir şekilde uyarıyorum. Bu referandumda ‘Evet’ çıkarsa ne demek oluyor? Bağımsız bir Kürt devletinin önünü açılması anlamına geliyor. Burada peki ne yapacağız biz? Lozan Antlaşması’nın hükümlerini uygulayabilecek miyiz? Musul ve Kerkük üzerindeki haklarımızı tekrar alabilecek miyiz? Halbuki bizim yıllardan beri uyguladığımız bir dış politika var. Yurtta barış, dünyada barış. Biz hiçbir ülkenin topraklarına göz diken bir ülke olmadık. Ciddi, güçlü bir ordumuz da oldu. Kimsenin Oslobet de bizim topraklarımıza göz dikmemesini o güçlü ordumuz sayesinde engelledik. Ama şimdi diyor ki, bunun merkezi her yer olabilir. Yani Atatürk’ün bir lafı var; ‘Musul’u verirsen, Diyarbakır’ı da vermek zorunda kalırsın’. Peki bu konuda iktidar partisinin bir açıklaması var mı?” ifadelerini kullandı.

                “SİZLER DE BULUNDUĞUNUZ SİYASİ PARTİLERİ LÜTFEN UYARIN”
                Gaytancıoğlu, İl Genel Meclisi’nde bulunan bütün grupların içinde bulundukları partileri uyarmasını isteyerek; “Böyle bir şey olacak mı yoksa biz bu devleti tanıyor muyuz? Geçtiğimiz günlerde o sözüm ona devletin lideri Türkiye’ye geldi ve o sözüm ona devletin de bayrağını biz astık. Biz nasıl bir devlet olduk? Nasıl bir kamu düzenimiz var? Nasıl bazı değerlerimizi yitiriyoruz? Biz Irak’ın toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Çünkü orada çok farklı yapılar var ve şu anda bir devlet var. Ama biz Kürt devletini tanımıyoruz arkadaşlar, tanımayız da. O yüzden ben sizlerin de burada dikkatini çekmek için bu konuşmayı yaptım. Bu konuda sizler de bulunduğunuz siyasi partileri lütfen uyarın. Yani benim yöneticilerim her zaman doğru söyler, benim partimi yönetenler doğrudur mantığıyla gitmeyin. Bizim partimizin ciddi bir politikası vardır. Bizim partimizin politikası Cumhuriyet’in kuruluş felsefesiyle eşittir. Bunun bütün vatandaşlarımız daha ilkokul kitaplarında öğrenmiştir. Lozan’ın da alfabesi inanın budur. 2017 yılında biz Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçekten kötü yönetildiğini düşünüyoruz.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.