“GELENEKSEL LEZZETLER EMİN ELLERE GEÇECEK”

Yaklaşık yüz yıldır aile imalathanelerinde badem ezmesi, Edirne Kurabiyesi gibi Edirne’nin geleneksel lezzetlerini imal eden Sayınbaş ailesinden Aydın Sayınbaş, “Bir asırdır aile olarak bu işi yapıyoruz. Oğluma da bu altın bileziği vereceğim. Badem ezmesi, kurabiye ve lokum çeşitleri gibi geleneksel lezzetlerimiz emin ellere geçecek.” Dedi.

“GELENEKSEL LEZZETLER EMİN ELLERE GEÇECEK”

Yaklaşık yüz yıldır aile imalathanelerinde badem ezmesi, Edirne Kurabiyesi gibi Edirne’nin geleneksel lezzetlerini imal eden Sayınbaş ailesinden Aydın Sayınbaş, “Bir asırdır aile olarak bu işi yapıyoruz. Oğluma da bu altın bileziği vereceğim. Badem ezmesi, kurabiye ve lokum çeşitleri gibi geleneksel lezzetlerimiz emin ellere geçecek.” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Kasım 2018 Cumartesi 08:35
“GELENEKSEL LEZZETLER EMİN ELLERE GEÇECEK”

Edirne’nin sayılı badem ezmesi ustalarından olan Aydın Sayınbaş, kendisi gibi badem ezmesi ustası olan babasından şekerlemeciliği öğrenmiş ve şimdi de bu mesleği oğluna bırakmayı planlıyor.

Balık Pazarında şekerci dükkanı bulunan Aydın Sayınbaş, “Çikolata dışında sattığımız bütün ürünler kendi imalatım. Bu alanda en eski müessese olarak ben ve oğlum bu işe devam ediyoruz. Günün şartlarına göre badem ezmesini hemen hemen 65-66 seneden beri ben idare ediyorum. Daha evvel babam yapıyordu. Babam rahmetli oluncaya kadar bu işi yaptı, ben 66 seneden beri yapıyorum, 100 yıllık bir mazimiz var. Bir asırdır aile olarak bu işi yapıyoruz. Oğluma da bu altın bileziği vereceğim. Boş zamanlarında benim yanımda çalışıp en ince ayrıntısına kadar bu işi öğreniyor ve badem ezmesi, kurabiye ve lokum çeşitleri emin ellere geçecek.” Dedi.

“DOĞAL ÜRÜNLER KULLANIYORUM”

Ürünlerinde hiçbir katkı maddesi kullanmadığını belirten Sayınbaş, “Benim imalat yaptığım ürünlerin vitrin ömrü azdır. Hiçbir katkı maddesi kullanmıyorum, doğal ürünler kullanıyorum. Bu yüzden de benim imal ettiğim ürünlerin dayanma süresi çok azdır. 10-15 gün arasında tüketilmesi lazım. Müşterilerimize de bunu özellikle tembih ediyoruz. Ürünlerimizi pancar şekerinden tutalım yerli bademimiz ve hiçbir katkı olmadan Türkiye’de yetişen ürünlerden elde ediyoruz.” Diye konuştu.

“HİÇBİR ZAMAN KALİTEMİZDEN ÖDÜN VERMİYORUZ”

Artan döviz kurları sonrası yerli badem bulmakta zorlandıklarını da belirten Sayınbaş, “Son zamanlarda ülkemizde badem sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu yüzden de dışarıdan gelen bademlerden de istifade etmek durumunda kalıyoruz. Artan döviz kurları bizim sektörü de tabi ki çok etkiledi ama hiçbir zaman kalitemizden ödün vermiyoruz.” Dedi.

“EN İYİSİNİ YAPTIĞIMA İNANIYORUM”

Badem ezmesinin en iyisini yaptığına inandığını söyleyen Sayınbaş,” Diğer meslektaşlarım da iyi yapıyor ama biz hepsinden iyi yaptığımıza inanıyoruz. Özellikle Badem Ezmemiz ve Edirne Kurabiyemiz çok meşhurdur. Edirne halkımız zaten bizi eskiden beri tanıdığı için bize de güveniyorlar. Onun dışında acıbadem kurabiyesi ve lokum çeşitlerini de devamlı çıkartıyorum. İmalathanemiz temizdir, her ay kontrollerden geçiyoruz ve her türlü denetime de açığız.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.