GÜN “DİŞHEKİMLERİ” GÜNÜ

Bilimsel Dişhekimliğinin kuruluşunun 113’nci yılı Edirne Diş Hekimleri Odası(EDO) Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

GÜN “DİŞHEKİMLERİ” GÜNÜ

Bilimsel Dişhekimliğinin kuruluşunun 113’nci yılı Edirne Diş Hekimleri Odası(EDO) Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Kasım 2021 Salı 06:25
GÜN “DİŞHEKİMLERİ” GÜNÜ

Edirne Dişhekimleri Odası yönetimi dün Atatürk anıtında toplandı. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk’e çelenk sunuldu.

EDO Yönetim Kurulu Başkanı Dişhekimi Ahmet Haluk Çaylı, törende yaptığı konuşmada Dişçi Mektebi’nin bütçesinin 22 Kasım 1908'de Maarif Nezareti'ne gönderilmesiyle kuruluş sürecinin başladığını hatırlatarak, Bilimsel  Dişhekimliği’nin  kuruluşunun  yıldönümü  olan  22  Kasımlar,  1996  yılından  itibaren Sağlık, Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlıklarının oluru ile “Dişhekimliği Günü” olarak kutlandığını bildirdi.

Çaylı, bugün sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin hız kesmeden devam ettiğini dile getirerek, şunları söyledi:

“Biz dişhekimleri ise her gün yüzlerle ifade edilen can kayıplarının artık olağanlaştığı, kanıksandığı ruh halini yaratan COVID-19 pandemisinin insanlığı hangi olumsuzluklara taşıyacağı bilinmezliği içinde bir kutlama daha yapıyoruz.

Biz  dişhekimleri  de  diğer  sağlık  çalışanları  gibi  özlük  hakları  yanında,  maalesef  pandemi döneminin karşımıza çıkardığı yeni sorunlarla yüz yüze kaldık. Evlerimize gidemediğimiz, sevdiklerimize sarılamadığımız,  yemek  molası  vermeden  çalıştığımız  günleri  yaşadık.  Halkın  sağlık  hakkı  kesintiye uğramasın, hastalarımız mağdur olmasın diye pandemi koşullarında muayenehanelerimizi, kliniklerimizi açıp   hizmet  vermeye  çalıştık.  Normal  zamanlarda  kolayca  temin  edebildiğimiz  kişisel  koruyucu ekipmanları bulmakta zorlandığımız günler oldu; mesleğimize bağlılık, yeminimize sadakat ve dayanışma ile o günleri de aştık. Ancak birikmiş sorunlarımızın üzerine yenileri eklenmeye devam etti.

Her şeye rağmen bizler mesleğimizi ve toplumun ağız diş sağlığını koruma ve geliştirilmesinde üstlendiğimiz sorumlulukla hareket ederek, karşılaştığımız sorunları çözmek durumundayız.

TDB ve Dişhekimleri Odaları, kuruluşlarından itibaren hiç bir siyasi görüşün etkisinde kalmadan etik değerlere saygılı, bilimsel temelli ağız diş sağlığı hizmetlerini, toplum genelinde önceleyen politikaları savunmuş ve bundan sonra da savunmaya devam edecektir.

Bilimsel Dişhekimliğinin kuruluşunun 113. yılında aynı heyecan aynı gayret ve aynı idealler altında  birleşen  bizler,  dişhekimliğinin  gelişmesi  ve  dişhekimlerinin  hak  ettikleri  yaşam  standartları içerisinde toplumun saygın bireyleri olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Atatürk anıtındaki törenin ardından Dişhekimleri Odası meslekte 25 yılını dolduran dişhekimlerine plaket takdim etti.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.